Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaOli123

Szantaż kolegi ze szkoły !!!!

Polecane posty

Gość mamaOli123

Witam Jestem mama 13-latki, mam problem i nie wiem co z tym zrobic :( Moze zle z mojej strony ze zagladam córce na gg, ale z drugiej to chyba dobrze ze tam weszłam. Kolega(jak tak go mozna nazwac) chce zeby córka kupiłam mu bluze na allegro , ktora jest warta 250 zł, z tej rozmowy wywnioskowałam ze on nie ma ochoty sie z nia kolegowac ale.... jak ona mu kupi bluze czy koszulke ,pewnie bedzie jej \"kolega\". Pisze jej ze jego nie stac na to a ona ma kieszonkowe i moze mu kupic. Nie wiem co z tym zrobic ,czy gdzieś to zgłosic ????? Dzieci sa okropne ,materialisci straszni. dziekuje za odpowiedzi

Gość pod pretekstem
pożycz od córki pieniadze na cokolwiek - obiecaj że oddasz póżniej (tydzień-3 tyg.) w ten sposób nie będzie miała pieniędzy żeby mu bluzę kupić

Gość straszne co piszesz
porozmawiaj z córka tak ogólnie o miłości itd tylko bądź czujna żeby się nie kapnęła że coś wiesz. Powiedz ogólnie jakie niebezpieczeństwa na nią czychają aby się nie dawała wykorzystywać itd. Jak masz dobre relacje z córką rozmowa nie powinna stanowić problemu.

Gość mamaOli123
ona nie ma az tylu pieniedzy zeby kupic ta bluze :( ale dzieciaki w tym wieku maja rozna pomysły. i nie wiem czy to jest rozwiazanie :( mam ochote złapać tego gówniaza i to ja sie go zapytam jaka chce ta bluze wwrrrrr pisał jej równiez zeby smsy wysyłała na niego, bo dał zdjecie na fotka.pl rozwala mnie takie postepowanie gówniażerii tu jest problem ze nie nalezymy do ludzi biednych i taki gówniaz to wykorzystuje, bedzie kolega ale za kase :(

Gość mamaOli123
do>>>> straszne co piszesz rozmawiałam z córka o tym i ona wie ze ja wiem o wszystkim, mam nadzieje ze zrozumie postepowanie wrednych kolegów, znajomych :(

Gość straszne co piszesz
no to już szczyt wszystkiego. Użyj głowy powiedz córce wprost że on o niej źle się wypowiada( Tak niby słyszałaś od kogoś itd)Obrzydź go córce jak tylko się da. Nie pozwól żeby taki gnojek nią manipulował. W najgorszym przypadku bym do jego rodziców poszła i powiedział co syn wyprawia. Szlag mnie trafia jak coś takiego słyszę-już ja bym go pogoniła

Gość straszne co piszesz
żal mi twojej córki bo wynika że to normalna nastolatka a wkoło sami chuligani. Rozmawiaj z nią dużo niech ona wie że ma i będzie miała oparcie w Tobie-to ważne w tym wieku.

Gość straszne co piszesz
tłumacz jej że prezentami i pieniędzmi nie można kupić przyjaźni czy miłośći

wydrukuj to co jest napisane na gg i trzymaj na zawsze jako dowód, powinnaś iść do rodziców tego chłopaka i to pokazać i zażądać wyjaśnień

Gość Nie zostawiłabym
tak tego!Skontaktowałabym się z jego rodzicami.Skoro chłopak robi takie nr to kto wie co jeszcze wyczynia.

Gość mamaOli123
zastanawiam sie czy nie pojsc do jego rodziców, ale znowu jak narobie wojny ,to moja córka moze miec nieprzyjemności w szkole :( mogą sie smiać z niej ze skarzy sie mamusi, ale mama wchodzi na jej gg :( poradzcie jeszcze co z tym zrobic mieszkamy na wsi i wiesc o tej sytuacji moze sie rozniesc błyskawicznie, ten chłopak ma 15 lat ,a oni maja bujną fantazje

Gość TYLKO I WYŁĄCZNIE
Szczera rozmowa z córka.

Gość mamaOli123
oj i z tym jest problem :( przez dwa dni tłumaczyłam co to za człowiek , zeby sie trzymała z daleka od takich ludzi, ale przynajmniej miała sie na bacznosci co do niego. z tego co widze to jest młodziencza miłość i ona nie zabardzo rozumie co do niej mowie :( on raczej niechce z nia rozmawiać, bo dzisiaj znowu weszałam na gg to przezyłam nastepny szok , to ona do niego pisze jakies pierdoły, zyczy mu powodzenia na jutrzejszym egzaminie, a on sie z niej nabija. obraza ja a ona za bardzo sobie z tego nic nie robi :( zadaje mu pytanie typu- jaki ma garnitur ? on nie odpowiadajac na pytanie wysyła jej linka z jakmś głosowaniem na niego smsem- bo on chce cos wygrać !!!!! pomóżcie bo zwariuje !! co ja mam z tym moim dzieckiem zrobic ???

porozmawiałabym o tym z jego rodzicami, nie puśc mu tego płazem, a córce wytłumacz ze kolega dla kasy to dno

mam 12 letniego syna, na Twoim miejscu nic bym nie robiła, czytaj dalej co ona pisze i kontroluj ją, mysle ze z czasem fascynacja minie, nie pozwól tylko by ten szczun ja wykorzystał

Gość yousunriseeeeeeeeee
ja bym zagadala z tym chlopakiem. Idz do niego i przy rodzicach powiedz ze pierwszy i ostatni raz........ itd itd...... zapewne on jak i rodzice sie wystrasza.

