Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehe eh

,, miej serce i patrzaj w serce

Polecane posty

Gość ehe eh

na mojej skorze glowy mam plamki, ktore wygladaja nastepujaco: sa one suche, moge je zdrapac paznokciem a jak juz zdrapie sa czerwone, strasznie sypie mi sie lupiez i to takimi duzymi platami odchodzacymi od tych plamek, po umyciu glowy sa one czerwone kiedy glowa wyschnie znowy robia sie suche. bylam u dermatologa, nie powiedzial mi co to jest przepisal jakis szampon, oliwke salicylowa i jeszcze jakis preparat sterydowy - nie pomoglo. Mam to juz ok. 6 miesiecy. czy ktos mial podobny broblem i sie go pozbyl.??? prosze o rady

Gość ehe eh
nic tylko taki tytul dalam ale o rady prosze jakies

Gość okiej
jesli dobrze kojarze, to znam tylko sposob, ktory doradzil lekarz - porzadne nasaczanie oliwka i wyczesywanie tych skorup

Gość ehe eh
tak naprawde dalam taki tytul tematu ,,miej serce,, ---> pomoz mi ,,patrzaj w serce" ---> zrozum moj problem czyli: pomoz mi i zrozum moj problem

Gość ehe eh
nizoral nie pomaga nacieralam oliwka salicylowa, mialam ja cale noce i nic nie pomaga

Gość ehe eh
linka555 przeczytalas dokladnie??? napisalam ze bylam

Fakt, napisałąś. To jakiś kiepski może lekarz. Proponuję spróbować do innego - zobaczysz co Ci powie. Będziesz miała porównanie. Wiadomo jak to czasem bywa z lekarzami i diagnozami. Oby to nie była łuszczyca, bo z Twego opisu tak wygląda..

Gość okiej
spotkalam sie z tym u dzieci i osob starszych. da sie natluscic najzwyklejsza oliwka dla dzieci, zrywaj to paskudztwo, resztki wyczesz i apiac od nowa. probowalas innych szamponow z drogerii??? bo z tego co wiem nizoral nie pomaga w takich przypadkach

Gość ehe eh
probowalam head&shoulders i jeszcze drematolog mi jakis przepisal tylko ze to nie jest zwykly lupiez wiec takie szampony raczej nie pomoga ja juz nie wiem co robic jestem zalamana

Gość ehe eh
okiej--> a jaka ta oliwka dla dzieci ma byc????

Gość okiej
taka zwykla dla niemowlakow. jesli masz tego duzo, nie spodziewaj sie, ze zniknie od reki, trzeba chwili cierpliwosci i dlubania, ale mozna sie z tym rozprawic. szoldersa uwazam za najlepszy szampon przy lupiezu, wiec probuj go uzywac przez dluzszy czas. jesli on nie pomoze, to nie znam nic skuteczniejszego (w moim domu kroluje)

Gość ehe eh
sproboje tej oliwki tylko jak ja potem wlosy umyje, o to jest pytanie dzieki za rade moze ktos jeszcze sie wypowie i doradzi bo jak narazie to malo czasami zwykly czlowiek jest lepszy niz jakis lekarz-dermatolog:/

Gość ehe eh
prosze nie zostawiajce mnie tu samej, bo juz calkiem sie zalamie przyznam sie ze przez to zucil mnie chlopak, nie potrafil zrozumiec

Gość okiej
myciem sie tak nie przejmuj, uzyjesz szamponu 2krotnie ipo sprawie. beda mieciutkie i pachnace:) dobrze by bylo gdyby ktos mogl Ci te skorupy posciagac,, zawsze dokladniej zrobi to druga osoba. pamietaj, by dobrze je natluszczac i bedzie git. widze, ze metody sprzed lat nic sie nie zmienily, skoro lekarz radzi je stosowac:D oliwka, ktorej uzywalas mogla wysuszac, co powodowalo wieksze luszczenie

Gość grabarka
a może to jakaś łuszczyca? moja znajoma tak ma, cała głowa w strupach....jakoś to się co jakiś czas wraca, leczy i nic... może poszukaj coś o łuszczycy i coś na nią stosuj

Gość grabarka
wiem ,że te sprawy się ciężko leczy ..a może alergia? ...ja Cię nie chce dołować... mnie tez cos wyszło na twarzy, niby alergia, na jednym policzku, od pół roku nie moge zlikwidować, maść, tabsy...i dalej jest a lekarz mi mówi,że on widzi poprawę, albo nic nie widzi! też właśnie czytam, bo się zastanawiam,czy nie łuszczyca, albo ..

Gość idź do dobrego dermatologa
bo jeśli ten u którego byłaś nie podał tobie nazwy choroby to dupa nie lekarz, podal sterydy bo sam nie wiedział co to jest - może masz - łuszczyce, grzybice, łojotokowe zapalenie skóry, łupierz pstry, albo łupierz czerwony albo atopowe zapalenie skóry albo wiele innych - idź do lekarza, tutaj rady raczej nie otrzymasz

Gość okiej
mozesz wyjasnic, jak to sie zaczelo z ta alergia? od samego poczatku

Gość grabarka
właśnie...od kiedy to masz? czy pojawiło się nagle?

Gość okiej
sory!!! pytalam Ciebie, grabarka:) tez miewam problemy tego rodzaju, wiec ciekawam jak to u Ciebie wyglada i od czego to sie zrobilo??

Gość ehe eh
nie wiem jak to sie zaczelo, lupiez, lupiez a potem strupy no glowie a moze to byc tez od lakieru do wlosow??

Gość ehe eh
okiej---> moze to byc oliwka BAMBINO????

Gość ehe eh
okiej---> sorki ze tak cie mecze pytaniami a o tej oliwce to tylko od lekarza wiez?? czy moze znalas jakis przypadek podobny do mojego??

Gość grabarka
w listopadzie dostałam takiej czerwonej wysypki na jednym policzku, brałam wapno, smarowałam maścią, zrobiłam diety, bo myślałam że z jedzenia, ale nie przeszło, może mniej swędziało... w końcu poszłam do lekarza, dostałam zyrtec, rotadin i maść elosone ---troszkę pomogło, swedzenie przeszło i te chrostki poznikały...pojechałąm za granicę i znów mnie wywaliło, normalnie jak ropny trądzik i myślę,że od klimatyzacji i kurzu... znów smaruję i dalej to mam , tak 6 m-cy ta maść jest własnie na atopowe zaplenie sk , łuszczyce, alergie :P nigdy nie miałam uczuleń, ale teraz sporo osób ma z tym problemy .