Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marscha

Podziekowania dla rodzicow

Polecane posty

Gość Marscha

Hej, chcialam rodzicom dac na podziekowanie zamiast kosza z kwiatami ktore za pare dni uschna, to kosze ale z winem, slodyczami, kawa itd, nie wiem co dokladnie jeszcze tam damy. Moze jakies pomysly? Mamy zamiast lzawych cudownych rodzicow mam to bedzie prezentacja ze zdjec a potem wlasnie chcielismy jakis prezent, no kosze z kwiatami to standard, cos jeszcz?

Gość Marscha
Nikt wiec nie robi podziekowan dla rodzicow?

Mozesz dac do tych koszy :Kawe plus jakas filizanke,zdjecie lub ramke na zdjecie ,alkohol jakies slodycze ,perfumy itp

bo tak sie sklada ze jak w szukaj wpiszesz podziekowania dla rodzicow to duzo topikow wyskoczy gdzie dziewczny juz sie rozpisywaly o tym.

Gość czarna koala
no bo ilez można pisac o tym samym :P

Gość nie sypiam z komiczne
mozna bo to bardzo ciekawy temat i pomysly coraz ciekawsze, kosz ze slodkosciami - fajny pomysl - nie zapomnij tylko ojciu wsadzic tam butelke Porto (tylko zadne ruby czy tawny, kup rocznikowa) a matce ajerkoniak ps. a dlaczego dziekuje sie rodzicom? i kto ktorym? mlody rodzicom mlodej czy swoim?

Gość cidirella
wydaje mi sie, ze zwyczaj raczej bardziej byl aktualny jakies 20-30 lat temu, gdy to znaczna wiekszosc osob pobierajacych w ten sposob zaczynala tzw dorosle zycie na wlasny rachunek. i dziekowalo sie rodzicom za milosc, wychowanie, etc. obecnie, to juz raczej chyba forma tradycji, bo wiele osob wylatuje z rodzinnego gniazda przed slubem inna sprawa, ze dziekuja pewnie i Ci, ktorym rodzice placa za wesele - po czesci wlasnie za to ;-)

Gość Marscha
No musze przyznac ze mam naprawde wspanialych rodzicow, tak nie mieszkamy juz ze soba dwa lata, ale mimo to chcialam im zrobic niespodzianke. Przygotowalismy prezentacje z naszych zdjec, podklad z naszym piosenek z dziecinstwa i chcemy wlasnie jakis prezent im dac. Musimy w sumie 3 takie kosze zrobic, bo rodzice mojego partnera nie sa razem, ale na weselu oczywiscie beda oboje, ze swoimi nowymi partnerami. Oni mi to tak akurat....no ;) Ale swoim rodzicom chcialabym cos wyjatkowego, niegdy nie mialabym i nie bylabym tym kim jestem gdyby nie oni. dlatego zastanawialam sie co tu zrobic. Juz placzliwe cudownych rodzicow mam odrzucilam, bo chcialam zeby bylo wesolo, teraz sie tylko zastanawiam nad tymi koszami. Wiecie kto takie robi albo gdzie takie same kosze dostac, to reszte mozna samemu kupic nie?

Gość nie sypiam z komiczne
zawsze mi mowili ze prezent wlasnorecznie zrobiony cennniejszy niz kupiony, podziekowanie dla rodzicow to taka forma odciecia pepowiny?? nie szkoda staruszkow...?

Gość Marscha
Dawno juz odcielam pepowine, chcialam tylko przy wszystkich nam najblizszych osobach im podziekowac, czy to zle czy jak? Ktos wie czy te kosze mozna same dostac i samemu potem do nich kupowac rzeczy? Jakis wiklinowy sklep, kwiaciarnia?

Gość buzinka
musisz spróbować popytać gdzieś moze jakieś duże kosze znajdziesz my chcielismy zrobić podziekowanie w domu tylko wśród najbliższych a na sali odśpiewac uroczyste sto lat dla rodziców z wychuśtaniem :D ale sami nie wiemy jeszcze jak to wyjdzie

Gość Marcha
No wlasnie, ja tak chce zeby bylo na wesolo, a jak znam zycie to bede wyc ile wlezie ;) Napewno sami nie bedziemy spiewac nic, bo nam slon na uszy nadepnal :D

O wlasnie! Nie pomyslalam, molyby byc jakies kuferki albo cos jak skrzynia skarbow nie? Dzieki bardzo :D Mam nadzieje ze uda mi sie to zorganizowac na tydzien przed weselem, dopiero wtedy bedziemy w Polsce :D I jeszcze jakos to trzeba ukryc przed rodzicami :D

Gość Fajne pomysły dawajcie
jeszcze cos ciekawego :D

No wlacha! Dawac cos ciekawego, nie robmy tego nasym rodzicom ze wszystko na jedno kopyto! Dawac dawac! Ja jak juz pisalam - prezentacja sie robi, a dam chyba takie kuferki - skrzyneczki a w srodku same dobre rzeczy! Slodkosci, winko, kawka dobra, jakis owoc egzotyczny moze! A wy? A moze ktos juz po weselu i mial jakis oryginalny pomysl?

