Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 tak na marginesie

Jak sie mieszka na Pomorzu? Gdansk itd

Polecane posty

Go艣膰 tak na marginesie

Bo planuje przeprowadzke ze Slaska, czystsze powietrze, morze itd Jak sie mieszka w Gdansku?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kbks
3M to najlepsze miejsce. 8 lat temu przeprowadzi艂em sie ze Slaska tylko dolnego i teraz nie wyobrazam sobie innego miejsca do zycia:) Akurat za gda艅skiem nie przepadam ale gdynia i sopotkowo sa ok:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na marginesie
A gdzie konkretnie mieszkasz, morze ci sluzy?:) Ja mam dosyc tego syfu tu na slasku, i w dodatku bardzo anty dla milosnikow sportu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolitkaaa
a ja nie lubie gdynii - niby miasto, a kompletna wiocha - nic ciekawego sie nie dzieje, nudne miasto. poza tym plaza betonowa - piasko kilka metrow2 na krzyz. las a po srodku tesco. gdansk juz jest lepszy, ale i tak bym nie chciala mieszkac w 3miescie na stale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kbks
mieszkam w w艂a艣nie w gdyni, to miasto trzeba lubi膰, je偶eli chodzi o imprezy to zgadzam ie z przemowczynia jest nuda, ale 10 km na po艂udnie jest sopot :) og贸艂em 3M dla kazdego cos fajnego:) kazde z miast rozni sie od siebie diametralnie, ale to juz twoj wybor:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kbks
aha morze mi s艂u偶y , bo moja praca sie z nim wi膮ze:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kbks
lolitko a tak wogole to ile Ty czas spedzi艂a艣 w gdyni?? betonowa plaza? las? tesco po艣rodku??? betonowa plaza -- bo to plaza w centrum miasta, a poza tym obok jest port, a ta plaza jest na po艂 sztuczna, sa inne, a do tego bardzo blisko. las?? jasne z parku krajobrazowym, niby duze miasto ale do lasu jest blisko i to raczej atut niz wada. tesco po srodku??? jedno na chyloni drugie na dabrowie, do centrum spory kawa艂 drogi. powiedz lepiej gdzie ty mieszkasz

Udost臋pnij ten post

Ja mieszkam w gdansku od urodzenia i mieszka mi sie tu calkiem dobrze. Wielkim plusem jest bliska odleglosc od sopotu i gdyni bo jesli chce sie pojsc na impreze to tylko do sopotu, na jakis spacer czy na rolki to do gdyni a jesli gdzies posiedziec w pubie czy pochodzic po dlugiej to gdansk. Jedyny minus jak dla mnie to latem turysci, zwlaszcza w trakcie jarmarku dominikanskiego kiedy to nie ma co ruszac sie gdzies do centrum miasta, bo wszystko jest zawalone ludzmi. No ale plaza wiele rekompensuje, bo pomimo ze nie radzilabym sie kapac w naszej zatoce to i tak super jest w upalny dzien polezec troche na piasku i poodpoczywac. Ja w gdansku narzekam glownie na brak rozrywek, bo gdy mija sezon to wszyscy zapominaja o gdanszczanach i raczej nie sposob trafic na jakis fajny koncert czy ciekawsze wydarzenie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalolala
ja mieszkam w Gdyni i bardzo lubi臋 to miasto - jest raczej spokojne ale dla mie to zaleta - do lali kt贸ra co艣 tam o tesko po 艣rodku widzia艂a w Gdynia- hahaha by艂a艣 kiedy艣 w Gdyni?? pla偶a w 艣r贸dmie艣ciu jest super, blisko park, bulwar , Skwerek - bardzo 艂adnie tam jest , jest jeszcze pla偶a w Or艂owie taka bardziej dzika a TESCo s膮 2 w Chylonia i na Karwinach wi臋c co艣 ci si臋 pokr臋ci艂o dziecko chyba - Sopot te偶 jest fajny - moim zdaniem Gdynia i Sopot s膮 oka Gda艅sk- no c贸偶 kwestia gustu - ja tam si臋 nie czuj臋 specjalnie - du偶e to takie i stare, szare

