Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

karolina87

Tatua偶!!

Polecane posty

Tak szaleje ostatnio z tymi tematami..... Tatua偶! Kochani chce sobie zrobi膰 tatua偶 na plecach A dok艂adnie skrzyd艂a ma艂e na 艂opatkach a po 艣rodku literk臋 V pi臋knie narysowan膮 gdyz to bedzie cho艂d oddany mojemu anio艂owi str贸zowi kt贸ry ocali艂 mi zycie na stole operacyjnym....Poszpera艂am i wysz艂o mi na to 偶e mia艂 na imie Verchiel-czyli obro艅ca 偶ycia...Tak wi臋c moje pytanie brzmi czy na tych miejscach bardzo boli? Dodam ze bedzie to m贸j pierwszy tatua偶. Czy d艂ugo si臋 goi? Jak trzeba potem dba膰 o tak膮 sk贸r臋?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 to ja pisa艂em
b贸l- sprawa indywidualna ka偶dego cz艂owieka. ale to miejsce na pewno poczujesz [szczeg贸lnie "V" ;) ] ma艂e skrzyde艂ka? lepiej zr贸b je bli偶ej siebie 偶eby tworzy艂y ca艂o艣膰 z "V". tak naprawd臋 na twoim miejscu przeczeka艂bym lato . do pe艂nego zagojenia do 1 miesi膮ca [te偶 zale偶y od organizmu cz艂owieka i dbania o niego w tym czasie]. na pocz膮tku po kilku dniach b臋dzie ci si臋 lekko 艂uszczy艂 nask贸rek. strupk贸w nie drap, nawet jak b臋dzie sw臋dzia艂o. smaruj odpowiednim kremem. no i w tym czasie nie wystawiaj na s艂o艅ce, nie myj [tylko przemywaj bierz膮c膮 wod膮 z jakim艣 delikatnym myde艂kiem, przed smarowaniem] itp. jak to si臋 wygoi, nask贸rek b臋dzie si臋 odbudowywa艂- cz臋ste smarowanie. wtedy ju偶 mo偶esz go moczy膰 [ale nie na d艂ugo i nie w otwartych zbiornikach]. nie wystawia膰 na s艂o艅ce.. no i zero alkoholu przed, w trakcie i przy strupkach ;) oj w salonie wszystko ci powie co i jak, je艣li b臋dziesz mia艂a w膮tpliwo艣ci i pytania ps. ja u偶ywa艂em i pewnie dalej b臋d臋 u偶ywa艂 ma艣膰 bepanthen czy jako艣 tak [dla kobiet karmi膮cych piersi膮 ;)]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napisz proszeee
gdzie znalaz艂a艣 to o aniele?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
Karolina, a nie my艣la艂a艣, 偶eby zamiast tego V, da膰 liter臋 od imienia lekarza, kt贸ry ciebie uratowa艂? jakby艣 go teraz robi艂a, to niby na wakacje by si臋 ju偶 wygoi艂. ale s艂o艅ce ju偶 grzeje wi臋c przez prawie miesi膮c musia艂aby艣 nie odslania膰 plec贸w, to tyle z tych wi臋kszych utrudnie艅. ale to mo偶na przebole膰 wi臋c teraz mo偶esz robi膰, je艣li ju偶 jeste艣 pewna wzoru, kt贸ry wybrala艣. a co do anio艂贸w: "Znamy imiona wy艂膮cznie trzech istot anielskich. S膮 to Rafael (Tb 12, 15), Mikael (Dn 10,13) i Gabriel (艁k 1, 19). Tylko o nich wspomina Biblia z imienia (nie licz膮c Szatana). Wszystkie inne imiona anio艂贸w, jakie mo偶na chocia偶by znale藕膰 w "S艂owniku anio艂贸w, w tym anio艂贸w upad艂ych" Gustawa Davidsona s膮 wymy艣lone przez ludzi. Pochodz膮 z bogatej literatury apokryficznej, tekst贸w apokaliptycznych, kabalistycznych, gnostyckich, patrystycznych, z 偶ydowskiej mistyki Merkawy, a nawet traktat贸w magicznych i ksi膮g zakl臋膰." dlatego te偶 my艣l臋, 偶e literka imienia czy inicja艂y lekarza by艂yby trafniejsze.

