Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buzinka

obrączki Breuning

Polecane posty

Gość buzinka

Hej ostatnio zajrzeliśmy do jubilera i polecono nam te obrączki ? Ma może ktoś z Was je? Jak się prezentują? jakie są w użytkowaniu?? nie ścierają się? wybraliśmy takie ale jeszcze nie zamówiliśmy http://www.chatonglamour.pl/index.php?page=galeria&produkt=493&id=2554 chciałabym, zeby ktoś doradził co o nich sądzi bo mało jest o nich na forach dzięki za odp pozdrawiam

Gość glupie uwagi na bok
bardzo ladne-klasyczne.nie znam nikogo kto je ma ale jak bralam katalog to sprzedawca mowil ze w tej chwili sa to obraczki z najlepszej jakosci zlota (niemieckie) ale niestety tez cenia sie...raczej szykuj sie na dosc wysokie ceny!

Właśnie też mi się wydaje, że niewiele osób się wypowie bo one są b. drogie... Poza tym większość wybiera obrączki klasyczne, a Breuning do każdej wtyka brylant/y, z których nie ma możliwości zrezygnować.

Gość glupie uwagi na bok
po prostu Breuning maja wysoka klase.Jesli stac cie na takie obraczki i co najwazniejsze podobaja sie Tobie /Wam to raczej nie macie obaw zeby sie z nimi cos stalo...przypuszczam ze maja dluga gwarancje...

Gość buzinka
gwarancja tych obrączek jest dożywotnia a ceny właśnie tych które nam się podobają wachają sie w granicach od 2000zł do 2500zl za parę, u nas jast taki przesąd że jak sie wybiera obrączki to nie mozna patrzeć na cenę i mówić "o bo za drogie" jeżeli sie podobają to sie je kupuje, jeżeli zaś wybieramy ze względu na cenę to po ślubie się liczy każdy grosz. wiadomo jeżeli kogoś stać to kupi obrączki i za pare tys. a nas niestety na takie nie stać choć nie które naprawdę są piekne...

ja chcialam je zamówić ale troche za drogie, ale są piękne i wogule całkiem inne niz reszta obrączek, są tak delikatne i lekkie że żadne inne im nie dorównają.. ehhh szkoda ze my już mamy zamówione zwykłe.

Gość jaaaazdaaaa
ja mam identyko:D witaj w klubie:D

Gość jaaaazdaaaa
Ps. daliśmy 2200zł, ale była 20% zniżka, więc wyszło tam jakieś 1800zł...511 euro więc czekamy aż kurs spadnie:D... Ps. dożywotnia gwarancja na ścieralność grawer w środku za darmo 10 lat na zmniejszenie lub zwiększenie obrączki polecam, są bardzo wygodne, ładne i oryginalne

Gość buzinka
cieszę się ze ktoś jeszcze wybrał takie! Cena u nas jest nieco wyższa ale chyba się zdecydujemy są bardzo klasyczne i eleganckie. Dzięki za opinie pozdrawiam

Gość glupie uwagi na bok
nie mialam pojecia ze breuning maja dozywotnia gwarancje.to super!szkoda ze nie wiedzialam tego wczesniej :) jak ja ogladalam te obraczki to ceny wahaly sie od 4tys. w gore -tego modelu akurat nie pamietam wiec niewiem po ile byly ale 2,200zl to calkiem dobra cena.My za swoje dalismy u innego jubilera tez 2,2tys. ale maja 3letnia gwarancje tylko.w sumie solidne sa i ich cena przekracza terza 3tys (my kupilsmy przed podwyzka zlota).na twoim miejscu nie zastanawialabym sie jesli sie podobaja:) pozdrawiam!

Gość upupupupuououoou

Gość jaaaazdaaaa
no my też byliśmy w szoku z narzeczonym, że takie ładne obrączki i cena do przyjęcia, tym bardziej, że damska jest z brylantem, dodatkowo ta gwarancja...tak więc zdecydowaliśmy się na nie, dosyć, że zniżka była to jeszcze grawer za darmo...jak kurs euro spadnie będzie jeszcze lepiej, cudownie:D...ogółem Breuning to dobra, znana marka i nie wahaliśmy się by podjąć taki wybór...Życzę szczęścia na nowej drodze życia...moja data ślubu: 13. 06. 2009. :D

Gość buzinka
Dzieki za opinie wszystkich dziewczyn :* Bardzo Nam pomogłyście w podjęziu ostatecznej decyzji i raczej sie już nie rozmyslimy chyba że znajdziemy ładniejsze :D W niedziele zamawiamy, bo trzeba poczekać 3-4 tygodnie. Dziekuje Wam i pozdrawiam

