Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lily*

Zapomniana tabletka

Polecane posty

Wiem, że jak się zapomni tabletki ale jak przyjmie się ją w ciągu 12 godzin to skuteczność jest zachowana, ale... No właśnie, to była dopiero 3 tabletka w opakowaniu, wzięłam ją po 10 godzinach... I zastanawiam się czy skuteczność się nie zmniejszyła...

Gość studentka położnictwa
to głupie mity ze trzeba jakis czas brac tabletki aby wyrobiła się jej skutecznosc. Ważne jest zachowanie czasu przyjmowania tabletki, natomiast specjalisci w dzidzinie antykoncepcji potwierdzają ze metoda ta działa juz od przyjęcia pierwszej tabletki. Potrzebny jest tylko czas jej wchlonięcia opisany w ulotce. To regularne przyjmowanie tabletek jest po to by zachowac ciągłosc skutecznosci tej metody. Wziełas trochę później? odczekaj az się dobrze wchłonie i niczym się nie martw.

Wiem, że skuteczność jest już od pierwszej tabletki ale także że zapomniana tabletka w pierwszym tygodniu jest dość niebezpieczna. Boje się że 10 godzin to dość dużo :O

zapomnianą tabletkę po prostu trzeba wziąc jak najszybciej. W ulotkach jest napisane ze gdy czas przekroczy iles tam godzin nie nalezy juz brac i wziąc dopiero następną o wyznaczonej godzinie. Skoro piszą ze do 12h,a Ty wziełas ok 10 to absolutnie nie masz się czym martwic i nie wazne które to opakowanie czy tabletka w dniu cyklu.

w zupełnosci nie masz sie czego obawiac. Tylko na przyszłosc: karteczka na czole albo przypomnienie w telefonie, ok?;)

Mam przypomnienie bo biorę już od 3 miesięcy :D Ale tak jakoś była impreza i się zapomniało :P