Udost臋pnij ten post

tak zgadam sie biblia wspomina o ich imionach ale rt贸wniez s膮 im iona podane przez prorok贸w kt贸rzy z nimi rozmawiali. Ko艣ci贸艂 dopu艣ci艂 te imiona,Poniewaz zastepy anielskie dziel膮 sie na serafiny, cnoty, moce, ksi臋ctwa, pot臋gi anio艂y, archanio艂y, do kazdego miesi膮ca jest przepisany anio艂 mozna zwyczajnie wejsc na google i poszukac. Ja sp臋dzi艂am na odnalezieniu mojego anio艂a kt贸ry ocali艂 mi zycie d艂ugie godziny w bibliotece i przed monitorem az w koncu z opisu tego co inni widzieli i co inni doswiadczali wszystko sie zgadza艂o. Jest to Verchiel i koniec kropka) V chce miec na tatuazu poniewaz tak chce.Nie wymysli艂am sobie tego co widzia艂am co czu艂am nie tylko ficzynie ale i psychicznie, Verchiel to obronca zycia. A skrzyd艂a po bokach maj膮 oznacza膰 ze anio艂y s膮 przy kazdym znas. V to tylko dodatek

Udost臋pnij ten post

a po drugie to co ze s膮 wymyslone imiona, Mnie Imie Verchiel cudownie sie kojarzy dobrze ze anio艂om s膮 nadawane imiona przynajmniej wiemy do kogo sie modlic. Tyle

Udost臋pnij ten post

na czas gojenia polecam smarowa膰 ma艣ci膮 Alantan i tak jak pisa艂 kto艣 powy偶ej - zero alkoholu i nie wystawia膰 na s艂o艅ce

Udost臋pnij ten post

dziekuje za porady:) NAPEWNO ZASTOSUJE TE MASC a tatuaz zrobie dopiero na jesien bo teraz bedzie problem przez lato kiedy sk贸a bedzie wystawiona na s艂once alkoholu tez duzo nie pije wiec sie bez niego obejde:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 napisz proszeee
wczoraj szuka艂am i szuka艂am w googlach tych imion i nic. A to jest tak, 偶e np. jaki艣 anio艂 jest z miesi膮ca w jakim sie urodzi艂a艣? Czy moze rok urodzenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
ale nie rozumiem po co si臋 unosisz. jasne 偶e to tw贸j tatua偶 i b臋dzie taki jaki ty zechcesz. ja tylko co艣 zaproponowa艂em, zapyta艂em si臋. widac jest mi臋dzy nami r贸偶nica- ja bym dzi臋kowa艂 lekarzowi i Bogu, ty swojemu "opiekunowi" i bez znaczenia jak go nazwiesz. ja tego nie neguj臋, wi臋c spokojnie. w艂a艣nie dobrze, 偶e chcesz taki tatua偶 jak czujesz. 2ManyTa2z racja. alantan plus i bepanthen nadaj膮 si臋 tak samo do tatua偶y z racji ich przeznaczenia