Gość jaaaazdaaaa
otrzymaliśmy już obrączki:)...są przepiękne...kurs euro podskoczył, no więc niestety zapłaciliśmy 40zł więcej, ale i tak warto...razem obrączki wyniosły nas 2260zł, ale mieliśmy 20% zniżki, więc zapłaciliśmy jakieś 1807zł z groszami...damska jest z diamentem...cudne...polecam w dalszym ciągu, chciałabym już ją założyć:D...ten spory kawałek złota na paluszku prezentuje się przepięknieD:

Gość buzinka
właśnie dzisiaj zamówiliśmy obrączki tej firmy, ale nieco inne jak te na początku ale równie śliczne! Też chciałabym mieć ją już na palcu Jak znajdę w necie to wkleję linka :D

Gość jaaaazdaaaa
śliczne...wszystkie Breuningi z resztą są piękne:) ja to w ogóle jestem sroka, wszystko co się świeci mi się podoba, ale Breuning robi na prawdę kawał dobrej roboty...wybraliście sobie grawer? my mamy w środku " " pozdrowienia i udanej zabawy:D

Gość jaaaazdaaaa
-serduszko- -imię- -data ślubu- taki grawer:)

Gość buzinka
też mamy grawer w środku na zew mi się nie podobają my nie mamy znaków graficznych tylko imię i datę ślubu hihi 05.09.2009r. już nie mogę się doczekać :D pozdrowienia dziękuję i również życzę udanej zabawy

Gość aneczkap776
A gdzie kupowałyście te obrączki że miałyście 20% zniżki? Mi powiedzieli na Krakowskim Przedmieściu w Wawie 2600 zł za tą parę http://www.taxor.pl/breuning-obraczki.php?ido=13&kol=1 Jeżeli byśmy się decydowali na ten model to zmienilibyśmy kolor na żółte złoto a białe zostawilibyśmy te matowe prostokąciki:) Podobnież cena za taką zmianę się nie zmienia. tak mi się podobają:) Są skromne ale wymowne=)

Gość buzinka
my kupowaliśmy obrączki w salonie eliza w kaliszu :D dodatkowo przy odbiorze ni z gruszki dostaliśmy jeszcze 100 zł rabatu w sumie nas wyniosły nieco ponad 1900 zl

Gość aneczkap776
A w tej elizie to mają obrączki firmy Breuning? Bo na stronie nie ma takich... Chyba że nieczęsto aktualizują stronę...? Mi w taxorze zaproponowali 10% zniżki co daje 2300 za obrączki i nadal jest to ciut za drogo. najlepiej byłoby dla mnie wydać max 2000 zł. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :*:*:*

Gość ViDc
Witam. My zamówiliśmy obrączki w firmie Wirtualny Jubiler (www.uncja.pl) w Wadowicach. Biją na głowę ceny w innych sklepach jubilerskich. Nawet tani Taxor okazał się droższy. Chętnym na obrączki tej firmy polecam wizytę w pierwszym lepszym sklepie, wybranie modelu i rozmiaru, a później zamówienie przez telefon w powyższych sklepach. Na obrączki czekaliśmy 2 tygodnie. Przyszły kurierem i są świetne :) wręcz przecudne. Nasz model to 039 i 040. Naprawdę po samym dotyku można zauważyć lepszą jakość niż obrączki Łazura, Stelmacha czy inne. Fakt że są drogie ale to zakup na całe życie :)

Gość Breuning
Wersja bez kamienia:-)

A ja zdecydowanie nie polecam obrączek Breuning. Zachęceni wizją cudownych obrączek firmy Breuning (dużo twardszych od klasycznego złota) zdecydowaliśmy, że warto spróbować (mimo ceny +/- 2 razy wyższej niż klasycznych obrączek). Po 2 tygodniach okazało się, że obrączki się porysowały i to bardzo. Zostały wypolerowane po czym bardzo szybko znowu były porysowane. Firma jubilerska, która je sprzedawała (pośrednik, bo w Polsce chyba nie ma oficjalnych salonów Breuning) również zauważyła, że coś jest nie tak. Zwróciliśmy się zatem do firmy Breuning z reklamacją. Obrączki zostały wypolerowane, ale firma uznała, że rysy powstały z naszej winy i że problemem nie jest jakość materiału (bo przecież obrączki Breuning są najtwardsze na świecie) tylko nieprawidłowego użytkowania. Bez wchodzenia w szczegóły - reklamacji nie udało się załatwić, całe szczęście firma w której dokonaliśmy zakupu zrobiła nam nowe obrączki praktycznie bezkosztowo w ramach rekompensaty. Nowe obrączki oczywiście też się rysują (w końcu to tylko złoto) ale nawet nie w połowie tak jak te z Breuninga. Kontaktu z firmą Breuning nie polecam...

