Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ashia22

Praca maturalna

Polecane posty

Witam. Poradzicie mi cos do tego tematu? Dramat oca w literaurze wybranych epok.Omow temat na wybranych przykladach. Plis:)

Gość witam witamnn
mam gotową prezentacje pt motyw ojca w literaturze

aaa no juz mi proponowali motyw ojca...ale to mozna w google nawet znalezc,nie chce calej pracy tylko takie bezinteresowne pomysly:)

naturalnie ojciec goriot moze być też maciej boryna jako dramat ojca przywodcy polecam zacząć od słownika motywów literackich tam jest mnóstwo przykladów

Hm, dramat ojca? Tzn, masz omówić występujące w literaturze postaci ojców którzy... przeżywają dramat? Stoją przed dramatycznym wyborem? Bo chyba nie to jakim dramatem jest bycie ojcem :D

Heh:) chodzi o dramat ojca np.po smierci dziecka, ojciec ponoszacy ofiare dla dziecka,myslalam o janie kchanowskim w trenach.o jurandzie ze spychowa gdzie ponosi ofiare dla corki,o homerze''priam i hektor'' Tylko nie wiem czy dramat rozumiec jako cierpienie i opisac ten motyw:) kurcze no:P

jak under dobrze napisal rowniez ojciec goriot i maciej boryna w ''chlopi'' hmm jak myslicie co bedzie najlepsze? ile tych ojcow wybrac by zmiescic sie w czesie? 3? wiecej?

Halo:P ma ktos jeszcze jakis pomysl odnosnie bibliografi do dramatu ojca ? i wstepu? prosze o odp.:)