Udost臋pnij ten post

S艁UCHAJ LEKARZOM JESTEM WDZIECZNA OCZYWISCIE ALE ANIO艁 PRZYSNI艁 MI SIE NA TYDZIEN PRZEZ OPERACJ膭 NA TYDZIEN PRZED JAK SIE MIA艁AM O NIEJ DOWIEDZIEC:) POINFORMOWA艁 MNIE CO BED膭 ZE MN膭 ROBIC POIKAZYWA艁 MI SALE I ST脫艁 A POTEM KIEDYSIE BA艁AM PRZYSZED艁 ZNOWU DO MNIE CZU艁AM JEGO ZAPACH GDY LEZA艁AM NA STOLE DYUG膭CZ膭C ZE STRACHU ZE SWIADOMOSCI膭 ZE MOGE SIE NIE OBUSZIC,SZEPNE艁AM TYLKO CHCE 呕YC A POTEM POCZU艁AM CUDOWNY SPOK脫J I BEZPIECZENSWTO JAKIEGO NIGDY NIE CZU艁AM , W POMIESZCZENIU UNOSI艁 SIE CUDOWNY ZAPACH WANILI---GDZIES PRZECZYTA艁AM ZE W艁ASNIE LUDZIE GDY DOSWIADCZAJ膭 SPOTKAN Z ANIO艁AMI CZUJ膭 WANILIE...NIE BY艁AM NA ZADNYCH SRODKACH, ZADNYCH G艁UPAWAKACH... KOCHAM MOJEGO ANIO艁A KT脫Y URATOWA艁 MI ZYCIE. I BY艁 PRZY MNIE. http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.gabinetpodaniolami.pl/var/ezwebin_site/storage/images/media/images/skrzydla-aniol/1033-1-pol-PL/skrzydla-aniol.jpg&imgrefurl=http://www.gabinetpodaniolami.pl/Skrzydla-Aniola&usg=__XnuyXQJR0Ba4dFRvTxooPb2jjEw=&h=300&w=323&sz=14&hl=pl&start=13&tbnid=MGSXTY5KpjKOUM:&tbnh=110&tbnw=118&prev=/images%3Fq%3Danio%25C5%2582y%2Bmiesi%25C4%2599cy%26gbv%3D2%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26sa%3DN to jedna ze stronek wiele tak jest tam wymyslonych imion przez ludzi poniewaz chcieli sie do nich zwracac po imieniu reszta oczywiscie ma 偶r贸d艂a z bibli pozdrawiam A

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fbgdfg
buahhahah Varcho艂 ...... piekne imie masz tego aniola ale glupota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hehehehehheheh
to by艂a jaka艣 operacja na m贸zgu pewnie bo masz co艣 z 艂bem dzieczyno nie tak :D:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
s艂uchaj, tatua偶 ma nawi膮zywa膰 do tego co si臋 sta艂o. i jesli ty to tak widzisz- tak zr贸b. tatua偶 ma si臋 kojarzy膰, przypomina膰 i wz贸r ma by膰 przede wszystkim "czytelny" dla ciebie. co do imienia- nie przedstawi艂 ci si臋, a internet 偶yje swoim 偶yciem, dlatego ja [podkre艣lam- JA] sceptycznie podchodz臋 do takich rzeczy. ale chcesz literk臋- b臋dzie literka jak膮 chcesz :) i nie zwracaj uwagi na mocnych w g臋bie anonim贸w. http://www.jankowice.rybnik.pl/czytelnia/aniol.html ja bardziej z tym bym si臋 zgadza艂.. ale ty nie musisz. jak chcesz robi膰 po wakacjach, to masz teraz czas 偶eby znale藕膰 dobry salon.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
tak wszed艂em na stron臋 co poda艂a艣 i tam prawie wszystko to wymys艂 ludzi, r贸wnie偶 imiona.. tamte informacje nie maj膮 nic wsp贸lnego z nasz膮 religi膮. ludzie sobie tak ponazywali, bo chcieli si臋 zwraca膰 do nich osobowo.. s膮 zmy艣lone. tak samo nie ma anio艂贸w odpowiedzialnych za kolor, dzie艅 tygodnia, miesi膮c, znak zodiaku, kamie艅, ro艣lin臋 itd... a i ko艣ci贸艂 podtrzymuje tradycj臋, i nie dopuszcza imion nie zawawrtych w P艢.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
a i takie ma艂e dodatkowe pytanie.. skoro ka偶dy cz艂owiek ma innego anio艂a str贸偶a, to sk膮d wzi臋艂oby si臋 imi臋 twojego w internecie? przecie偶 on jest tylko twoim str贸偶em, nie kogo艣 innego czy ca艂ej grupy. poprostu dopasowa艂a艣 wykreowan膮 posta膰 przez ludzi do swojej historii. o verchielu nie ma wzmianki w P艢, nie jest nawet postaci膮 historyczn膮 uznan膮 za 艣wi臋t膮. anio艂 str贸偶 to anio艂 str贸偶, nie ratuje 偶ycia wszystkim na stole operacyjnym.. on pilnuje tylko jednej, konkretnej osoby. wi臋c nie ma czego艣 takiego jak anio艂 str贸偶- obro艅ca 偶ycia wszystkich ludzi. od takich rzeczy s膮 patroni- osoby 艣wi臋te.