Gość zaobrączkowana
Witam wszystkich zainteresowanych obrączkami firmy breuning.Obraczki wygladają bardzo ładnie na palcu jak i na ekspozycji lecz zupełnie inaczej jest jesli chodzi o uzytkowanie... niestety sprzedawcy zapewniają o większej ilości palladu w stopieco ma gwarantować większa wytrzymałość...niestety obraczki po miesiącu wyglądają jakby miały ze 20 lat... SERDECZNIE NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! obrączki nie są warte swojej ceny!!!!

Gość e_rubi
Pozwolę sobie skomentować ten wątek jako właściciel salonu jubilerskiego i fachowiec w tej branży. Współpracujemy z firmą Breuning od ok półtora roku, rzeczywiście ta niemiecka firma nie ma w Polsce swoich salonów, sprzedaż dostępna jest w starannie wyselekcjonowanych sklepach polskich. W tym czasie zrealizowalismy blisko 200 zamowien na obraczki. Nie mielismy do tej pory ani jednej reklamacji. Owszem, jedni klienci zglosili sie do nas po 3 miesiacach i poprosili o odnowienie - obraczki byly porysowane w umiarkowanych stopniu (ale nowozencom to przeszkadzalo), wiec wyslalismy je do Niemiec i zostaly odnowione. Narazie nasi klienci nie przyszli ponownie, wiec mam nadzieje, ze wszystko jest w porzadku. Czy mogłabym prosić o podanie nr wzoru, który porysował się w ten sposób? Zastanawiam sie, czy Panstwo trafili na jakis felerny egzemplarz, bo na tyle sprzedanych obraczek nie spotkalam sie jeszcze z taka sytuacja. Chcialabym sprawdzic, czy zamawialismy konkretnie ten wzor albo ewentualnie sprawdzic w firmie Breuning, czy mieli wiecej takich sytuacji i odradzac taki wzor naszym klientom. Obraczki Breunig wykonane sa ze zlota, owszem sa dodatkowo utwardzane, ale to wciaz tylko zloto i na pewno bedzie sie z czasem rysowac. Najpierw powstaja pojedyncze ryski (to wlasnie one najczesciej przeszkadzaja nowozencom, ktorzy wpatruja sie na poczatku w obraczki) potem cala powierzchnia rysuje sie rownomiernie. Wiele zalezy od uzytkowania (czyli tego, jakie prace sie w obraczce robi), wiele zalezy od wzoru. Nie widzialam Panstwa obraczek, ale na pewno sytuacja, ze po 2 tygodniach obraczki sa bardzo mocno porysowane, nie powinna miec miejsca. To bardzo krotki okres czasu. Nasz salon specjalizuje sie w obraczkach, od kilkunastu lat sprzedajemy obraczki roznych firm w przeróżnych fasonach. Wciaz jestem przekoana, ze obraczki Breuning rysuja sie mniej od innych (widze obraczki po roznym czasie uzytkowannia - zapewniamy uslugi korekty rozmiaru, odnowienia, prowadzimy tez skup - przez nasze rece naprawde sporo sie tego przewija). Ale nie to jest glowna ich zaleta. Wg mnie to, za co placi sie wiecej niz za inne obraczki to przede wszystkim wyoblenie od wewnetrznej strony (nieporownywalnie wiekszy komfort noszenia i tolerancja rozmiaru), ciekawe i oryginalne wzornictwo, jakosc wykonania i unikalna technologia laczenia poszczegolnych kolorow (laser). Przestrzegalabym tez przed kupowaniem obraczek Breunig w niesprawdzonym salonie...wiem, ze w naszej branzy sa sklepy, ktore oferuja te obraczki z bardzo wysokim rabatem (np 20% lub wiecej), ale to nie sa oryginalne Breuningi tylko obraczki robione w Polsce na ich wzor. Firma Breuning namierzyla juz kilka takich salonow i beda wyciagane konsekwencje. Zreszta podobny proceder ma miejsce z czlowymi polskimi firmami np firma Lazur. Niektorzy zlotnicy podrabiaja te obraczki i sprzedaja jako firmowki. Rabat powyzej 15% przy kupowaniu obraczek powinnien zapalic Panstwu swiatelko ostrzegawcze, czy naprawde dostacie to, za co placicie. Pozdrawiam serdecznie --