Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgorzataMała

jakie witaminy na wzrok ??

Polecane posty

Gość do ignorancji
Witaminy "naturalne", czyli pochodzące ze źródeł naturalnych przyswajane są w o wiele większym zakresie, jak syntetyczne. Proszę mi nie pisać o ignorancji, bo się tym zawodowo zajmuje ... Witamina "naturalna", odpowiednio przetworzona (np. w postaci micelarnej) przyswajana jest w 97%. Natomiast witaminy "na drodze chemicznej" same w sobie oczywiście nie są gorsze (o czym zresztą napisałam wcześniej), bo to taka sama witamina, LECZ nie posiadają szeregu dodatkowych (że tak powiem "doczepionych do niej") pierwiastków i składników mineralnych, które decydują o stopniu przyswajania i wykorzystania przez ludzki organizm i na dziś dzień nauka nie potrafi tgo przeskoczyć, łącząc jedynie syntetyczną witaminę z syntetycznym pierwiastkiem. Proszę więc samemu poczytać, a nie mnie uczyć. :/

Gość do witamminki
Czy w takim razie warto kupować preparaty takie jak np. centrum? Bo biorę je od dłuższego czasu i teraz kurcze już sama nie wiem. :(

Gość żelkaaaaaaaaaa
Warto kupować suplementy diety, ja sama biorę super optic, dobry preparat witaminowy na oczy. Ignorancja ma rację jeśli chodzi o witaminy i przyswajanie ;)

Gość hahahaa
Chyba zartujecie! Witamina syntetyczna nigdy nie uzyska tego samego stopnia przyswajalności, co witamina np. ze zjedzonego pomidora, czy buraka. Co za ściema! Witamminka dobrze pisze. Naturalne produkty witaminowe zawsze będą o krok przed tymi syntetycznymi jeśli chodzi o wartość dla naszego ciała. Zresztą sami siebie zapytajcie - łykacie te tablety i jak się czujecie? Lepiej? Czy może nie widać różnicy? :D No ubaw mam na 100 lat hahaha A czy warto brać centrum? Tak, jeśli nie jadasz dużo owoców i warzyw. Sugerowałbym jednak poszukać naturalnych suplementów witaminowych na rynku, albo jeszcze lepiej zmienic dietę na bardziej \"zieloną\". :)

Gość a ja mam małe
Witamina A Masło jest dobre na wzrok

Gość lejek
Bardzo dużo witamin ma Yerba zawiera miedzy innymi witamine A potrzebną do zdrowych oczu oraz wiele innych jest bardzo zdrowa i smaczna więcej można się o niej dowiedziec na stronie: http://www.yerbamatestore.pl/?affiliate=michalalak w zakładce O Yerba Mate.

Gość zaintrygowana11
A właściwie jakie są firmy mające w ofercie naturalne suplementy witaminowe? :) Mówiąc szczerze nigdy jeszcze się z takimi nie spotkałam.

Gość cos sie znajdzie
Z polskich firm znam firmę guardian international. Mają niszowe suplementy na różne dolegliwości. Jest tam też jedna multiwitamine, która notabene jest także na wzrok. Oprócz tego calivita ma chyba coś z tego w ofercie.

Gość aleksndra06
Ja tez dosyc długo szukałam dla siebie tych odpowiednich , bo przyznam ze jest dosyc duzo takich suplementów na rynku. Ale ostatecznie farmaceuta poleciła mi SuperOptic. I moze łykac go również moja mama,bo zalecany jest równiez dla osób po 40 roku zycia.

Gość hanna4
aleksandra , ale młodsze osoby moga równiez przyjmowac Super Optic ? Czy wówczas jest jakas inna dawka ?

Oprócz lekarstw zalecam picie każdego dnia soku z marchewki i oczywiście jeść duże ilości borówek amerykańskich. Poza tym praca przy komputerze powoduje zmęczenie wzroku i szereg problemów zdrowotnych. W związku z tym należy ćwiczyć wzrok chociaż przez kilka minut w ciągu dnia.

Gość królewka90
Czy ktos moze napisac w jakiej cenie jest preparat SuperOptic ? Chyba bede musiala ostatecznie zdecydowac sie na taki suplement bo moje oczy potrzebuja odpoczynku.

Gość Mam.
Mam takie samo pytanie jak poprzedniczka .I czekam jak Ona z nadzieją aż ktoś poda kwote.

jedz witamine a podobno swietne na wzrok sa jagody wiec teraz np jedz dzemy jagodowe podobno w czasie jakiejs tam wojny piloci jedli zawsze na kolacje chle z dzemem jagodowym:)

Gość martunek4
ja teraz piję tran GAL cytrynowy bo ma luteinę i wit. A,E. Wcześniej brałam ASAL, ale nie można go brać non stop, tak mówiła okulistka. Imyślę, że nawet jeżeli wybieramy sami jakiś preparat nawet bez recepty to warto skonsultować to z okulistą. W końcu oczy też każdy ma inne .

Gość hanna4
Ja równiez musze sie dopisac do wiekszosci z Was jesli chodzi o ów suplement diety SuperOptic.I dzeki temu ze i mnie pmógl poleciłam go tez mojej mamie ,która tez ma problemy ze zmeczeniem oczu.

koniecznie wzbogac swoja diete w kwasy omega 3, znajduja sie glownie w rybach. niekoniecznie surowych;) ja np lacze przyjemne z pozytecznym tzn zjadam na kolacje salatki neptuna, najchetniej te z tunczykiem;)

Gość hanna4
Myslisz ze takie podjadanie sąłatek czy ryb pomoze i w pewnym momencie zastapi w ogole wszelkie sumplemty bogate w te kwasy ?

Gość mama_milenki
Oczywiscie ze mozna jesc ryby ,ale nie zawsze jestes w stanie przyjac taka dzienna dawke witamin jaka jest w jednej tabletce SuperOptic.

przestancie tak reklamowac ten SuperOptic czy cos. ludzie maja racje, najwazniejsze witaminy są w produktach w nie bogatych i dlatego zbilansowana dieta jest wazna, jak ktos sie dobrze odzywia nie potrzebuje lykac tabletek! a jesli chodzi o omege3 to racja, duzo jej w rybach i chyba w takich przetworach typu neptun czy innych puszkach tez sie znajduja, moze nie w takiej ilosci jak swiezych ale mozna sobie jakos radzic. ;)

Baska no ale powiedz szczerze, wolisz lykac tabletki i psuc watrobe, czy przyjmowac witaminy i inne suplementy po prostu w posilkach?

roznica jest diametralna jesli chodzi o to co daja nam gotowe tabletki, a to co mozemy przyswoic dzieki warzywom, owocom, albo chociaz rybom!

no wlasnie. :) wiec lykajcie tabletki ktore maja tylko dzialanie placebo i psujcie sobie wątroby, powodzenia :P

pytanie: po co te tabletki?! moze za to macie jakies konkretne dania ktore sa wprost przepelnione wszelkimi potrzebnymi dla naszego org skladnikami?

Gość można za darmo
Te filmy powinniscie obejrzeć co podał jedzenie ma znaczenie