Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juretka

Dlaczego bedac wlascicielem mieszkanie, nie mozna wyrzucac lokatorow

Polecane posty

Gość juretka

Tylko chroni ich prawo. Co mnie obchodza te kmioty? DLaczego prawo bardziej chroni oszustow niz normalnych ludzi?

Gość bez odbioru
ponieważ prawo z założenia ma chronić słabszych, a wobec prawa właściciel mieszkania, jako ten zamożny, jest silniejszy od najemcy, jako tego uboższego. masz prawo wyrzucić lokatora, jeśli nie wywiązuje się z umowy najmu. a nieoficjalnie, masz prawo przyjść do SWOJEGO mieszkania z "kolegami", którzy "wyjaśnią" kto jest właścicielem i "skłonią" niechcianych lokatorów do "dobrowolnego" opuszczenia lokalu ;)

Gość ale o co chodzi czemu
chcesz ich wyrzucic? bo jak masz pelne prawa to mozesz to zrobic.

Gość Ponieważ żyjesz w kraju
socjalistycznym, gdzie prawo chroni społeczne śmieci 🖐️

a jak jest właściciel kamienicy to ma prawo wyrzucić lokatorów i wynająć kamienicę firmie ? i jeszcze moderka popiera takie głupoty

Gość jaka moderka

Gość bez odbioru
aliksandra, wybacz, ale tak, jeśli właściciel kamiennicy ma lokatorów, którzy nie płacą czynszu, powinien mieć prawo wywalić ich i móc wynająć kamienicę firmie. dlaczego? bo on, jako właściciel, ma obowiązek utrzymywania budynku w stanie nie zagrażającym lokatorom. i jeśli tego nie robi, odpowiada swoją wolnością i swoim majątkiem. czyli, łopatologicznie - Ty, będąc właścicielką kamienicy masz psi obowiązek naprawy instalacji elektrycznej. koszt to np. 50 tys zł. powinnaś te pieniądze dostać z czynszu. jeśli nie dostaniesz, to musisz wywalić z własnej kieszeni. jak nie wywalisz, nie zrobisz remontu, lokatora porazi prąd, idziesz do pierdla. i sąd w dupie ma, że nie miałaś kasy! i jak Ci się podoba taka perspektywa?

Gość a jesli ja kupilam
mieszkanie od spoldzielni i wynajelam .. i ten ktos mi nie placi czynszu to ja nie moge zerwac umowy???? smieszne!

Gość mam pytanie123456
w Polsce można wszystko - to dziki zachód. Wystarczy podpłacić w urzędzie i jest wszystko. Nowe imię, nazwisko, adres...stare poglądy? Nowe poglądy. A jak ktoś się nie zmienił w pewnym względzie? To ma pecha, nie? :(

Gość mam pytanie123456
W Polsce można wszystko - ten kraj istnieje tylko na mapie. Lepiej się stąd wynieść w związku z tym. To tylko papier. Jak ktoś dostaje świra od takiego życia to niech lepiej wyjedzie. A władza idzie tu w ręce morderców. :( Taka prawda. :( No ale jacy wy ludzie jesteście. Jak się namyślacie czy wyjechać to się nie zastanwiajcie. Będzie coraz gorzej. Tragos - dzicz kompletna idzie tu. Jak stado bizonów na prerii kiedyś w USA... takie czasy idą w Polsce - MOJE ZDANIE... zdanie wrózki... to jż wszyscy olali, a prawa nie ma. NIE MA. Tylko mafia, no to co dalej? :(

Gość Dziki zachód
Na dzikim zachodzie, przynajmniej respektowali własność prywatną. W Polsce pojęcie własności nie istnieje- jesteś jedynie chwilowym posiadaczem czegoś, w zakresie zarządzania na jaki pozwoli ci miłosiernie państwo vel urzędnik

Gość nowe prawa
Prywatny właściciel, wynajmując mieszkanie na czas oznaczony, nie dłuższy niż dziesięć lat, łatwiej niż do tej pory będzie mógł pozbyć się niesolidnego kontrahenta - Zawarcie umowy o najem okazjonalny oraz zgłoszenie tego faktu w ciągu dwóch tygodni naczelnikowi urzędu skarbowego spowoduje, że najemca będzie musiał, na żądanie wynajmującego, opuścić lokal wraz z osobami wspólnie z nim zamieszkalymi. umowe trzeba tak spisywac aby byla korzystna dla was