Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość florkaa

jastem kosmetyczka , pytajcie o co chcecie

Polecane posty

Gość florkaa

chetnie udziele rad :)

Gość florkaa
nooooooo :)

Gość Kamila kamila
ja mam powazene dla mnie pytanie. w jaki sposob pozbede sie dziur i dolkow po tradziku, jakie kremy czy jakie zabiegi?? ale prosze o skuteczne metody. i co Pani sadzi na temat kremu Glyco A???

Gość kasiulke28
jaki jest dobry krem dla tlustej alergicznej skory dla 28latki? czy po tabletkach ze skrzypem moze wystapic wysyp pryszczy? z gory dziekuje za odpowidz i pozdrawiam:)

ja tez jestem kosmetyczka i polecam ci zabieg kwasami, tez miala tradzik i bardzo mi pomogly, a na te najwieksze dziury wyplycil mi polski peeling ziolowy, super mi wyplucil a mialam naprawde duze dziury i bylam mocno czerwona od blizn, polecam. Ewentualnie sa domowe kosmetyki do mikrodermabrazji, ale nie radze robic teraz jak jets slonce bo moga ci zostac plamy, najlepiejmjesien, zima i wczesna wiosna jak jesczze takiego slonca nie ma.

Gość JobAaaannna
liliana22 mam w domu buteleczkę kwasu solnego, i gdzieś z pół fiolki kwasu siarkowego, który bardziej byś boleciła??

widac jakies przyglupy tez sie czesto zdazraja na forum:) kwasy alfa-hydroksylowe AHA. Podejrzewam ze takiech w domu nie masz haha.

Gość JobAaaannna
No takiego jak wymieniłaś to nie, ale nie można by w zastępstwie użyć tych co mam? Nie chcę niepotrzebnie wydawać pieniędzy, jeśliby można wykorzystać te które wymieniłam.

albo jestes glupia, albo smarkata albo ci sie nudzi.. hmm zalosne poprostu, zamiast pisac takie pierdoly i siedziec przed netem lepiej idz sie dotlenic bo na mozg ci powaznie padlo. Ja ale ludzxi epotrafia byc zalosni, rozumiem ze nie masz przyjaciol itd bo inaczej nie siedzialabys przed kompem i nie wypisywalabs takich glupot. Pozdrawiam i wsplczuje:)

Gość kasienkaaaa300000
ja mam pytanie. Mam prawie 30 lat i muszę znależc dobry krem do twarzy, kryterium cena do 50 zł. Moja cera ma przebarwienia,czasem mam krostki. Cera jest mieszana, ale sucha, szczególnie pod oczami. Smaruję twarz, tylko że ciągle mam wrażenie że jest sciagnięta i wysuszona, szczególnie pod oczami. Może jakiś krem z kolagenem by odmłodził mojącerę? Wogóle jak należałoby odpowiednio pięlegnować twarz. Ja używam toniki, później krem, robię masaż twrzy i lekki makijaż. Tylko, że cera kiepsko wygląda, może to już efekt lat.

Ja też mam pytanie. Cierpiałam na depresję i przez obgryzanie paznokci uszkodziłam sobie macierz w 3 paznokciach (jeden nie rośnie wcale, a dwa krzywo). Mam dopiero 18 lat! Nie mogę na nie patrzeć, chodzę owinięta plastrami, wizytę u dermatologa mam dopiero na lipiec (prywatnie niestety mnie nie stać), a tu wakacje... Chciałabym żeby były normalne Stosowałam już nailteki, sally hanseny. Nic nie pomaga... Czy istnieje wogóle szansa na odratowanie tego? jestem gotowa znieść każdy ból, wstydzę się przed nauczycielami, rodziną, znajomymi... a najbardziej przed moim chłopakiem, pytającym ciągle co mi jest... Może zdjąć paznokcie całkowicie i czymś smarować? Tipsów nie zrobię, bo paznokcie rosną od dołu bardzo cienkie, małe, później im wyżej to są grubsze A na jednym jak mówię, w ogóle nie rośnie... Mogę zamieścić zdjęcia

Gość Kamila kamila
a ten polski peeling ziolowy wykonuje sie u kosmetyczki czy samodzielnie, ile to mniej wiecej kosztuje??