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upie gadanie
Ciekawy jestem po tych wpisach jak postrzegacie Warszawe. Mysle tez patrzac na liczby ze Porownywanie Gdyni z Sopotem i Gdanskiem to lekkie nieporozumienie. Zreszta 3City jest w zasadzie traktowane jako jedno miasto. Fakt ze jest pare kilometorw doprzejechania ale i tak jest to dosc duza metropolia. Moim zdaniem nie sa to piekne miasta chociaz maja swoje uroki, najwiecej uroku jest w starym gdansku, ale nie jak sie lazi na dlugiej a potem sie marudzi ze nic nie ma. Zalezy jak sie patrzy na dana rzecz bo mamwrazenie ze niektorzy patrza przez przyzmat tego co maja na mysli. Moim zdaniem w Warszawie mieszka sie calkiem dobrze, ale sa tez miejsca i sytuacje za ktorymi nie przepadam. Poza tym co innego mieszkac, co innego lazic na imprezy do centrum, przeciez te miasta sa duze, stare dzielinice nowe dzielnice sypialnie... tego tak nie mozna porownywac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 G艂upie gadanie
Poza tym Pomorze to nie tylko Gdansk, chyba ze chodzilo tobie o Pomorskie, ae to tez jest roznie. Mi podoba sie Elblag, jest spokojniejszy od Trojmiasta, odremontowany, ma swoj urok, blisko lasy. Ale jakby to powiedziec niby wieksze zadupie. Z tym ze Gdansk to tak naprawde tez zadupie. No i Gory fajniejsze i zdrowsze niz morze, a woda jest wszedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tak na marginesie
No nie mowcie mi ze Gdansk to zadupie:/ Warszawa wogole odpada, a gory tez lubie bardzo no ale cos nad morze mnie ciagnie. Tylko z opisu kogos to mi sie wydaje ze Gdansk to jakas stara rudera poza sezonem:/ jak to zeby sie pobawic trzeba do sopotu jechac? W gdansku jest duzo studentow, nie ma tam zadnych fajnych klubow tylko trzeba do sopotu jezdzic?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Glupie Gadanie
Gdansk? Zadupie calkiem, no nie jest to Polska C, ale tak cos pomiedzy A bardziej pod B. Poznan, Wroclaw nade wszsystko, Warszawa no i Krakow to sa miasta! I blisko GOR!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Glupie Gadanie
W Gdansku to sa jakies knajpy i kafjki tylko, zalezy co masz na myslizabawa, typowe disko i luzne kluby to tylko SOPOT, cala warszawka sie tam zjezdza, w zasadzie Sopot jest kutowy w skali Polski. Chlopie gdzie ty zyjesz, w ogole cos sie orientujesz? Poza sezonem w Gdansku to masz sapcery nad morzem, nic sie nie dzieje, w sezonie w czasie Jarmaku jest chyba ntloczniej niz gdziekolwiek indziej ale to jest tylko miesiac a potem jest nuda, brak koncertow jak w innych duzych miastach. Raz na rok zagra jakas Leciwa gwiazda, albo raz na dwa lata i to wszystko. Gdansk to nie Warszawa czy Krakow, nawet nie Wroclaw i Poznan, czy chocby Slask. Mam rozeznanie bo troche znam Polske i Gdansk jest mizerny pod wzgledem infrastruktury. Czy to chodzi o zabawe czy o technike czy o cokolwiek innego. jakies 10 lat za Warszawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tak na marginesie
Warszawa mnie wogole nie interesuje, chce byc blisko natury, ale tez nie odcieta od swiata stad zainteresowanie klubami itd, mieszkam na slasku i nie mow mi ze na slasku jest lepiej niz na pomorzu, Poznan mowisz, ale tam ani morza ani gor, mnie cos do tego morza ciagnie no co mam zrobic;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Glupie Gadanie
