Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadugaduga

wynajelam mieszkanie

Polecane posty

Gość yousunriseeeeeeeeee
niewyobrazalne to jest dla mnie .. szok... w wynajmowane -cudze- mieszkanie chcesz wlozyc jeszcze 3 tysiace na remont??????????? rozumiem ze mieszkac trzeba i standard chcesz sobie podniesc ale z reguly jest tak ze koszt remontu potrąca sie z pieniazkow na wynajem. Ja tez wynajmuje ale remontowac za 3 tysiace to mozna swoje mieszkanie a nie kogos u kogo stracilo si enajprawdopodobniej 8 tysiecy!! szok szok szok...

Gość elle22
Prowokacja i to jeszcze malo przemyslana:O Aby zaplacic tak wysdoka kaucje, musialabys chyba wynajac luksusowy 200 metrowy apartament, a jak by bylo cie na to stac, to kupilabys wlasne mieszkanie zamiast wynajmowac:D

400 zl za wynajem czegokolwiek, to bardzo malo, moze rzeczywiscie to tylko czynsz, a odstepne zaplaciłas z gory? NO i teraz w zaleznosci ile pomieszkasz, dostaniesz lub nie czesc spowrotem.

Gość yousunriseeeeeeeeee
tez mi sie wydaje tak...... cholera az sie zbulwersowalam, bo tak sobie mysle ze przy standardzie gdzie kaucja to 8 tys. remont jest raczej nie potrzebny ehhhhhh

Gość gadugaduga
pisalam juz ze wlascicielka powiedziala mi ze dostane ale nie calosc.Po czasie gdy juz tam mieszkam od innych lokatorow dowiedzialam sie ze ta baba jest strasznie pazerna na kase i zrobi wszystko aby nic nie oddac.A od poczatku byla mowa z nia o kaucji a nie jakims odstepnym.Gdy poszlam podpisac umowe to nie chciala wpisac tej sumy w umowe po moich naleganiach zgodzila sie jednak z wielkim bolem ze podatek musi teraz zaplacic.

Gość yousunriseeeeeeeeee
moze nic nie dostac. to jest nie w zaleznosci od czasu uzytkowania a zalezne od tego czy jest w umowie.

Gość yousunriseeeeeeeeee
a jakie to jest mieszkanie? opisz standard i podaj mniej wiecej metraz/ ilosc pokoi

Gość sory ale ty zwyczajnie
głupia jesteś skoro zapłaciłaś babie kaucje w wysokosci 8 tys za mieszkanie do remontu

Gość gadugaduga
70metrow 2 pokoje duza kuchnia i lazienka.stare okna i straszna podloga.musialam kupic wanne i inne pierdoly typu lustro do lazienki.mieszkanie bylo puste bez umeblowania.dziwicie sie ze tak duzo tej kasy ale inni tez jej tyle zaplacili

Gość ejbisi
Moi rodzice wynajmują ludziom kawalerke i kaucja to 1000zł, wiec za takie zdewastowane mieszkanie nie powinnas dawac wiecej niz 2000.

Gość yousunriseeeeeeeeee
po prostu szczyt lekkomyslnosci!!!! jak moglas to wynajac?????????????? po prostu tragedia...

Gość yousunriseeeeeeeeee
ejbisi a ile placa za wynajem rodzicom??

Gość gadugaduga
Polak madry po szkodzie ...

Gość yousunriseeeeeeeeee
po takiej szkodzie -bankrut :/

Gość gadugaduga
inie rozumiem dlaczego mi tak do...Prosilam o rade a nie o potepienie.Mysle ze te naj naj to sa te osoby co zyja caly czas na garnuszku u rodzicow i maja wszystko podane na tacy.To ze wynajelam mieszkanie, zaplacilam wysoka kaucje i teraz obawiam sie ,ze moge ja stracic nie upowaznia was do glupich dosrywek.Gdybym miala pieniadze na kupno mieszkania to dawno bym tak zrobila.

Gość vhn xch
no sorry ale baba ktora ma dziecko i uwaza sie za odpowiedzialna to nie podpisuje umowy ktorej nie rozumie, nie oddaje tyle kasy nie wiadomo na co nie wiedzac nawet czy ja odzyska :o sorry to juz niektorzy woleliby zyc z rodzicami niz byc taka glupia :o bo ja choc mam 22 lata to w zyciu nie podpisalabym czegos takiego :o a z wynajmem mialam troche do czynienia :o

Gość yousunriseeeeeeeeee
kochana ja sama wynajmuje mieszkanie ale poraza mnie twoja lekkomyslnosc jak mozna byc tak naiwnym. Rozumiem zebys byla sama ale ty masz dziecko kobieto. I wywalasz kase byle gdzie i byle na co , teraz chowajac ogon pod siebie. zanim podpiszesz papiery -czytaj zanim wynajmiesz- zobacz zanim zobaczysz- porozmawiajjjjjjj jakiej chcesz rady jak wszystkim rece opadly.