Gość florkaa
do kamili proponuje ci zabieg mikrodermabrazjii lub kwasami owocowymi typu aha jak sie zdecydujesz to teraz jest ostatni dzwonek bo mozna go robic tak od wrzesnia do kwietnia do kasiulke28 jesli cera jest alergiczna proponuje kosmetyki marki bandii bo masz pewnosc ze nic ci po nich nie wyskoczy co do tabletek ze skrzypem to wydaje mi sie ze nic po nich nie powinno wyskakiwac... do kasienkaaaaa300000 tak szczerze to do 50 zl nie znajdziesz dobrego kremu.... nie oszukujmy sie ale skladniki ktore sa dobre sa drogir i nie ma ich w tych tanich kremach twarz myj codziennie tonikiem, nakladaj 2 razy dziennie krem pod oczy, raz w tygodniu peeling ale enzymatyczny, co do tego kremu...proponuje firme avene, kosztuje ok 70 lub 80 zl, takze nie jest zle, acha co do tego kremu z kolagenem to w tej cenie nie znajdziesz nic skutecznego

Gość florkaa
do hendrixxa jesli uszkodzilas macierz to paznokiec juz nigdy nie bedzie rosl normalnie...sprobuj robic tipsy, dobra maniciurzystka zrobi to perfekcyjnie takze nie zaluj sobie i idz do kogos dobrego i renomowanego, a nie do kolezanki z bloku...

mam bardzo suchą i chropowatą skóre na twarzy co robić? byłam u dermatologa i nic na to nie poradził

Gość ja mam pytanie takie ogolne
czy uwazasz ze jest sens kupowac drogie kosmetyki glownie kremy? czy mozna miec dobrą skorę uzywajac zwyklych tanich kremow typu ziaja, erie. Do drogich zaliczam takie jak lancome dior clinique i inne z tej polki

jeśli te drogie są skuteczne to uwazam że sie opłaca. Czasami jest tak że te "tanie" kremy również pomagają, ale trzeba je odpowiednio dobrać do swojego typu skóry

Gość zwinnnaa
do florka kremy Loreal są dobre? zawierają kolagen mnie nie uczulają i je stosuję /ponad 50 Pl/, na te droższe nie mam kasy, tym bardziej, że miesiąc, dwa i nowe 2 tubki trzeba kupić - do twarzy i pod oczy teraz kupiłam Garniera, bo tańsze i na promocji widzę też kremy ponad 300 pl ale tak jak mówię....a inne kosmetyki też nie tanie

Gość zwinnnaa
hendrixa, nie zrywaj paznokci, bo potem i tak rosną krzywe próbuj tę maść, mnie po niej odrosły takie ładne różowe pazurki, ale wcierałam w skórki i pod paznokieć dobre parę miesięcy paznokcie rosną bardzo wolno, musisz uzbroić się w cierpliwość lub moczenie w ciepłej oliwie? ale nie wiem czy to może pomóc

Gość desvit
Witam, czytam wasze posty i jest bardzo mało informacji na temat epilacji igłą Proszę o pomoć na czym polega i jaki mogą być skutki uboczne .Jak długo utrzymuję się zaczerwienienia ?Czy ta metoda jest skuteczną ? Jaki koszty takiego zabiegu (cały nogi).Dzięki i pozdrawiam.

Gość zwinnaa
czy kremy Loreal są dobre?

Gość bartra68
mam cerę mieszaną na policzkach pękają mi naczynka, a strefa T jest tłusta. Stosowałam podkład Max Faktor Seamless, był dla mnie idealny. krył niedoskonałości ale nie był "ciężki". Niestety został wycofany. Nie potrafię sobie dobrać innego, bo albo tworzy maskę, albo jest za tłusty i spływa poradź jaki może być inny lekki fluid do mojej cery.

to kity ja sie czyta , ona nie jest zadna kosmetyczka ,no moze tylko wirtualna :D spełnia swoje marzenia nie zrealizowane ! :D

Gość kłębek
Czy warto chodzić do kosmetyczki na wyciskanie wągrów itp.? jak najlepiej sie ich pozbyć? z góry dziekuje za rade :):):)