Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neomi28

powiększenie pod pachą!

Polecane posty

Gość Myanch
Tego niestety nie wiem, pojęcia nie mam. Musisz chyba zapytać jakiegoś mądrego endokrynologa.

Gość Myanch
Hej, to znowu ja. Juz chyba po raz ostatni - nikt tu nie zagląda.... No ale może kiedyś tam ktoś zajrzy i skorzysta. Otóż moje powiększenia zmniejszają się! Jednocześnie wygasa mi laktacja-ok. pół roku po zakończeniu karmienia, co jedynie potwierdza, że w moim przypadku miały one związek z poziomem prolaktyny. Pozdrawiam i życzę zdrówka :-*

Gość gość
to super :) ja mam pod jedną pachą ale zauwazyłam prawidłowość , że przed miesiączką jest to opuchnięcie większe i boli , a po miesiączce wraca do standardowego rozmiaru wiec zakładam , ze to moga byc hormony . Tym bardziej ze nawet mocno uciskając nie wyczuwam tam zadnych węzłów powiększonych

Gość gośćolla
Witam mam to samo mam zgrubienie od dobrych 10 lat w okresie dni płodnych boli jak dotykam i przed okresem byłam na usg mam mastopatie i powiedziałam o pasze i wtej węzeł jest minimalnie większy niż w przeciwnej lecz w normie i prawidłowej tekstury wiec niby nie mam się czym martwić i to podobno gruczoły których mam mnóstwo przez mastopatyczne piersi co powoduje ból

Gość gość
ja też mam mastopatię, zazwyczaj ból piersi, który nasila się przed miesiączką, kiedy istnieje tendencja do zatrzymywania wody w organizmie. Piersi obrzmiewają, stają się większe i bardziej wrażliwe na dotyk, w piersi wyczuwalne zgrubienia , które po miesiączce maleją przed miesiączką własnie zaczyna bolec to opuchnięcie pod pachą ale nie wyczuwam pod nim żadnych powiększonych węzłow , w dotyku struktura wezłów pachowych identyczna jak przy drugiej ręće tyle tylko , że pod prawą jest jakby więcej skóry też mam już to dobrych kilka lat

Gość gośćolla
Też tak mam i boli przed okresem ta pacha

Gość gość
a czy opuchnięcie zeszło ? po tej akupunkturze

Gość gość
Mam 20 lat, kilka dni temu te dolegliwości tez mi się przydarzyły, czuje ze coś mnie ociera w okolicy lewej pachy, moja mama chorowała na raka, wiec od razu pierwsza myśl - rak piersi, czuje lekkie opuchnięcie pod pachą, nie wiem gdzie się z tym udać, usg czy coś innego, pomocy

Gość gość
idz na usg piersi/dołów pachwowych

Gość gość
Mialam taki problem. Czulam opuchlizne pod pacha. Była taka duza jakas ta pach bo az sie wylewala. Niektórzy mowilo mi zebym zmienila staniki bo mogą byc zle dobrane. Pomogło na jakis czas. Po kilku tygodniach pojawil mi sie tak kamyczek ale na piersi. Poszlam do lekarza na usg potem na mammografie. Okazalo sie ze mam guzka ale lecze go i na ten moment zniklo i jest juz dobrze.

Gość gość
I u mnie cos sie zaczyna dziac..szukalam conieco na ten temat i trafilam do Was na forum..mam nadzieję ze u mnie takze nie bedzie to,nic powaznego..mam opuchlizne pod prawa pacha, kiedys juz bylam.z.tym u lekarza, stwierdzila rodzinna po badaniu ze wszystko jest ok. Nie wiem co bedzie teraz bo boli mnie to jak.ruszam reka. W poniedzialek pojde do lekarza bo martwie sie :-(

Gość gość
I jak po wizycie co powiedzial lekarz? ja zauwazyłam swoja "poduszeczkę " pod prawa pacha ponad 2 lata temu , w czasie okresu i parę dni po nim boli mnie ta pacha tak jakby w środku , potem przechodzi , potem w czasie owulacji znowu odczuwam bóle. Może to hormony wariują , w sumie u mnie możliwe mam 44 lata. Jeżeli ktoś ma podobnie piszcie , może wpadniemy na jakiś wspólny trop.

Gość luna

Ja też mam opuchnięcie pod jedną pachą. Lekarz rodzinny stwierdził, że węzły chłonne nie są powiększone, badania krwi też ok. Już miesiąc jak zauważyłam to pod pachą i dalej jest takie samo. Wybiorę się chyba na usg pach. 

Gość Gość Wanda

Witam od kilku dni boli mnie w okolicach pachy i wyczuwam opuchnięcie nad piesią co to może oznaczać.