Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alexia21

pytanie do znawcy psów

Polecane posty

witam. chcialam sie spytac czy mozna miec w domu 2 psy? mam domek z podworkiem i mam juz malego kundelka(pies) 3 letniego. chcialabym kupic sobie owczarka niemieckiego ale psa a nie suke. czy szczeniak jak przyzwyczai sie do malego kundelka to nie zrobi mu krzywdy pozniej?no i to beda 2 psy wtedy.. mi sie wydaje ze powinny sie przyzwyczaic bo kiedys nawet udalo mi sie przyzwyczaic kota (doroslego juz) do swinki morskiej i nie robil jej krzywdy a nawet sypial w jej akwarium. a co wy o tym sadzicie?

Gość siema gruba
ja mam w domu trzy suki, ledwo daje radę

Gość jopp
zapewne na poczatku nie bedzie wiekszych zatargow, ale potem moze byc roznie. lepiej kup suke. moje dwa psy swietnie sie ze soba bawily, ale do czasu, poszlo o plastikowa doniczke, od tamtego czasu nie moga miec zadnego kontaktu.

Z Każdym Dniem-----------> Ty serio jestes hardcorowa :D Ja ma w domu boksera (5 lat) i sznaucera miniaturke (9 lat) i sie lubią :D

no wlasnie ja zawse mialam psy bo z cieczka nie ma problemow :) i teraz tez zalezy mi na psie bardzo . z drugiej srttrony psy sa bardzo madre i wydaje mi sie ze jakby ten duzy byl przyzwyczajony od szczeniaka byc z malym to chyba nie byloby problemu?

kiedys kupila fretke , byla bardzo dzika i gryzla .. i udalo mi sie oba do siebie przyzwyczaic. potem pies lapal freda za leb lub ogon i ja ciagal po podlodze a jak tej sie znudzilo to wydala dziwny dzwiek i odrazu ja puszczal :) oczywiscie to bylo bardzo delikatnie :)

hehe ciekawe jak to z psami bedzie ale wydaje mi sie ze przy dobrej cierpliwosci beda dobre rezultaty :)

Gość mama Maji
Witam Ja tez mam pytanie ale o : jakiego psa kupic? Bede w polsce na swieta i chce kupic psa do mojej 8 letniej corki i mam duzy problem jakiego wybrac? Moze mi ktos kto sie zna na psach pomoc??? -Mieszkamy w bloku na 2 pietrze w malym mieszkaniu wiec duzy pies odpada(wiec Labrador odpada) - za granica wiec zeby nie szczekal lub w latwy sposob bylo go oduczyc szczekania (wiec Chihuahua raczej odpada) -zeby pies nie tracil duzo siersci bo na malym mieszkaniu bedzie to nieznosne (wiec Dalmatyńczyk odpada) - ja biegam ichetnie by mi sie przydal kompan do biegania - moja corka ma zaledwo 8 lat i chce zeby potrafila sie nim zajac samodzielnie chodziasz troche i mogla sie z nim bawic A i jeszcze od godz 7-15 nie ma nikogo w domu wiec jakos piesek bedzie musial to przezyc ale to juz raczej nie zalezy od rasy. Aktualnie zastanawiam sie nad Jack Russell terrier ale nie jestem obeznana z ta rasa psow. Wiec ma ktos jakies pomysly? jaka rase wybrac?

Gość gość
Teriera russela bym sie obawiala, one potrzebuja duzo ruchu, sa bardzo zywe i moze niszczyc bedac sam w mieszkaniu. Poczytaj o charakterach poszczegolnych ras.

Gość gość
Mysle ze jesli drugi pies bedzie u Ciebie od szczeniaczka to pies ktorego juz masz bedzie dla niego autorytetem. Sadze ze nie ma tu znaczenia wielkosc psa. (Mam dobermana) Kundelek ktorego masz jest dorosly a ten drugi bedzie jeszcze " dzieckiem" kiedy trafi do waszego domu wiec krzywdy nie dozna od starszego psa. A jak dorosnie to mysle ze bd zyc w zgodzie mimo ze to dwa psy. Beda zyly w stadzie.