Gość pu pu
W jakim mieście jest to mieszkanie? Bo płacisz za nie bardzo mało - nie licząc tej nieszczęsnej kaucji... Myślę, że to jest odstępne. Na jak długo zawarłaś umowę? Bo jeśli chodzi o kaucję, to z tego co pamiętam, kodeks cywilny przewiduje max wysokośc - w postaci trzykrotności czynszu...

Gość gadugaduga
Miasto w wielkopolsce 10 tys mieszkancow.Czynsze u nas sie placi w takiej wysokosci ,niektorzy nawet mniej .Mam znajomych co placa 280zl za 51 metrow w kamienicy.Oni placili kaucje 4 tys ,ale musieli sami remontowac od podstaw ,kanaliza,prad...Za te remonty polowe wlasciciel im oddal.Wiem ze w blokach nie placi sie tak wysokich kaucji,nie mowiac o zadnych odstepnych ,ale trafic na takie wielkie szczescie bo ida od reki.Z tego co czytalam mozna pobrac kaucje do wartosci 12 czynszy.

Gość gadugaduga
umowe mam na 3 lata mieszkam juz 3 miesiac.

Gość 321321432wdsfs
Autorka płaci tylko czynsz, ale nie płaci za wynajem, czyli rozumiem, że jeśli przemieszka tam 3 lata, na które ma umowę to nie odzyska nic pieniędzy z wpłaconych 8 tysięcy. Według mnie nie jest to strasznie nie korzystne, ponieważ zapłaci co, miesiąc czynsz plus średnio 220zł za wynajem (w postaci nie odzyskanego odstępnego), czyli łacznie płaci 620zł miesięcznie, nie wiem jakie są koszta w małych miastach, ale niejest to chyba dużo. Niestety problem jest z remontem, przecież nie mozne wynajmowac rudery, a po trzech latach zostawić apartament, więc trzeba uzgodnić warunki remontowania mieszkania z właścicielką.

Gość gadugaduga
czynsz w kamienicy to wlasnie wynajem.w bloku w czynszu wliczana jest woda cieplo smieci..ja place osobno za wszystko plus czynsz jest ich zyskiem za to ,ze mieszkam wiec nie za darmo .zna ktos forum prawnicze?

Gość nalon32
8tys??? w zyciu nie spotkalam sie z tak wysoka kaucja:((!! ja wynajmuje mieszkanie w Krakowie i wzielam od wynajmujacych 1000 zl kaucji.-mieszkanie nowiutkie 2 pokoje i kuchnia z ogrodem, wc i oddzielna lazienka...kuchnia i lazienki wyposazone full i wysoki standard wykonczenia. Nie wiem, czy w tym miasteczku tak ciezko znalezc mieszkanie do wynajecia?? Zwrot " na poczet odstepnego" znaczy,ze to 8 tys kobita wykorzysta jako comiesieczne odstepne, wiec musialabys mieszkac tam 20 miesiecy i nic nie placic oprocz rachunkow..i tak bym zrobila na twoim miejscu - nic jej nie plac!!! tylko rachunki!! zbieraj wszystkie rachunki za remont i zrob to jak najtanszym kosztem.

Gość gadugaduga
dzieki za odpowiedz.bardzo mi tym pomoglas.tylko ,ze w umowie mam napisane ,ze jesli 2 razy spoznie sie z czynszem czyli czystym zyskiem wlascicielki to w ciagu 7 dni musze sie wyprowadzic!

Gość gadugaduga
a czy mam szanse wygrac sprawe w sadzie i odzyskac kase jesli bede do konca placic rachunki i czynsz przedstawie je jako dowod ,ze nie mieszkalam za darmo.na moj rozum ta kaucja na poczet odstepnego nie bedzie wykozystana wiec czy odzyskam ja?

Gość pupa77
pytaj się na forum prawnym www.forumprawne.org

Gość pupa77
Tylko co znaczy że czynsz w kamienicy to wynajem? Mieszkam w Poznaniu i mam znajomych co płacą za własne mieszkanie ok. 130 m - 900 zł miesięcznie. Jest w tym fundusz remontowy, ogrzewanie, śmieci i chyba woda. Resztę płacą osobno. A te 8000 to pewnie było odstępne. Jedynie nie bardzo opłacalny mógł byc ten remont, ale należalo to ustalic z właścicielem...

Gość gadugaduga
??????