Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ficelle...........

problem z przypisami. Wejdz- pomoz.

Polecane posty

Gość ficelle...........

Witam, Piszę pracę licencjacką. W pracy obralam system pisania przypisow w tekscie , czyli np: tekst teks (W. Wojsciechowski, 2006 :45-46) I teraz mam problem. Mam ksiązke, ktora nie ma autora. Jest to ksiązka "Dzieci alkoholikow. Indywidualne plany pomocy) Chcę dac przypis, ale w tym momenc ie nie wiem, jak go napisac. Czy ktos moze zna sie na tym, orientuje sie, jak to sie robi w takich przypadkach? Prosze o rady. ?dziekuje

Gość ficelle...........
podnosze?

Gość mopp
możesz zamieścić tytuł rozdziału z którego korzystasz,np. Czym jest alkoholizm : Dzieci alhoholików. Indywidualny plan pomocy, wydawnictwo,miasto,rok A jak nie to najpierw napisz tytuł, wydawnictwo, miasto rok, strony I radzę zapyać na uczelni o wytyczne pracy dyplomowej, tam zazwyczaj podane sa takie przykłady

Gość mopp
Nooo i jeszcze powiem, ze sposób jaki wybrałaś na przypisy, nie jest zbyt dobry. Powinno to być bardziej rozbudowane, musisz umieszczać tytuły książek! Nazwisko autora, 1litera imienia, Tytuł, Wydawnictwo, Miejsce wydania, rok wydania, ewentualnie zakres stron. To jest prawdziwy przypis :)

Gość mandalenka
Czy nie chodzi ci o to, że to praca zbiorowa lub dzieła (artykuły) zebrane?

Gość ale mi nie chodzi o
bibliografie..bibliografie mam napisana, tak jak sie pisze. Teraz tylko jak cos cytuje, albo pisze zrodlo, to pisze je w nawiasie. Wtedy nie pisze sie juz calej zawartosci bibliografii....bo juz sam autor i rok odwoluje do dziela, ktore mam calkowicie rozpisane w bibliografi..to jest jeden ze sposobow robienia przpisow. I nie wydaje mi sie,zeby bylo gorszy