Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość -z-oz

nosidełka - jakie wybrać i na ile są wygodne..

Polecane posty

Gość -z-oz

hej chciałabym poznać nagą prawdę na temat nosidełek dla niemowląt.. np. czy nie boli od nich kręgosłup i czy dzieciom jest wygodnie bo jakoś nieczęsto widuję dzieci transportowane w ten sposób, a jednak jeśli to zdaje egzamin byłoby bardzo wygodne...

Gość wygodne
tak ale dla ciebie nie dla dziecka!jak widzę dziecko w czyms takim to szlak mnie trafia na pewno nie jest mu wygodniej niż w wózku gdzie sobie lezy na płasko!

Gość -z-oz
dlatego pytam. z drugiej strony wciaz sie ich uzywa - chyba nie jest az tak zle.

Gość dla mnie nie bylo
wygodne. dziecko sobie swoje wazylo. naladuj sobie 8-9 kg kamieni do plecaka i powieś na ramionach- zobaczysz czy to wygodne... kamienie sie jeszcze nie wiercą. wózek jest najwygodniejszy

Gość wygodne
mysle ze sporadyczne uzywanie tego typu rzeczy nie jest złe!skoro to ktos wymyslił i korzystają z tego ludzie na całym świecie to nie jest to az takie złe!ale ja nie jestem zwolennikeim tych nosidełek tak samo jest z tymi chustami!nie dość ze kupę kasy kosztuja to jeszcze moim zdaniem dziecku nie jest w tym wygodnie!

Gość -z-oz
moj wozek 16 kg + 4 kg słodyczy ktora wciaz rosnie 3 pietro bez windy

Gość dla mnie nie bylo
dlaczego taki ciezki wozek kupilaś? kup spacerówke rozkładną na płasko i spokojnie wniesiesz na 3 pietro bez windy. ile to nosidełko ci posluzy? do 8-9 miesiąca, a wózek do 2-3 lat

Gość -z-oz
z wozkiem no tak wyszlo. moze uda sie cos pozyczyc lzejszego nosidelko byloby praktyczne kiedy nie mialabym z kim zostawic dziecka...

swoje nosidelko uzylam z 2 razy i nie bylo to dla mnie wygodne, dziecko swoje wazy a nosic go dluzszy czas to zaczynasz czuc te kilogramy. ja kupilam lekka spacerowke rozkladana prawie na plasko by sie nie ciagac z ciezka i jestem bardzo zadowolona. jedna reka moge niesc spacerowke ( w sumie to parasolkowa ale rozkladana i leciutka). tyle ze nie uzywalam jak byl malenki bo sie do konca na plasko nie rozklada

co do praktycznosci to zalezy jak dlugo bys tak miala dziecko nosic bo jak jakies dluzsze wyjscie to nie wiem jak Ciebie ale mnie po 20 minutach noszenia bolaly plecy wiec nie lubilam uzywac

Gość -z-oz
w sumie, juz po dniu zajmowania sie słodyczą czuje kregoslup, a jeszcze jakby dodac jakies wyjscia dwugodzinne z maluchem na szelkach..

Gość jak mam z tej firmy

ja tez mam z tej firmy ale szczerze mowiac moze i odciaza ale jak ponosilam troche to mnie plecy bolaly. a robic cos tez ciezko bo dziecko z przodu zawadza. ale moze niech sie wypowiedza mamy ktore mialy/maja i byly/sa zadowolone ja gdybym miala jeszcze raz kupowac to bym nie kupila ale to na moim przykladzie tylko moge powiedziec

Gość torcia
dokładnie, nikt przecież nie planuje nosić dziecka cały dzień w naszym przypadku na krótsze spacery czy nawet do smigania po domu sprawdzilo sie bezproblemowo, synek sobie spokojnie, stabilnie w nim siedzial, a jak sie zmeczylam moglam nosic z mezem na zmiane mielismy z nowej serii z Womaru, dobre nosidełka, z oparciem na glowke i kieszonkami na drobiazgi

Gość chusty sa najwygodniejsze

Mam nosidełko babybjorn active, w którym noszę mojego 4-miesięcznego synka. Dla mnie jest bardzo wygodne, a synek też wygląda na zadowolonego. Wcześniej miałam chustę red castle titamak, ale w ogóle się nie sprawdziła. Nie używam nosidła jakoś bardzo często, bo mój synek jest dzieckiem spokojnym i w domu nie muszę raczej go nosić na rękach. Natomiast zabieram go w nosidle np. na spacery do lasu (na drodze leży mnóstwo szyszek i jak jeździłam tam wózkiem, to mały był tak wytrzęsiony, że wymiotował), albo na zakupy :)

Gość gość
Witam może ktoś jeszcze śledzi ten wątek ;) chciała bym porady mam możliwość dostania jako prezent takie nosidełko http://sportowybazar.pl/nosidelko-turystyczne-dla-dziecka-hippo-neverland-p629.html. Czy ktoś posiada coś podobnego, dużo chodzimy na różnego rodzaju wycieczki. Nosidełko podsiada dużo udogodnień miedzy innym co ważne przed deszczem. Może ktoś ma jakąś inna koncepcję. Na pewno odpadają chusty ;) i nosidełka materiałowe. Bowiem już to przerabiane było i ciężko chodzić z dzieckiem po za tym po czasie dziecko ma dość... Pozdrawiam czekam na odp.

Gość gość
Ważne, żeby zwrócić uwagę na to jakie jest to nosidełko - czy sztywne, w którym dziecko wisi czy nosidełko ergonomiczne. Najlepsze dla dzieci są oczywiście chusty lub nosidełka ergonomiczne, ze względu na prawidłowe podtrzymanie plecków i ułożenie nóg oraz bioderek dziecka w tzw żabkę. Jest to pozycja zalecana przez ortopedów do prawidłowego rozwoju dziecka. Wybór jest spory, a najlepiej przymierzyć nosidełko w sklepie, jeśli jest taka możliwość. Jeśli jesteście z okolicy Poznania to zapraszam do www.NaApa.com.pl

Gość gość
Super nosidełko moge polecic Stooke ... a super lekki wózek Quinny ixtra.. Oba produkty mam i jestem mega zadowolona

Gość sylwiaLat
Z miłą obsługą się spotkałam w sklepie Mini Traper ze strony www.minitraper.pl . Można o wszystko dopytać, mają nawet darmową infolinię na klientów, gdzie można podpytać o dokładne parametry wózków, gondoli, czy nosidełek. Fajnie.