Udost臋pnij ten post

m贸wi艂am ze wiele z nich jest wymyslone chyba nie czyta艂e艣 mnie uwaznie:) anio艂owie istniej膮 pismo swiete o nich pisze a po drugie czy to Verchiel czy krzys kuba micha艂 maciek V to tylko symbolika mojego anio艂a kt贸ry mi zycie uratowa艂 tak samo mog艂abym sobie wytatuowac literke B, M O, K , L T, dla mnie to symbol skrzyd艂a tez wi臋c....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
czyta艂em czyta艂em :P wiem 偶e Pismo m贸wi o anio艂ach. ale ja si臋 czepiam tylko imienia ;) i zgadzam si臋 z tym twoim "po drugie" w 100%. zreszt膮 ju偶 o tym pisa艂em- bez znaczenia jak go nazwiesz, wa偶ne 偶eby to mia艂o dla ciebie znaczenie. liczy si臋 symbolika. 偶ycz臋 powodzenia :) nie obrazi艂bym si臋 gdyby艣 si臋 pochwali艂a tatua偶em, jak go ju偶 zrobisz.. cho膰 to jeszcze kupa czasu i pewnie zapomnisz :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
ehh "..bez znaczenia jak go nazwiesz, wa偶ne 偶eby to mia艂o dla ciebie znaczenie.." ale mi si臋 m膮drze napisa艂o.. mam nadziej臋 偶e rozumiesz o co mi chodzi艂o. jesli chcesz tak nazywa膰 swojego anio艂a- to nic nie stoi na przeszkodzie, mimo 偶e to nie jest imi臋 z P艢. to tw贸j symbol i ju偶 z tob膮 zostanie :)

Udost臋pnij ten post

hmmm tak wiem.....hmmm.....to V...ja wiem ze to wymyslone imiona przez ludzi...a gdybym go nazwa艂a po swojemu jako艣? Nie wiem jakie艣 orginalne imie, moze 艂atwiej by by艂o mi Go nazywa膰 juz:).....A napewno si臋 pochwale tatuazem napewno. Kurcze jakie艣 艂adne orginalne imie....mam chyba g艂upie pomys艂y nadawac anio艂owi imie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to ja pisa艂em
o nie jest g艂upie.. imi臋- zwracasz si臋 ju偶 osobowo, konkretnie.. dlatego to nie jest g艂upie. a zdecydowanie lepiej 偶eby艣 to ty go nazwa艂a po swojemu, ni偶 u偶ywa艂a imienia wymyslonego przez kogo艣 tam. w ko艅cu to tw贸j anio艂 str贸偶. dlatego jestem za tym, 偶eby jednak to imi臋 by艂o wymy艣lone przez ciebie :) wtedy b臋dziesz czu艂a wi臋ksz膮 wi臋藕. mo偶e co艣 z 艂aciny?

Udost臋pnij ten post

Ty to masz pomys艂y:) 艁acina dobr膮 rzecz膮 jest. Mo偶e co艣 na K....moje imie jest na K...wiec moze jego tez? Poszukam w s艂owniku co艣 艂adnego:) dzi臋ki:*:)

Udost臋pnij ten post