Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wjsga

Cholesterol a alkochol

Polecane posty

Gość wjsga

Czy alkochol podwyzsza cholesterol, czy obniza?

Gość dgpju
"alkochol" nie istnieje

Gość przepraszam miało być alkohol
to z pośpiechu, bo z reguły nie robię błędów

Gość wiki6
wczoraj czytalam artykul na temat picia czerwonego wina i tam pisalo ze obniza choresterol tez mam podwyzszony dawka bezpieczna to 1,2 kieliszki dziennie chba ze ktos ma klopoty z watraba albo z trzustka to lepiej jak wogole nie bedzie pil

Gość wjsga
mam cholesterol całkowity 236 a norma jest do 200.Czy jest juz bardzo zły waszym zdaniem? czytalam gdzies ze spirytus obniza cholesterol ale cos mi sie wierzyc nie chce ze alkohol obniza cholesterol

Gość grabarka
1 kieliszek, nawet wina codzienie to już jest alkoholizm!

Gość wjsga
a piwo? bardzo lubie piwo, ale nie wiem czy piwo podnosi cholesterol czy obniza? no bo skoro wino oniza to moze piwo tez?

Gość sgfse
grabarka, że co?! weź najpierw się dowiedz co to alkoholizm ;/ jest to brak kontroli nad spożywanym alkoholem. 1 kieliszek do obiadu to nie choroba.. idąc twoim tropem, ta kawa którą rano pewnie pijesz to w takim razie również choroba wj. myślę że ok 0.5l piwa dziennie bardzo nie wpływa negatywnie na cholesterol. w linku wcześniej nic nie ma o tym?

Gość grabarka
sg.. tak to wygląda poczytaj, systematyczne picie, to alkoholizm, nawet w małych ilościach ale temat jest i tak inny

Gość sgfse
czyli wszystko co robimy systematycznie jest nałogiem/chorobą twoim zdaniem... ciekawe pamiętaj że przyzwyczajenie, to jeszcze nie uzależnienie. "MIT: Alkoholik to ktoś, kto musi pić codziennie FAKT: Codzienne picie alkoholu nie jest objawem alkoholizmu.."

Gość vcvcvcv1
Podobno oleje sa zdrowe.Nawet jak ktos ma podwyzszony cholesterol to podobno tez powinien go jesc, ale głownie jako dodatek do sałatek czy surówek.A dlaczego w takim razie tylko do sałatek, a np. juz smazona potrawa na nim nie jest zdrowa?a druga sparwa, jak ktos sie odchudza bo ma nadwage to tez podobno nie wolno smazyc na nim potraw i je jeadac, a tylko dodawac do salaetk. Dlazcego wsałnie w stanie surowym, czyli nie smazonym jest zdwowy a juz smazony nalezy unikac?

Gość Allina
Oleje roślinne jak najbardziej i kwasy omega-3, które są w rybach. Możesz sobie kupić je w postaci tranu np. omegarden. A w badaniach trzeba sprawdzać HDL i LDL.