Gość chyba popelnilas jakis
powazny blad wychowawczy, trudno bedzie. Rozmawiac z corka tak, ale musisz byc dla niej faktycznym autorytetem, byc wiarygodna, wzbudzac zaufanie, pewnie nie jestes idealna, wiec przyznaj sie do swoich bledow i doradzaj, jak ma postepowac, zeby takze bledow nie popelniac. Ona musi w tobie miec zyczliwego przyjeciela, ktorego rad sie chetnie słucha. Pracuj nad tym.

Gość mamaOli123
tak tylko on bedzie mówił ze to jej wina i ze to ona prowokuje cała sytuacje !!!!

Gość znajoma twarz
tutaj nie pomoże rozmowa, na początek polecam odcięcie od internetu i od kieszonkowych, skontaktowanie się z rodzicami chłopaka i omówienie tej sprawy, jak nie oleją sprawy to powinno być mniej więcej ok, zakaż córce poniżania siebie i ograniczenia w miare możliwości kontaktów z takimi ludźmi, jeżeli teraz nie podejmiesz właściwych kroków to problem będzie coraz bardziej narastał aż strach pomyśleć co będzie później, dzisiejsza młodżież właśnie w wieku13-16 lat wiadomo jaka jest więc polecam podjąć stanowcze kroki.

Gość yousunriseeeeeeeeee
mamo oli --- litosci.. jak mozesz przejmowac sie tym co ten szczeniak powie????????/ Jestes doroslą kobietą - rodzicem i jak mozesz sie bac jakiegos gowniarza i jego klamstw. idz i opierdol

Gość yousunriseeeeeeeeee
znajoma twarz-- odciecie internetu zabranie kieszonkowego i wogole kara za karą?? Przeciez dziewczynka poczuje sie ukarana a pewnie nie bedzie wiedziala dlaczego i mysle ze nie zrozumie tego puki nie dorosnie.........

Gość mamaOli123
Ona jest strasznie w nim zakochana, i beda z nia problemy :( To jest taki wik dziwny, buntowniczy im wiecej sie zabrania tym bardziej do tego ciagnie. Jedyna mozliwoscia to jest chyba pojscie do chłopaka i trzeba z nim pogadac. Musze go chyba postraszyc, najlepiej bedzie jak on ja "oleje" przepraszam za słowo, i ona moze wybije sobie go z głowy, bo tak jak jest to do niczego dobrego nie prowadzi. Ona pisze on odpisuje, poniza ja a ona mysli ze tak ma byc. Wiem 100 % ze ten gówniaz sie z niej wysmiewa, drwi z niej :( Pogadam z nim i powiem zeby sie do niej wogole nie odzwyał ,ani w szkole ani na gg bo jezeli sie odezwie to zgłosze sprawe na policje o wyłudzanie kasy od dziecka. Bardzo mi szkoda mojej córki ale nie mam chyba innego wyjscia, bo ona o nim tak szybko nie zapomni.

Gość mamaOli123
Tak, ktos tu ma racje popełniłam bład wychowaczy, ale nie kazdy moze byc idealnym rodzicem. Mam jeszcze starszego syna z nim nie mam zadnych kłopotów. Ma swoich kolegów, swoje życie. Kontrolowac go kontroluje ale on jest inny. Wiem ze nie kazde dziecko jest takie same.

Gość mamaOli123
Prosze poradzcie cos jeszcze .

Gość Zgłoś starszemu
dziecku, że mu gnojek siostrę poniża.

Gość mamaOli123
najpredzej to ja moge mu to zrobić, ale znowu ja bede miała problemy .

Gość mamaOli123
Widze ze nikt juz nie jest mi w stanie pomoc :(

Gość mamaOli123
Czy nikt z Was nie miał takich problemów, no to macie szczescie .

Gość ja myślę
że nie powinnaś iśc do jego rodziców na rozmowę. Jesli chcesz pomóc córce to kontroluj ją na gg, rozmawiaj z nią by nie zrobiła głupstwa. Trudną masz obecnie sytuacje, współczuję Ci bardzo... córka kiedyś zmądrzeje... ale jak narazie przeżywa swoją zapewne pierwzą miłość. Szkoda tylko, że zadużyła się w takim gnojku. Jeśli chodzi o rozmowy z córką, to wiem z własnego życia, że dziewczyna nastoletnia nie powie o wszystkim swojej matce, nawet jak ma bardzo dobry z nią kontakt. Mam siostrzenicę niewiele starszą od Twojej córki i wiem, że ze mną rozmawia szczerze, że nie o wszystkim mówi swojej matce. Może Ty również w swojej rodzinie masz kogoś zaufanego? Np. siostrę, która pogadała by z Twoją córką?

wytlumacz corce ze powinna miec szacunek do samej siebie i nie pozwalac zeby ktolowiej ja obrazal i drwil z niej