Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viiki

podatek ekologiczny -pojebany pomysł a my na rowerki

Polecane posty

Nareszcie jasne o co chodziło Donkowi z tą Irlandią! Irlandia - zielona wyspa. U nas po tym podatku znikną samochody, będzie zielono! Tylko konie i osły (oczywiście te które głosowały na PO

Gość czas leci
dokładnie

To nie mieści się w głowie co ci rządzący z nami robią!Co teraz na to te DEBILE co głosowali za Unią?Niedługo unia nam każe załatwiać sie tylko miedzy 8 a9 i ten nasz porąbany naród uzna ze tak widocznie jest dobrze! Kiedy do cholery wszyscy sie obudzą i powiemy DOŚĆ!!!!!!!!!!jednym głosem.W tym kraju przestaje się chcieć żyć:(

Gość polska to dno

noo i wychodzi na to ze np ktos kto zarabia ok 1500 zł miesiecznie i ma np 15 letnie auto zapierdala dwa miesiace w roku za friko!!!!! Rok w ok .To kur... chore.Gdzie to mozna zaskarzyc np,albo jakos zaprotestowac?Choc co my maluczcy mozemy?nic!!!

Gość czas leci
a co ma Unia do podatku?

Gość Tomaszzz
to trzeba zmienic auto .. Ten podatek nie jest tylko za rocznik samochodu , ale i pojemnosc silnika Zmien na 15 letni samochod 1.0 i wcale wiele nie zaplacisz...

Importerzy nowych samochód chwalą projekt Ministerstwa Finansów. O zastąpienie akcyzy podatkiem ekologicznym zabiegali od dawna, powołując się przy tym na zalecenia Komisji Europejskiej. Pod wpływem Brukseli na takie rozwiązanie zdecydowało się już kilka krajów Unii, w tym Niemcy i Francja, a od grudnia 2008 r. również Czesi.

Gość Tomaszzz
co wam media wypiorą mozg to wy uwierzycie ..

Gość Tomaszzz
nieprawda ,bo przede wszystkim rocznikowo-poczytaj o tym czytałem i wychodzi na to ze to podatek od CO2... Najewiecej CO2 produkuja auta stare z duzym silnikiem .. 3 tys zapłaca wiec wlasicicele ferrari .. Jak masz silnik 1.0 w samochodzie starym to nie masz sie czego obawiac , ale zaplacisz wiecej niz wlaciiel 1.0 z 2009 roku..

Gość jupikolek
a skad wiesz ze to nie wejdzie???tak samo było z tachografami -i co?sa!!!

Gość Tomaszzz
ja w bzdury nie wierze ...Zreszta jest wyraznie napisane do 3 tys zł za samochod przed 92 rokiem A przez te 3 tys maja na mysli samochody o wielkich silnikach palace po 20 litrow benzyny na setke .. Dzieki temu podatkowi wyeliminowane zostana stare Mercedesy , BMw , ktore najbardziej trują .

Gość polska to dno
...ale ZAPŁACI czaisz koleś?

A to że tam w CENTRALI:) podejmują decyzje a my sie dostosowujemy bo przecież nasze lizusy rządowe muszą być słuchane!!! i wpieprzać Polskę w każde gówno!!! ile ryb możemy złowić ,ile fabryk zamknąć , ile sprywatyzować,czy dolina Rospudy ma mieć drogi to też zależy od unijiii..Przyklady mozna mnożyć, rzygać się chce:(

Gość jupikolek
cytuje- Według informacji „WSJ Polska” mechanizm obliczania podatku ma wyglądać tak: w przypadku nowych aut jego wysokość będzie uzależniona od poziomu emisji spalin, opłata za samochód używany będzie zależała także od pojemności silnika – im wyższa, tym wyższy podatek. Najwięcej zapłacą kierowcy jeżdżący motoryzacyjnymi starociami: 3 tys. zł za auto sprzed 1992 r. Właściciele pojazdów, których wiek nie przekracza 9 lat, zapłacą około 500 zł. a w polsce jest masa aut ponad lub 10 letnich

Gość rowery równa się szczupli ludz

Gość Tomaszzz
mam racje .. Wiesz dlaczego ? Bo to podatek ekologiczny , a sama nazwa wskazuje ze samochod z 91 roku o silniku 1.0 daje mniej zanieszczyszczen niz samochod z 99 roku o silniku 1.6 ... Dlaczego wiec 1.0 mialby placic 4 tys , a wlasciciel 1.6 z 99 roku 500 zł Pomysl troche .. Zgadza sie 1.0 z 99 roku daje mniej zanieczyszczen niz 1.0 z 91 roku , ale ten ostatni wcale nie jest jakims smokiem ...

Gość Tomaszzz
samochód używany będzie zależała także od pojemności silnika – im wyższa, tym wyższy podate i wlasnie dlatego mam racje ... Oplata zalezy od rocznika i pojemnosci silnika .. CZyli de facto od emitowanego CO2

Gość woniskoo
ale bul taka kase rok w rok.Suma sumarum to duzy podatek

Gość Tomaszzz
rowery równa się szczupli ludz dokladnie grubasy nie powinni jezdzic na rowerach bo tylko spala troche tłuszczu , a auto ich nie odchudzi ..Podjezdzaja nawet do sklepu samochodem bo na pieszo im sie nie chce isc

Gość Tomaszzz
Ten podatek sprawi jedynie ze ludzie przesiądą sie z 15 letniego AUdi na 15 letnie cinquecento albo kupia nowszy samochod o wiekszej pojemnosci ... stare 2.0 jednostki zostana wycofane ..

a mój samochód ma dużą pojemność a jeżdżę na gaz i co ??? i tak zapłace dużo pomimo że gaz jest ekologiczny bo auto mam stare!!!Ich to g...o obchodzi .....

Gość Tomaszzz
dokladnie grubasy powinni jezdzic na rowerach bo tylko spala troche tłuszczu , a auto ich nie odchudzi ..Podjezdzaja nawet do sklepu samochodem bo na pieszo im sie nie chce isc powinni miało być

Gość wkurwiooony
ale pierdolisz ,to w dupe kasy -ja mam mera z 98 i ok 2500 mi wyjdzie i co ?zapierdalac bede miesiac na darmo.zreszta nie tylko ja jeden a na nowe se nie pozwole .

Gość Tomaszzz
a mój samochód ma dużą pojemność a jeżdżę na gaz i co ??? i tak zapłace dużo pomimo że gaz jest ekologiczny bo auto mam stare!!!Ich to g...o obchodzi .... napisz zażalenie do trybunału Europejskiego

Gość Tomaszzz
pozyjemy zobaczymy moze ten podatek wcale nie bedzie taki jak go media rysuja , bo chca jedynie ludzi w histerie wprowadzic by ogladalnosc zwiekszyc ...

Gość barranek
Ja też o tym słyszałam w wiadomościach, mam stare auto tylko po to żeby jakoś dotrzeć do pracy. Na nowsze droższe nas nie stać... A skad brać 3000 co roku????????