Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperatka grubaska

SCHUDNE 30KG! z 80 do 50- ZACZYNAM!

Polecane posty

jeżeli mogę dać ci radę - nie 3 posiłki tylko 5 i nie schodź do 1000 kcal. Masz dość dużą nadwagę, więc początkowo waga będzie szybko leciała w dól. Przy 1000 kcal spowalnia się metabolizm i za 2 miesiące pojawi się zastój wagi.

heh no mój mi mówi ze bedzie mnie kochał nawet jak będę ważyła 100 kg:P ciekawe:P moze kochal tak ale zamknieta w piwnicy ehhehe w kazdym razie ja siebie bym tak nie doprowadzila nigdy a on o tym wie i dlatego tak gada;) jestes bardzo odwazna ze umiescilas swoje zdjecie w takim negliżu, bo np. nie boisz sie ze ktos twoj znajomy przypadkiem wejdzie i zobaczy nie tylko po ciele czy ciuchach ale np. po tle ze to ty?? dobrze ze w koncu postanowiłaś wziąć się za siebie (bo to chyba nie jest czcze gadanie?). masz spory brzuch i nadwage wiec nie powinnas zbyt szybko chudnąć,naprawde 1000-1200 kcal (ale nie w jednym posilku a podzielone na 4-5posiłków, np. 9.00-350kcal; 11.30-250kcal; 14.00-300kcal; 16.00-100kcal; 18.00-100kcal), im późniejsza godzina tym bardziej zastepuj posiłki białkiem, np. 1szy posilek weglowodany, 2 nastepne weglowodany + bialko, 2 ostatnie niech beda z samego białka, nie wiem jak szybko chcesz chudnąć ale zaręczam ci ze jak dostosujesz sie do takiego grafiku zleci ci na poczatku ze 2kg na tydzien dlatego ze bedziesz ciągle czuc niedosyt a wieczorami i rano nawet głód. odchudzam sie od zarania dziejów takze dam ci kilka cennych rad które na mnie osobiscuie zawsze dzialaly: - pij zieloną herbate (Z LISCI A NIE Z TOREBKI) 3szkl. dziennie - nie pij bezposrednio przed i po posilkach rob godzinna przerwe albo przynajmniej polgodzinna - cwicz z rana na czczo albo wieczorem po przetrawieniu ostatniego posilku czyli w odstepie min.poltorej godziny - masz spory brzuch wiec musisz- MUSISZ zainwestowac w dobre balsamy ujedrniające i PRZECIW ROZSTEPOM (niewazne czy masz sklonnosci czy nie, jak bedziesz wazyla te 50 kg to z takiej nadwagi dojrzysz rozstepy czy chcesz czy nie), masuj okreznymi ruchami brzuch, naciskaj, rob dosyc intensywny masaz tak zebys poczuła a nie jakies głaskanie; z cwiczen sprobuj hulahopu(sama mam zamiar sobie kupic) a takze A6W (wzmocnione miesnie brzucha pozwola ci szybciej w tym miejscu spalac tluszcz) - masz niestety tez sklonnosc do cellulitu bo widac go nawet na zdjeciach...w miare chudniecia bedzie sie on zmniejszał bo i tkanka tluszczowa (z ktorej powstaje) bedzie sie zmniejszac ale zostanie (poniewaz kazdy czlowiek ma troche tluszczu) i zeby byl wygladzony musisz wykonywac cwiczenia na nogi, najlepiej wszelkie aeroby: rowerek (z pol h dziennie), stepper skretny (bardzo meczacy, musisz tez uwazac czy nie bedzie za bardzo rozbudowywał miesni), skoki na skakance, biegi (biegasz dlugo ale nie za szybko), oczywiscie masaze na nogi, np. sciskasz rekami udo (naokolo lapiesz) i przejezdzasz z balsamem od dolu do gory, ponadto okreznymi rekami od dolu do gory wsmarowujesz zawsze balsam, mozesz tez kupic sobie jakis przyrzad do tego celu (np. roll-on z garniera albo inne z wypustkami w rossmanie na pewno znajdziesz), konieczne tez beda peelingi 2-3 razy w tyg (bron boze nie codziennie) to juz wedle uznania czy twarda rekawica czy wyszczuplajacym peelingiem *pamietaj aby wsmarowywac balsam w cialo max 4 minuty po wyjsciu z wody i osuszeniu ciała *pamietaj ze spalasz tluszcz dopiero po 30 minutach cwiczen takze dopilnuj aby cwiczenia trwaly min. godzine w ciagu dnia (na poczatku nie musza byc tak intensywne) i pamietaj o 5-7min. rozgrzewce rozciągającej przed cwiczeniami. - pij duzo wody - 2 l w ciagu dnia to min. dlatego ze w trakcie diety latwo zapomniec o nawadnianiu organizmu przez co zacznie ci sie skora luszczyc, usta beda suche, cera na twarzy i ciele sie pogorszy a pragnienie mozesz czesto mylic z glodem i ulegac pokusie zjedzenia czegos. - duzo warzyw, surówki nawet z gotowych mrozonych mieszanek, kubek zmixowanych warzyw super dziala na \"zaparcia\" ktore mozesz nabyc w trakcie diety z powodu spowolnienia metabolizmu (przez obnizenie kcal) takze: -warzywa -blonnik (dodawaj do posilkow otreby, sa praktycznie bez smaku) -woda -w skrajnej potrzebie herbatka lub mocna kawa wazne w szybkim spalaniu tluszczu i zachowaniu jedrnosci i miesni bedzie białko, mozesz kupic w proszku albo czerpac z zywnosci: ryba, paluszki surimi(uwielbiam:D), jajka, mieso kurczaka, kefiry, naturalne jogurty itp. jesli zastosujesz sie gwarantuje ci ze potem wystarczy tylko sie troszke opalic i modelka:D

