Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sweet honey bee

Młodziutkie małżeństwa- czy takie coś w ogóle ma sens??

Polecane posty

Ostatnio dowiedziałam sie, ze moja kumpela z podstawówki, która teraz ma 19 lat wyszła za mąż... Za chłopaka który ma 21 lat. Byłam pewna, że powodem jest wpadka, ale okazało sie, że nie :O Mieszkają z 3 pokojowym mieszkanku z jej rodzicami... Powiedzcie mi, jaki sens ma zawieranie zwiazku małzenskiego tak wczesnie? Ona dopiero zaczeła studia, on jest jakoś na półmetku, mieszkania jeszcze nie mają...

No, fakt trochę młodzi ;) Ale jak się kochają i chcą być razem...to ich sprawa...oby kochali się przez całe życie...:)

Gość fitulalallaaa kasme
oj teraz taka moda :P znam pelno 19-latek, ktore wychodza za maz lub wyszly a teraz majac 22-23 lata sa szczesliwymi zonami, zachodza w ciaze itp :) chociaz tak w gruncie rzeczy ja nie zdycydowalabym sie na slub w tym wieku nawet jesli bylabym zakochana na zaboj :) wiadomo pierwsze emocje opadna i zaczyna sie szara rzeczywistosc. Ja mojego narzeczonego poznalam majac 18 lat i niegdy ale to przenigdy nie zdecydowalabym sie na slub np w wieku 19 lat :) chociaz my i tak wczesniej zaczniemy bo w dniu slubu bedziemy miec 23 lata...nooo ale w porownaniu z dzisiejsza mlodzieza zawierajaca sluby to my bedziemy staruchami :P

Gość fitulalallaaa kasme
moja mama miala 20 a tata 21 :) noo bo tez byla wpadka hehe i juz ponad 22 lata sa malzenstwem

Za dużego sensu to w tym nie ma. Trochę doświadczenia życiowego, żeby dorosnąć do małżeństwa i nauczyć się kompromisów - jednak trzeba

mnie przeraza jak widze ile dziewczyn z mojego wieku juz sie ochajtało:o ile ma dzieci:o wpadke jeszcze zrozumiem ale samowolne pakowanie sie w pieluszki pranie mezowych skarpetek w tak mlodym wieku - NIGDY!

Gość a ile masz lath

Gość a ile masz lath
ah no tak :) to jeszcze wczesniej :) ja mam 23 slub w tym roku ale w pieuchy nie mamy zamiaru sie jeszcze pakowac :)

moja kumpela z klasy wyszla za maz majac lat 19 i tez powodem nie była wpadka, nie widze w tym nic dziwnego, jezeli sie kochaja chca byc razem to po co czekac? to ich zycie ich sprawa ( maja wlasne mieszkanie)

sama bede mloda mezatka ( 21 lat ) o dziecku tez myslimy, wiec jezeli zaszłabym w ciaze to byłabym bardzo szczesliwa

maja wlasne mieszkanie chociazby to, a nie zyc u rodzicow katem... w wieku 19 lat punkt widzenia sie bardzo czesto zmienia :o czlowiekowi sie wtedy wydaje ze jest sie doroslym:o ale tak samu mus ie wydawalo jak mial lat 13, 15, i 17:o dla mnie to za mlody wiem ale kazdy robi co mu sie podoba...

Gość
trochę za młodzi :) ja miałam 23 lata i teraz wydaje mi się że byłam strasznie młoda :p

Gość dziewczyna ja
a ja mam 26lat mam chlopaka jestesmy 2lata ze soba ale on nie chce slyszec o slubie ani odzieciach..... co zrobic?

Gość a ile masz lath
eee tylko nie nalegaj!!!! bo to go bardziej zniecheci

Gość
poszukać innego :) pewnie jakiś Piotruś Pan Ci się trafił :p

Gość dziewczyna ja
powiedzial ze musi miec dom, auto i jakas kase zeby go bylo stac na dziecko i mozemy slub brac...czyli ile mam czekac do 30tki?? dziewczyny czy to jest sens czekac?a jak wyjdzie ze nic z tego to co dalej ?strace czas...

Gość dziewczyna ja
no tak , ale czekac dla mnie 5lat to bede miec ponad 30, i tak nie wiec pewnosci wciaz... a moze nalegac albo sie pytac mowic mu to....?

jak facet chce to go namawiac nie trzeba , ten widocznie nie chce... a fajnie bys sie czzula biorac slub wymoszony jęczeniem twoim? zreszta po co ci pryszcz na dupie maz?

Gość dziewczyna ja
o wpadce nie ma mowy bo pamietam ze raz tak mnie ochrzanil ze cos tam sie spoznilam z tabletkami i teraz pilnuje zebym brala ....

Gość dziewczyna ja
zastanawiam sie czasami czy po prostu nie szukac kogos innego ...

po facecie ktory sie chce ochajtac od razu wiadomo, tacy wiedza czego chca po kilku tygodniach znajomosci, moj tata sie nie srał, oswiadczyl sie mamie po 14 dniach, malzenstwem są prawie 30 lat