Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iugiugui

isc z tym do lekarza czy nie? co oznacza to?

Polecane posty

Gość iugiugui

bilirubina 7,3 umol/l norma:3,4-17 AST 27,26 IU/L NORMA: 0-31 ALT 38,01 IU/L NORMA: 0-31 CHOLESTEROL:4,51MMOL/L DO 5,2NORMA GLUKOZA 4,51 MMOL/L NORMA 3,89-5,83 BIALKO C REAKTYWNE 8,86 MG/L NORMA 0-5 T3 5,19 PMOL/L NORMA 4-8,3 T4 12,85 PMOL/L NORMA: 9-20 TSH 2,029 uIU/ml NORMA 0,250-5,000 MIALAM PODEJRZENIE NIEDOCZYNNOSCI TARCZYCY I JAKICHS PROBLEMOW Z TRAWINIEM, MAM ISC Z TYMI WYNIKAMI DO LEKARZA CZY UZNAC ZE WSZYTKO GRA , JESTEM ZA GRANICA I NIE CHCE ISC NA DARMO, ZA 3 TYGODNIE BEDE W POLSCE, MOGE POCZEKAC?\\ co oznacza podwyzszenie bialka c reaktywnego i ALT???

Gość idź do lekarza bo te wyniki
nie są dobre: podwyższony poziom białka c reaktywnego oznacza stan zapalny,infekcję w organiźmie,natomiast wysoki poziom ALT(to są próby watrobowe)wskazuje ,że coś nie tak jest z watrobą:o Nie zwlekaj więc z wizytą u lekarza1

Gość wertvjh
no a wlasnie slyszlama ze atl i bialko c reaktywne sa zawsze podwyzszone u osob z nadwaga i otyloscia, a ja sie lapie....

Gość lepiej idź do lekarza
moja kumpela ma nadwagę a wynki ma zawsze w normie więc lepiej wyjaśnij te podwyższone białko i ALT...

Gość doiwehbdoias
upppp

Gość przez te 3 tygodnie nic
ci się nie stanie, mozesz poczekać. chyba, że objawy są silne, źle się czujesz. alt nie jest az tak strasznie podwyższony. ale od interpretacji jest lekarz:)

Gość martulkaaaaa
ja choruję na niedoczynność, wiec trochę się na tym znam niedoczynności nie widać w tych wynikach, pozostałe nieprawidłowości mogą wynikać z na przykład brania tabletek anty albo otyłości, o której ktoś wspominał dla pewności proponuję sprawdzenie przeciwciał tarczycowych, jak będziesz w Polsce, bo podwyższone bialko c-reaktywne świadczy o stanie zapalnym i może być zwiazane z początkiem autoimmunologicznego zapalenia tarczycy typu Hashimoto dobrze by było też zrobić USG tarczycy, bo coś się może dziać - hormony są w dolnej polowie zakresu normy, wiec nie idealne

Gość martulkaaaaa
acha :-) moim zdaniem możesz poczekać spokojnie z wizytą do przyjazdu do Polski, nie widzę niczego, co wymaga natychmiastowego leczenia

Gość doiwehbdoias
robilam usg tarczycy, jest ciut powiekszona ale nie odstaje od normy, nie mam jakisch silnych objawow oprocz tego ze zatrzxymuje wode w organizmie , jestem spuchnieta, no i nie moge zrzucic wagi mam 182cm i 105kg, biore tabletki anty ake cos nie gra ogolnie ale nie wiadomo co- podejrzewli tez jakis problem z przysadka do tego mam duza wade wzroku i ryzyko odklejenia siatkowki=slepota nie moge wogole zadnego wysilku fizucznego, nie moge sie schylac np, ani nawet wziac malucha 3 miesiecznego na rece, po juz jest za ciezki dziwne to wszytko...

Gość martulkaaaaa
a jakie badania zrobili w zwiazku podejrzenia problemów z przysadką? to, co napisałaś to takie podstawowe badania, skoro masz takie problemy, to powinno się zrobić dokładniejsze

Gość doiwehbdoias
z przysadka bede robic dopiero, bo narazie robilam tylko morfologie, tarczyce mocz, teraz bede robic wszytko

Gość doiwehbdoias
a robilam jeszcxze posiew i wszytkie badania z kalu na grzyby i bakterie bo tez jaks dysfunkcja ukladu trawinnego jest :/ ale wyniki dopiero za 4 dni