Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

love666

czy pójdę do sądu? czy bedzie kara?

Polecane posty

W zeszły piątek zadzwoniłam do siostry z propozycją aby Jej córka wzieła udział w konkursie małej miss w gazecie. Zgodziła się. Spotkałyśmy sie po świetach u babci, gdzie zrobiłam małej fotki. Moja siora o dziwo juz nie bardzo chciala, ale po krotkiej rozmowie zgodzila sie. Wypelnilysmy razem kupon konkursowy, ja sie podpisalam jako zglaszajacy, moja siora wybrala foto i wysllalm zgloszenie do gazety. Dzis w gazecie ukazala sie moja siostrzenica, z podekscytowaniem dalam siostrze znac i jakie bylo moje zdziwienie ze zadzwonil szwagier z pretensjami ze nic o tym nie wie.... a czy to moja wina ze siora od piatku nic nie wspomniala, ba! ze nawet we wtorek nic nie powiedziala ze robilam foto.... straszy mnie teraz sadem, a ja mam wyrzuty.... a chcialam dobrze, czy w zwiazku z tym moge poniesc jakas kare za to?

Gość Bober455555
Tak pójdziesz . Na 6 lat do kamieniołomów.

Gość swko
zgoda rodziców powinna być

Gość swko
wg. prawa powinna być zgoda pisemna obojga rodziców - dziecko do lat 12, a jednego dziecko od 13lat

zgody w tym konkursie rodzicow nie bylo, moze to zglosic takze ktos z rodziny, czyli ja-ciotka, siostra byla swiadoma i jakby nie chciala to by nie dopuscila do tego, a przyszlo co doczego to wybierala ze mna zdjecia i pozwolila mi na to ustnie przy moich dziadkach

no to jak to jest, ze do konkursu zdjecie moze zglosic nawet stryjek, kuzyn czy babcia, gdzyby tak nie bylo to gazeta mysle ze by taka rubryke zrobila ze podpisy obojga rodzicow, czy ktos wie jakie tego moga byc konsekwencje

Gość współczuje rodziny
...

no szwagier mi sie nie udal, z byle czym szumi i lata po sądach, a siostra.... no szkoda siostry, bo wiadomo ze siostra, ja sie prawie ze szczescia poszczałam a tu takie cyrki, a ze on durny to dlatego spytalam Was tutaj na kafe, co ja z tego moge miec ze chcialam dobrze?

Gość swko
to ze nie bylo zgody w formularzu to nie znaczy że prawo tego nie wymaga, jesli ktos chcialby isc do sadu to wygra.

Gość swko
zgłaszać dziecko moze tylko prawny opiekun, jesli zglaszasz Ty powinnas miec zgode rozdziców. Zaden sąd nie pojdzie na to ze w formularzu nie bylo

Gość swko
jedyne wyjscie niech go siostra odubrucha, jak taki dziny.

Gość swko
o jeszcze jedno, a regulamin konkursu przeczytałaś?

Gość wichłacz
z rodziną dobrze wychodzi się na zdjęciu - zgodę trza brać na piśmie i jeszcze raz na piśmie

rzecz w tym, że nie jest to wymagane w tym konkursie, zeby to prawni opiekunowie czyli rodzice musieli sie koniecznie podpisac, podpisuje sie ten kto zglasza oby tylko byl z rodziny, i wlasnie w tym sek, po ktorej stronie lezy wina

chcialabym bardzo, ale z tym debilem to nigdy nic nie wiadomo i nakrecam sie caly dzien ze pewnie dostene cos w zawiasach a przeciez nikogo nie zabilam, ale nasze prawo tak samo durne jak i szwagier

Gość kur
hehe poczekaj aż zdjecie wygra :D wtedy szwagier słowem nie piśnie, a tak serio to wrazie jakby doszło co do czego to jeszcze masz na świadków dziadków, którzy słyszeli jak twoja siostra się zgada na udział jej dziecka w konkursie. A chyba jest do 3 lat za upublicznianie czyjegoś wizerunku bez jego zgody.

Gość kur
miało być zgadzała :D

Boże 3 lata!!!! Jak siostrzenica miala sie zgodzic jak ma 6 lat... i co normalnie wsadza mnie za kratki?!