Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka626

sepsa

Polecane posty

Gość miśka626

Witam mam na imie Monika mam 15 lat. Mam do Was takie małe pytanko. Wczoraj moja mama zauwazyła na nogach dziwne kropki i w paru miejscach miała takie małe slady jak po uderzeniu tylko ze pod skóra i bardzo czerwone.pierwsze co przyszło jej na mysl to sepsa:( do tego wszystkiego ma powiększone węzły chłonne i przyspieszony puls oraz strasznie bola ja dłonie i ma troche opucniete od zewnętrznej strony tam tez pojaweły sie czerwone centki. mało to niedawno odezwała jej sie tarczyca z która miała 10 lat spokoju, i przez pewien okres w jej zyciu pojawiło sie duzo stresu. Boje się ze to własnie sepsa ją zaatakowała. Czt wie ktos może jakie są objawy sepsy i co powinniśmy z tym robic?

Gość nie sądze.........
by to była sepsa przy sepsie jest temperatura która bardzo ciężko zbić poza tym sepsa bardzo szybko się rozwija i małe plamki w ciągu kilku godzin przekształcają się w wielkie krwiaki miałam urosepse rok temu nie miałam żadnych plam tylko okropny ból nerek i temperature 41 stopni

Gość miśka626
Wczoraj miała 37 i 3 i czesto jest jej zimno

Gość nie sądze.........
przy sepsie jest duża temperatura a 37z kawałkiem to stan podgoraczkowy. Nie tylko sepsa jest powodem do zmartwień Twoja mama tak czy inaczej powinna udać się do lekarza.

Gość miśka626
dziękuje. najbardziej bałam sie że to sepsa