Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZAKLOPOTANA_18

PROSZE POMOZCIE MI!

Polecane posty

Gość ZAKLOPOTANA_18

Witam serdecznie i od razu zaznaczam ze to zadna prowokacja. po prostu mam problem i prosze o porade. Mam 18 lat i bardzo czesto musze chodzic do toalety, aby oddac mocz:/ Dodam ze nie wspolzylam wiec nie moglam sie niczym zarazic. Prosze o rade jakies domowe sposoby najlepiej... Moze ktos mial tak samo... Jeszcze dodam ze nasila mi sie to gdy jestem gdzies, gdzie nie mam mozliwosci skorzystania z toalety. Blagam o rady bo to bardzo utrudnia mi zycie...

Gość fikkkseann
może masz zapalenie cewki moczowej ,pójdź do lekarza,powiedz w czym problem,będzie poprawa natychmiastowa po lekach

Gość -x-
dużo pijesz, to chodzisz. na to nie ma lekarstwa.

Gość -x-
zapalenie cewki wiąże się z bólem przy "oddawaniu moczu", w cudzysłowie, bo czujesz wtedy parcie na pęcherz, ale moczu oddajesz niewiele. autorka nie pochwaliła się bolesnymi objawami. samo chodzenie do toalety to nie oznaka choroby tylko sprawnych nerek i tyle.

Gość emiliana torrini
mozesz kupic sobie urosept, moze pomoze troszke, ale tak czy tak idz do lekarza bo moze byc to po prostu infekcja

Gość emiliana torrini
a częsciej sika się też jak się stresuje, różne choroby powodują częstomocz, np cukrzyca, niedobory niektórych mikro i makroelemntów, dobrze zrobić badania na niedobory z krwi lekarz i tyle, a jak boli to ten urosept doraznie, ale lekarz koniecznie

Gość ZAKLOPOTANA_18
Nie boli nic. I nie pije za duzo. Musze sobie zrobic jakies badania moczu ale ciagle jakos nie mam czasu:/

Gość dkdkd
To jest nerwowe, nic poza tym. Jakbyś miała stan zapalny, to po pierwsze by cię bolało i piekło, po drugie nie byłby to stan permanetny. Masz po prostu szybki przepust, to znaczy, że nerki dobrze pracują, a stało sie to dla ciebie problemem psychicznym.

Gość dkdkd
Poza tym przy stanie zapalnym jest uczucie parcia na mocz, ale tak naprawdę siusiasz niewiele albo nic. To całkiem co innego. Ty po prostu masz szybki przerób tego co pijesz i już. Jedyna rada - nie pić, nie jeść rzeczy moczopędnych (owoce). Urosept - debilny pomysł, bo on JEST moczopędny.

Gość geeee
Miałam tak samo i to jest faktycznie problem nerwicowy. Np zawsze mam problem w podróży.

Gość geeee
Bo co to znaczy "nie mam możliwości skorzystania z toalety" Taka możliwość zawsze jest. Tylko ty z tego robisz problem.

Gość ZAKLOPOTANA_18
Ale jak mozna pozbyc sie tego strachu, ktory powoduje u mnie takie czeste oddawanie moczu? Bo naprawde juz sama nie wiem co robic w sytuacji gdy np. wiem ze 3 godziny bede musiec wytrzymac bez toalety? A moze Urinal jakos by mi pomogl? On z tego co wiem nie jest moczopedny.

Gość czarny kotekPP
cukrzyca?? czeste oddawanie moczu jest jedną z jej objawów

Gość emiliana torrini
ja mówie, ze jak boli to urosept, wczesnije tak napisalam

Gość ZAKLOPOTANA_18
Bede miec taka sytuacje np, teraz na maturze, gdy 3 godziny nie bede mogla wyjsc:/

Gość emiliana torrini
tabsy uspokajajace

Gość ZAKLOPOTANA_18
Nie to nie cukrzyca, mialam niedawno robione badanie krwi. PO za tym ja nie mam problemu np. z tym ze czesto pije tylko ze czesto chodze do toalety. geeeee a TY jak poradzilas sobie z prolemem?

Gość geeee
Wyluzować. To nie pij przed tą maturą. Po prostu nie pij nic wieczorem i postaraj sie nie pić możliwie rano. Ten przepis jest syfski - tu cię rozumiem. Mnie by to też stresowało.

Gość geeee
Natomiast naprawdę nie zażywaj żadnych tabletek Urosept, Urinal, bo to wszystko działa moczopędnie. To są leki które mają wypłukiwać bakterie i nie dopuszczać dzięki temu do stanu zaplenego.