Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złaosoba

co wiemy o świecie patrząc przez okno?

Polecane posty

Gość złaosoba

Czekam na odpowiedzi.

Gość złaosoba
No nie zawsze. Zalezy kiedy patrzysz. PRzeciez nocą jest CAŁKIEM CIEMNO. możnaby rzec jak w dupie u Murzyna. Widać że nie często wyglądasz przez okno... :(

Gość złaosoba
No nie dziwię się. Jak nie masz nocki to faktycznie w nocy śpisz albo grasz w gry komputerowe, co nie? Ale zobacz -weżmiesz szkło powiększające i już masz w sumie inny świat, nie? Widzisz coś, czego nie widać. I to jest SUPER. Ale czy to jest prawda? Czy prawda jest za oknem czy w domu - w domu bez okien. Powiedzmy, że okien nie ma. Dom bez okien to jest nasza dusza. A okno to nasze oczy, ale co my widzimy. Musimy mieć inne oczy, lepsze, żeby zobaczyć więcej, nie? Jak to osiągnąć?

Gość złaosoba
Logicznie to brzmi, nie? Moim zdaniem logicznie. Jak widzieć więcej? Jak widzieć to co naprawdę jest? Trzeba widzieć wszystko duszą. Ale jak to zrobić?

Gość co piłaś lub paliłaś
??? ;]

Gość złaosoba
Nie - patrzę przez okno. Już nie, ale lubię sobie wyglądać przez okno. I widzę sobie to czy tamto. Ale widzę tylko niewielki skrawek świata. Co ja w sumie widzę? Coś tam... sąsiadów... igłę w stogu siana. A co jest we mnie, w moim domu gdy zamknę oczy. Sen to jakby zamknięcie oczu duszy. To jest dom bez okien wtedy. Dzien to okna, a noc to twój dom jakby nie?

Gość złaosoba
Nie - ja wiem, że to jest śmieszne, ale są ludzie niewidomi, głusi. Uszy duszy to uszy - to słuch, nie? Możesz urodzić się niewidomym czy głuchym. ja wiem , że to śmieszne dla was bo sie tym nie zajmujecie, ale w sumie ktoś sie rodzi niewidomy i nic nie widzi od dziecka. Czemu, nie? Ale z drugiej strony patrzcie - pół życia śpimy, co wtedy widzimy? Nic przecież -sny. A czy niewidomy ma sny? Zna ktoś odpowiedź?

Gość pimp_
wyglądam tylko w dzień w nocy zazwyczaj spie"" lo kuzwa!!!! jaka niespodzianka!!!!osly zawsze tak robia!!!!:P:P:P

Gość złaosoba
No to na logikę nie ma snów niewidomy, nie? Nie ma bodźców za dnia, nic nie widzi, nie może śnić bo skad te sny. A wyobrażnia jego jak pracuje? Czy niewidomi mają jakąś szczególną wyobraxnię? Choć wyobraźnia to obrazy, nie? Czyli co - mają jakieś obrazy? Jak stracili wzrok, ale jak nie widzieli to nie mogą mieć, nie?

Gość złaosoba
czy to wszystko nie jest trochę takie STRASZSZSZNE? Moim zdnaiem taaaaaaaak :( Brrrr idę stąd. Zimno mi sie jakoś zrobiło. Przeszedł mnie DRESZCZ. DRESZCZ strachu :(

Gość złaosoba
Na razie idę ale jeszcze tu wrócę. Nie wiem po co, ale wrócę. Lunetą patrzymy w gwiazdy, a mikroskopem badamy komórki. MAMY MEGA ŚWIAT i MIKRO ŚWIAT , nie? A co to wszystko warte?