Gość mysmy dali kosze
za slodkosciami i koszulki z napisami "najlepsze tesciowa na swiecie" dla mam i "najlepszy tesc na swiecie" dla ojców ;) Dla nich to byly najlepsze podziekowania jakie mieli okazje zobaczyc. A ojcowie dumnie paraduja teraz w tych koszulkach :D Mamy raczej nie, bo to takie "trykotki", ale zakładają na grille itp imprezy :D

Gość mysmy dali kosze
własciwie to wlasnie nie byly kosze tylo wiklinowe kuferki zamykane - mamy je teraz wykorzystuja według potrzeby ;)

Hehe, dobre :D Moi przysli tesciowie to Niemcy, ciekawe czy tezby podeszli do tego z jajem ;) A propos gdzie takie koszulki mozna dostac? Gdzies na necie?

Gość mysmy dali kosze
Marscha tak wlasnie, zamawialam na necie. wpisz w google "koszulki z nadrukiem", albo "smieszne koszulki" i tam tych stronek jest sporo ;) zaraz postaram sie poszukać gdzie mysmy je zamawiali (w styczniu) to wkleje link ;)

O spoko! I sa tam koszulki gdzie mozna samemu skomponowac nadruk wiec moglabym napisac po niemiecku tez :D Czadowe :D

Gość czarna koala
my kupiliśmy takie poswietlane "rzeźbki" na allegro, w kształcie dyplomu, z wyrytymi laserowo ułożonymi przez nas życzeniami. wyglądają bardzo efektownie, a nasi rodzice to gadżeciarze, więc im się będą podobały. będziemy wręczać na sali, przy przyciemnionym świetle, z włączonym podświetleniem. tak na marginesie - zastanawialiśmy się czy nie wziąć innej piosenki niż "Cudownych rodziców mam", ale nasz "muzyk naczelny" powiedział, że ta jest najlepsza. Wszyscy ją znają, wszyscy się na niej wzruszają, ludziom podoba się bardziej to co znają niż coś niespotykanego (taka prawda). i wszyscy będą mogli to z nami zatańczyć :) My planujemy zatańczyć tak ze najpierw ja proszę narzeczonego tatę a narzeczony moją mamę, mój tata zaskoczy jak sądzę i poprosi mamę narzeczonego, potem odbijamy ja mojego tatę, a narzeczony swoją mamę, a potem odbijamy jeszcze raz i kazda para tańczy "w komplecie" :P Nie wiemy co z tego wyjdzie, bo jak zanm życie to się wzruszymy i całą piosenkę będziemy się ściskać :P

No ja wlasnie zamiast sciskania sie i tanczenia w koleczko, lez itd, stwierdzilam ze taka wesola prezentacja to bedzie to o co nam chodzilo :D Usadzimy ich na krzeslach na srodku sali i jazda :D Moje zdjecia od dziecinstwa do teraz z podkladem jakze znanych fasolek i potem jego zdjecia z podkladem jakis tam niemieckich "fasolek" potem nagle nasze wspolne zdjecia juz podklad to chyba bedzie cos z guns&roses. Wszysko wlasnie wyswietlone na wielkim telebimie, przyciemnione swiatla, a potem swiatla sie zapala i my wejdziemy z tymi kuferkami, nie wiem jeszcze do jakiej muzyki. Wysciskamy, podarujemy i pare slow od nas na bank powiemy. Potem jaks wesola piosenke i sie wlasnie poprosi ich do tanca. Ja zaczne od swojego tata, moj od swojej mamy chyba.

Gość KaktusowaLady
Jeżeli chcesz coś trwałego, to ostatnio na weselu widziałam wręczanie kryształowego serca z grawerowaną dedykacją. O ile dobrze zrozumiałam pannę młodą, to kupili to chyba w sklepie kryształowe prezenty bądź upominki, strzelam że to to: http://www.krysztaloweupominki.pl Teraz ja się hajtam i też myślę nad jakimś prezentem. A wy co myślicie o tych kryształach?

Gość gość
Ciekawym pomysłem są tez kubki z nadrukami, dla teściów albo starostów :) ja kiedyś robiłam w Koszulkowy.pl coś podobnego :)

Gość martakol
Jeśli poszukujesz oryginalnego prezentu mam dla Ciebie idealną propozycję - słodki bukiet wykonany z rozmaitych słodkości w dowolnej kolorystyce. Prezent idealnie się sprawdzi jako upominek w dniu ślubu, imienin, czy urodzin. Wszystkie moje bukiety to małe dzieła sztuki, wykonane ręcznie z największą starannością. Możesz mieć pewność, że prezent będzie wyjątkowy, niepowtarzalny i przygotowany specjalnie dla Ciebie. Zapraszam do polubienia mojej strony ;) https://www.facebook.com/slodkieeebukieciki/?fref=ts

Gość Samanta667
Myślę, że cudownym gestem będzie zakup jakiejś śmiesznej koszulki z ich podobizną. Ja taką zamawiałam przez Bimodo dla przyjaciółki na jej ślub.