Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputerica

czy ktos ma moralniaka przez rodziców?

Polecane posty

Gość komputerica

rodzice kupili mi mieszkanie, male, kawalerke. wzieli kredyt na 15 lat, splacają go ja sobie mieszkam, mam 26 lat. i przez to spieprzyly mi sie chyba relacje z rodzicami...ja mma moralniaka, moi rodzice są srednio sytuowani, tzn stac ich na normalne zycie po zaplaceniu raty w sensie mają na zyciem oplatym wakacje, wiem tez ze cos odkladają...ale ja nie moge sie pozbyc uczucia ze to nad nami wisi, pogorszyly mi sie relacje z rodzicami, nie dzownie do nich bo jakos mi glupio, ze musieli tyle kasy na mnie wydac.tzn nie musieli chyba chcieli ja im milion razy mowilam zeby sie porzadnie zastanowili zanim mi ja kupia bo to duzo pieniedzy itd... sama nie wiem, ja czuje ten mur,mi wstyd i glupio bo sama nie jestem w stanie jej splacac. tyle co mam wystarcza mi na zycie, jewdznie, oplaty, ubranie, kurs jezyka i szkole... jak sie pozbyc tego uczucia???

Skończ studia celująco, znajdź świetną pracę i oddaj im kasę na wymarzonej wycieczce :)

Gość komputerica
dzieki:)))))))tez trzyma mnie tylko to, ze musze znalezc lepiej p;latna prace i po prostu pomoc splacić ten cholerny kredyt!! tylko czasami mam wrazenie, że oni tez mysla ze gdyby nie ja,mogliby np sprzedac mieszkanie i kupic dom, albo miec po prostu wiecej kasy...te wizje mnie przesladują mma kolezanke ktorej rodzice kupili mieszkanie za 400 tys. czesc wlasnej kasy wiekszosc kredyt i slysze jak ona rozmawia przez tel z mamą potrafi na nia nawrzeszczec, kloci sie...mi oczywscie nie chodzi o takie zachowanie, ale o powrót naturalnosci, ktora przez mojego moralniaka sie ulotnila

Gość komputerica
czy nikt juz sie nie wypowie? dzis dzwonila mama i znowu sztuczna rozmowa przerywana ciszą...