Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola w 30 tygodniu

proszę doradźcie

Polecane posty

Gość Ola w 30 tygodniu

jestem w 30tc. Do tej pory ciśnienie miałam w normie. Ale dziś boli mnie głowa i sobie zmierzyłam mam 140/100 wiem że to za wysoko. Teraz sie boje, nie wiem co robic. Może jutro przejdzie, ale czy do jutra może się cos stac :(

Gość Ola w 30 tygodniu
a może są jakieś domowe sposoby na obniżenie?

Gość Kleosia_1986
sok z czarnej porzeczki :P

Gość lepszy bez
mierz cisnienie regularnie bo takie wysokie to nie dobrze... jak nie spadnie to szybciutko do lekarza albo do szpitala

Gość Kleosia_1986
jezeli masz wysokie cisnienie staraj się unikac rzeczy ostrych tzn mocno przyprawionych a takze smażonych i ciężkostrawnych.Tak jak poprzedniczka mierz cisnienie regularnie i jeżeli nie spadnie to rzeczywiscie skontaktuj się z lekarzem

ja od 7miesiąca ciąży miałam wysokie ciśnienie 150/100 byłam cały czas pod kontrolą lekarza ale nie dostawałam nic na obnizenie, dopiero w polowie 8miesiąca gdy cisnienie skakalo i wynosilo 160/100 170/100 zglosilam sie do lekarza,3dni lezalam w szpitalu dali mi jakies leki na obnizenie ale spadlo jedynie do 130/100 mialam wypoczywac,nie meczyc sie itp. no i mierzyc co dzien cisnienie w razie skoków powrot do szpitala.ale niestety potem doszly obrzeki,bialkomocz czyli zatrucie ciążowe wtedy pojechalam do szpitala i cesarka.. a co najlepsze to bardzo dobrze się czułam

Gość Ola w 30 tygodniu
juz jest lepiej ciśnienie spada, głowa nie boli. Ja zawsze byłam wrażliwa na skoki ciśnienia i chyba dziś musiało byc wysokie. No ale nic zobaczymy jutro. dzieki Buźka

może bierzesz jakieś leki które podnoszą ciśnienie, zawsze jak jest ból głowy podnosi się ciśnienie. ja na bóle w ciąży biorę paracetamol (lekarz alecił na bóle migrenowe i bóle stawów) i wtedy jak bó głowy przechodzi ciśniene również spada dodam że jestem w 22 tc

Gość sshhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitt
jjjlsllsloeoeddkkijòaoqjklòajeoufrpweufpwofjsòjfòslojfffffffffffffffffffffffvgorrrrrjggfiiiiiiiiiiiiiiivbjnnnnnnnnnnnnnnnnfrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuuuueoooooooooooooooeeeeeeeeeeeeffffffffffffffffffffffffffffmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaqqqqqqqqqqqqqqpppdpkwdpojdfopnosbnv,ddlv ojfojpoahgjòapeoiaghàaoprighaghaphojgojojgppwgjporhgjporghgjsdjògvjòdljvòedpowèpojeopfjjjòdlqwèqèir2'941'ì394ì1'4891ì3'82358345781'4082'35803457230572'041024812'ì'128'08253408957349087'028423039y023w9r3w9ru8w9oruoweufrjowijur904094t759675t9oftueroihfgodirhudoihjro85y7'02384r'0i30wirfpki498kjtiopo3jufrtp4o30ftuiowetouop09u9eug9ug9u9ru9u9u3003003033'2'2'ì2'ì2'2'2'2'fjkkfjkfjkfjkfkfjjjjjjjjjjjjjjjhhhhhhgggggggggggjjjkkkkkaaaaaaaaaqqqqqq....................----------------òòòòòòòòòòòòòòòààààààààààèèèèèèèèèèèèèèè1111111111111111111111mmxx333777722229999000001111112222223333333444444555555556666666666666677777777788888888888889999999999000000000001111111111222222hybgoeubòaikboihgnaloeirhgorehgnvàopeirhoerpghjnvlkirghjvneiohgarohipegnjviroghjnavkierohgojnvrioghnjvbierhgnàioprhn494u2'49uttttttttttttttt944429''2'2''2''2''2'3499494994ut9tuuttu'1u030u0fjmvfij0uti04590tyu089hyvgt498ih89'171''fui'0ugjjupjgjbjklnbifrjfpwojpwojogjjjjjojpgvpoehjrohgohioiwhgihihjugp04040402''2'2'2ììììììì1111222222kkkkkkk99994444444uuuuuuuiiiiiiiiiinnndkkkdoeoeoweldl,klòòkwèàqpwkfmòlm-òlnvknlkirhggtoiwyuty3908'28'10ifpojfglkmlnklkanlaljgalojpowjpwpwaohjgaòowihgtòori4thy489yuto0w349thyugiohjonjcn oup02upr2ojr2òplmj3ò2l3333jòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòòò3oòpuippppppppppppppppruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuru390000000000000000000000000000000hghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh1111222222222222222222233333333333333aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssssssssssssssssssssvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvnnnnnnnnnoookrnjoiegnnnoiiiiiitunnnnnnnnnnnnnno34ngoiu34hnioooo34890hhu75893y,,,,,,....................d...........-----------________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Gość sshhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitt
999999933333333333333333333333iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiippppppppppppppppppppppppppppppppppppsssssssssssssssssssssssssssssssssssskkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkklllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD FLOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOODDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Gość Ola w 30 tygodniu
proszę bardzo Basiu , sliczne te szkraby :D