chcialabym tylko powiedziec jak moja poprzedniczka:) skup sie bardziej na cwiczeniach niz diecie jedz po prostu zdrowo:) ja tak zrobilam i spadlo mi 30 kg :) jem ok 1500 - 1700 kcal dziennie czasem wiecej, co zbijam cwiczeniami:) sylwetka ladnie sie rzezbi, cellulit znika a czlowiek nie musi sobie odmawiac przyjemnosci :) chudniecie moze byc przyjemne :) pozdrawiam i zycze duzo samozaparcia :)

dziewczynki, jestscie kochane na pewno skorzystam z każdej waszej rady. Dzisiaj, jak powiedziałam- robie dzień oczyszczający. pije zioła na odchudzanie, juz 5 szklanek za mną tak naprawde w ogole nie jestem glodna. bo ja własnie tak mam. ja nie odczuwam glodu, nigdy ja tylko jem z nudów. to mnie gubi.

obys wytrzymała ten oczyszczający dzień bo na wieczór możesz ten głód poczuć! pij dziś przegotowaną albo mineralną wode z cytrynką koniecznie (ale bez cukru i słodzika!) wypij tez wapno rozpuszczalne bo możesz natracić witamin a oprócz herbatek ziołowych dodaj wode bo one są czesto moczopedne i tylko za duzo wody stracisz:) gwarantuje ze po duzych ilosciach wody wypitych dzisiaj pomimo ze bedziesz sie czula dzis ciezko jutro rano bedziesz czula sie o 2 kg lzejsza:)

no własnie, ja juz teraz ważę 78,8 ale nie zwracam na to uwagi odchudzanie wymaga czasu, ja daje sobie go do wrzesnia tzn. o zmiane stylu zycia , jedzenia. bo człowiek musi dbać o siebie przez cale zycie a nie tylko kilka mc. tego musze sie nauczyc

desperatka grubaska ;) dzieki :) Ty tez dasz rade:) tylko na spokojnie, nie szalej, jedz ladnie, zroznicowanie, zdrowo z herbatkami tez nie przesadzaj :) poprzedniczka ma racje :) woda z cytrynka - super herbatki - ok ale sa moczopedne i to jednak ziola:) z ziolami tez nie mozna przesadzic grejfruty dzialaja cuda :D ja po 18 jak mam ochote cos zjesc to wlasnie grejfrucika, duzy, soczysty, mniam mniam i spala tluszczyk ;) bede odwiedzac stronke i kibicowac ;)