Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokja kanektik pipul

JAKI KREM NA EW. ROZSTĘPY I CELLULIT W CIĄŻY I PO?

Polecane posty

doradźcie! ja używam na razie (4m-c) kremu z rossmana, babydream, za 12zł, ale sądzę że jak brzuch, tyłek uda zaczną mi rosnąć to będzie nieskuteczny. co polecacie? tylko proszę podawać nazwy z cenami, bo pewno kremu za 100zł nie kupię, ale za 30-40 jak będzie dobry to bardzo chętnie. piszcie!

hallo

Gość ja uzywalam tego
mama*** placilam za niego cos kolo 20 zl

ok, dzieki, no właśnie moja mama ma na brzuchu po mnie jeden paskudny rozstęp i na udach też troche. z tym że ona np. w 4 m-cu miała już brzuchol, a ja na razie nie przytyłam ani grama i nic nie widać. więc może nie będzie źle. czekam na dalsze propozycje. :)

Gość dddddddddddddd
Ja używałam musteli, jest super, ale niestety droga- na allegro ok 90zł, jednak krem jest wydajny. Po porodzie- żel poporodowy mustela- też świetny ale też daje po kieszeni. Na początku ciąży używałam tańszych- ok 20-30zł mama perfecta i z gerbera, tez są ok ale mniej wydajne, mają rzadką konsystencję więc szybko się wchłaniają ale dużo tego się wciera i po dłuższym masażu zaczyna się "rolować". Jak szukałam opinii mam przed kupnem to wiele kobietek polecało krem fissan- on chyba jakos ok 30-40zl kosztuje. Godna polecenia jest tez oliwka dla dzieci stosowana po kąpieli albo kup w sklepie z kosmetykami naturalnymi olejek do masażu- ja miałam migdałowy i mąz mnie masował raz na tydzien- dwa. Mysle że krem to jedno a masaż i stymulacja skóry to druga sprawa. Masuj się ruchami okrężnymi i delikatnie podszczypuj skórę wtedy będzie bardziej elastyczna i sprezysta. Znam osoby ktore nic nie uzywały i nia maja ani jednego rozstęou oraz takie ktore namietnie sie smarowaly ale nic nie pomoglo. Ja solidnie dbalam o siebie bo moja mama, babcia siostra mialy rozstepy wiec balam sie tez ze bede miala, ale na szczescie nie mam ani jednego ani na piersiach ani na brzuchu. Uda i posladki smarowałam zwyklym balsamem, ale nie przytylam zbytnio w tych miejscach wiec nie mailam obaw o rozstepy. Poza tym wazne jest rownomierne tycie a nie gwałtowne, no i picie dużej ilości wody.

Gość nokja
wielkie dzięki, to info bardzo mi się przyda :) pozdrawiam 🌻

Ja uzywam Fissana...na brzuch ok niemam poki co rozstepow jestem w 7 miesiacu... ale na piersiach jednak sie pojawily nie pomogl...eh.. na mustelle jednak troszke mi szkoda 100 zł...

Gość dlaczego szkoda
szkoda 100 zł na skuteczny preparat, a potem płacz i lament, że są rozstępy i kolejne beznadziejne tematy pt. jak się pozbyć rozstepów ??? pomyślcie sobie, że usuwanie rozstępów kosztuje więcej niż 1000 zł - kilkanaście zabiegów dermabrazji i laser, a nie zawsze jest skuteczne ja jestem dopiero w 10 tyg. a już używam Mustelli na brzuch i piersi, jest bardzo wydajny

Gość aaaaa masz racje
szkoda na lepszy kosmetyk - polecany , a pozniej lament! jak cie nie stac to smaruj sie tanszymi i nie zawracaj glowy , ehh

mi też było szkoda, dlatego póki co używam jej tylko do biustu, bo mam spory rozmiar, więc zależy mi żeby jako tako po ciąży się prezentować. Brzuch narazie smaruje oliwką (6 m-c, zero rozstępów, 25 cm do przodu), ale jak tylko zauważę coś niepokojącego to też kupię mustele. Jest wydajna, więc gdyby podzielić tą kasę na ilość miesięcy kiedy starcza jedno opakowanie to ta cena nie jest już taka straszna :)

Gość Gerardka
ja wybieram z tych najmniej niebezpicznych jeżeli chodzi o skład, w aptece maternea, bardzo przyjemny żel na kofeinie

Gość Maria44
Gdy tylko dostrzegłam pierwsze oznaki cellulitu, podjęłam działanie. By zakupić skuteczne środki, musiałam szukać pomocy w Internecie. Postanowiłam kupić NIVELE, gdyż składa się wyłącznie z naturalnych składników i ma przystępną cenę. Produkt doskonale poradził sobie z problemem, przywrócił idealny wygląd mojej skórze i wyeliminował drobne niedoskonałości.