Nie no Slask jest zasyfialy, mowie o tym ze jest wiecej imprerz, koncertow, w ogole co za porownanie Slask to zaglebie koncertowe a Gdansk to dziura z Majkelem Zarem raz na 20 lat. Zapomnij. I wiesz dlaczego sie w Gdansku nie organizuje takich imprez, jak myslisz? Bo to dziura jest wlasnie. PRzyroda. Hmm. Za Gdanskiem masz Kaszuby tam jet przyroda, na wschod jest duzo przyrody (no ale to juz jest dalej) a tak to czym to sie rozni, jakies parki w miescie to sa wszedzie. A morze, czy ja wiem tez lubie ale raczej w lecie, pojechac sobie na jakis czas, zreszta Baltyk oto jest sredni, dwa tyg. nad baltykim i styka, do tego chorwacja a jak sie robi zimniej to jeszcze Hiszpania np. tyydzien tu tydzien tam i mam Morza dosyc na caly rok. A Gory sa na caly rok :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Glupie Gadanie
Poza tym ludzie ktorzy w Gdansku np. studiuj膮 zazwyczaj stamt膮d wyje偶d偶aj膮 w艂a艣nie do Wawy, Wrocka, Krakowa itd. bo Gdansk to dziura. Jest moze kilka powaznych firm, w zasadzie na palcach jednej reki mozna policzyc, wiec nie ma infrastruktury, firm w okol ktorych gromadzili by sie ludzie na poziomie, wieksszosc to chamow, jacys stoczniowcy. Daj spokoj mieszkalem tam troche, dziadostwa jest masakra, i to w centrum, praktycznie jest taki syf jak w jakims Zgorzecu czy Grudziadzu, skad inad sa to fajne miasta ale syf tam jest niestety i zadupie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Glupie Gadanie
Oczywiscie wszedzie dobrze gdzie nas nie ma a z drugiej strony nie jest tak zel zeby nie moglo byc gorzej, ja z cala pwnoscia gdybym sie decycowal na zmiane nie wybieralbym 3city. Warszawa jest chyba najlepsza, ale trzeba ja troche tez poznac bo czesto pierwsze wrazenie bywa masakryczne, szczegolnie np. korki, zawalone srodki transportu i duzo chamstwa, ale jest tez duzo przestrzeni zarowno fizycznych jak i kulturowych gdzie da sie odsapnac i oddychac pelna piersia. Nie przypominam sobie czegos takiego w Gdansku, no moze poza pewnymi miejscami ale zupelnie jakby poza miastem, Gdansk ma duzy potencjal, ale jakos to wszsytko nie oddycha.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Aniaaaa4
TR脫JMIASTO jest zajebiste :D Mieszka艂am w Warszawie - SYF, w Krakowie - Fajnie ale wszystko zniszczone i nie ma czym oddycha膰, a w TR脫JMIE艢CIE i oddycha膰 mo偶na i 艣pi si臋 2-3 godziny mniej i cz艂owiek tego nie czuje :) Mieszkam w p贸艂nocnym Gda艅sku i jestem zadowolona :) No ale 3miasto nie dla ka偶dego, dro偶ej tutaj ni偶 w Warszawie niestety :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lucekbomba
mieszkam w Gda艅sku od urodzenia i jestem studentem.... najbardziej wkurzaj膮ce w 3mie艣cie jest to, 偶e staje si臋 kolejnym po Warszawie miastem gdzie zje偶d偶a si臋 ca艂a Polska Wie艣 :( boli mnie tu bo coraz wi臋cej spotykam wie艣niak贸w z Polski, kt贸rzy przyjechali szuka膰 szcz臋艣cia nad morzem... mam nadziej臋, 偶e wi臋kszo艣膰 tego plebsu raz na zawsze wr贸ci tam sk膮d przyjecha艂a :) nie chcemy Was :D zostawcie 3miasto dla ich rodowitych mieszka艅c贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przyjecha艂am do gda艅ska
na studia i uwa偶am, teraz ju偶 po 6 latach mieszkania, ze Tr贸jmiasto to troch臋 taki za艣cianek. par臋 fajnych wydarze艅, na kt贸ych zawsze Ci sami ludzie. KIlka kamienic, milion lumpeks贸w i bar贸w. Autentycznie nie rozumiem turystycznego fenomenu tego miasta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kk_olka
A co powiecie na zamieszkanie w Gdyni ? Uwa偶acie ze to tez jest fajne miejsce na zakup pierwszego mieszkania ? Jesli tak to jaka dzielnica?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przystojny lekarz dla Ciebie ;
Faktycznie w Gdyni niewiele si臋 dzieje ,poza prac膮 Gdansk atrakcyjniejszy, Sopot dobry na wypoczynek i relaks ;) co niekt贸rzy maja piekne apartamenty ;P :) pozdr pi臋kn膮 pani膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellllkowska
Ja tam nie moge narzekac na Gdynie, tym bardziej ze mieszkamy na Pog贸rzu,kt贸re to osiedle jak wiadomo jest poza centrum. Mnie to nie przeszkadza, zawsze mozna dojecha膰. A cent za mieszkanie sa du偶o ni偶sze.

Udost臋pnij ten post

A co my艣licie o Opolu? To jest dopiero dziura, zamierzam si臋 w艂a艣nie z Opola przeprowadzi膰 z rodzin膮 albo do Krakowa albo do tr贸jmiasta. Nie mam poj臋cia gdzie 偶yje si臋 lepiej, porad藕cie prosz臋

Udost臋pnij ten post

Ja w kwietniu przeprowadzi艂am si臋 do Gda艅ska, w listopadzie wr贸ci艂am do siebie. Jako艣 si臋 tam nie odnalaz艂am. Owszem fajnie w wakacje, blisko nad morze. Jednak przez ci膮g艂y wiatr mia艂am b贸le g艂owy i nie mog艂am si臋 przyzwyczai膰, do tego, 偶e tam wiecznie zimno. Jak w tym roku dzwoni艂am do rodzic贸w i oni mieli upa艂 a ja w swetrze i z parasolem, to szlag mnie trafia艂. Nawet nie skorzysta艂am za wiele z pla偶y :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Neeexttt
my艣le, 偶e moge troche pom贸c, jestem z Poludnia Polski w Tr贸jmie艣cie mieszka艂em prawie 2 lata - by艂o to 2-3 lata temu Mieszka艂em w Gdyni i troszke w Gdansku - ale bywa艂em wsz臋dzie w ca艂ym Tr贸jmike艣cie Zaczne od Gdan艣ka - miasto brudne, biedne i zaniedbane, nigdzie nie widzia艂em tylu 偶ebrz膮cych po 艣mietnikach i takiego brudu i syfu co w Gda艅sku, miasto zupe艂nie nie rozwojowe i w stanie roz艂adu infrastrukturalnego - imperium Adamowicza za pseudo Budy艅 Uwazam, 偶e nie ma ma co tam zwiedza膰, nie ma co podziwia膰 - Stare Miasto czy D艂uga nie wiem czy w ogole mo偶na zakwalifikowa膰 do zabytk贸w a dalej (w innych dzieniccach) to ju偶 g艂贸wnie blokowiska i sypi膮ce si臋 kamienice Miasto zupe艂nie odwr贸cone od morza, mimo 偶e jest przy nim... Sopot: Monciak, Molo, troche pla偶y, powiedzmy ma to troche klimat jednak w lecie w sezonie.... jesieni膮 miasto zasypia i obumiera do wiosny: kwietnia, maja.... Gdynia - to miasto pozna艂em najlepiej, w miare dobrze si臋 tu czu艂em, miasto jest w miare fajnie rozplanowane, w miare czyste rewelacyjnie mo偶na sobie pochodzi膰 po bulwarze poowdycha膰 i nacieszy膰 si臋 morzem i tych pobliskich laskach - dla mnie, dla osoby z tak daleka od morza to by艂a rewelacja (oczywi艣cie s膮 ludzie kt贸rzy nawet tego nie zauwa偶膮) Samo miasto te偶 zbytnio si臋 ni臋 rozwija tylko tak naprawde leci na gigantycznym PRerze (public relassion) prezydenta Szczurka (jeszcze on tam rz膮dzi??) Ca艂y region jest ma艂o rozwojowowy, zbytnio bez perspektyw z prac膮 ci臋偶ko, ludzie nieufni i zawistni wobec obcych patrz komentarz 3:04 lucekbomba ;) - troche mo偶e uog贸lniam ale tacy tam w艂a艣nie s膮 mieszka艅cy Musze doda膰, 偶e z okolic to ogromnnie pozytywne wra偶enie zrobi艂o nna mnie Wejcherowo, szkoda, 偶e tak troche dalej od samego Tr贸jmiasta bo naprawde bardzo przejemne i mi艂e miasteczko, szkoda ze tam nie ma jakiej艣 wi臋kszej wody

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ale ty艣 pani obiektyhjuk,
oj inteligentna po艂udnioowa damo!Wejherowo!!! przez samo h :D jesli sie nie podoba to prosz臋 wraca膰, zreszta przyjecha艂膮艣 z po艂udnia tylko na p贸lnoc to nie Francja czy Ameryka 偶eby艣 mog艂a dostrze艣 totalne zmiany,przepraszam bardzo.a 偶ebrz膮cych pewnie jest wieecj poniewa偶 ludno艣ci jest znacznie wiecej ani偶eli wTwojej miejscowo艣ci , proste , no i przyp艂ywa ludzi jest duzo wiekszy dlatego tyle zebrzacych

Udost臋pnij ten post