Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franiamajowa

Czy powinnam postawić mu warunek?

Polecane posty

Gość franiamajowa

Jestem z moim facetem 3 lata,mamy po 30 lat,ja od roku walcze o wspolne zamieszkanie,on ciagle to odwleka.Uwazam,ze po 3 latach bycia razem w wieku 30 lat powinno sie juz miec sprecyzowane plany i oczekiwania co do tego zwiazku.Czy powinnam mu postawic twardy warunek:albo planujemy wspolne zycie ze wszystkimi tego aspektami czyli wspolnym gospodarstwem domowym i w rezultacie slubem bez odwlekania tego w blizej nieokreslona przszlosc albo sie rozstajemy? Zlosci i niepokoi juz mnie ta sytuacja,chcialabym miec dom,rodzine... Prawda jest taka,ze to najwyzszy czas i ostatni dzwonek aby zalozyc rodzine i zdecydowac sie np na dziecko. Dodam,ze na mieszkanie,ewentualny slub i dziecko byloby nas razem bez problemu stac,to nie pieniadze sa tu problemem.

Skoro on wszystko odwleka to musi byc jakis powod. Pytalas go o to? Stawianie sprawy na ostrzu noza nie jest dobrym. Choc czasem nie da sie inaczej.

Gość porabany swiat
jasne slub pod presja, brawo!!!

Jesli on ma powod, ona powinna o tym wiedziec. Autorko, rozmawialas z nim o tym w ogole?

nie czekaj na jego ruch.postaw sprawe jasno, okresl swoje oczekiwania i zapytaj o jego.

Gość nie sypiam z komiczne
powod to ma zapewne taki ze lest leniem nie chce mu sie, co zyska na slubie?? nic..a obowiazkow i klopotow masa mu przybedzie jedyna rada to szlaban na majtki...albo w ta albo w druga....nie mozesz wiecznie czekac

Gość franiamajowa
Nie no oczywiscie stawianie sprawy na ostrzu noza jest glupie, ale moim zdaniem glupsze jest czekanie dalej np jeszcze 3 lata w nadziei,ze on sie moze zdeklaruje i zechce ze mna zamieszkac,pomysli o zalozeniu rodziny.. Nie chce sie obudzic w wieku 35 lat z reka w nocniku.

franiamajowa, rozmawialas z nim o tym? jak on argumentuje swoja niechec do zamieszkania razem?

jak mamy ci odpowiadac i radzic skoro dalej nie odpowiadasz czy z nim o tym rozmawialas i co on na to ?

Gość franiamajowa
Oczywiscie,ze rozmawialam,on mi przytakuje,mowi ze mam racje,ze powinnismy sie zdecydowac, ze chce ze mna byc po czym absolutnie nic z tego nie wynika,przeciez nie kupie sama mieszkania,nie spakuje jego rzeczy,nie przewioze ich i nie powiem: skarbie to nasze nowe gniazdko:@

to zacznij z nim wybierac jakieto ma byc mieszkanie ile pokoi w jakiej dzielnicy za ile itd. jak wybierzecie to ustalcie konkrtny termin zakupu potem naturalnie ustalcie termin przeprowadzki itd.

Na moje oko [dosc mlode i bardzo niedoswiadczone], sa dwa wyjscia - albo facet z jakichs powodow nie chce tego wszystkiego, co raczej marnie wrozy, skoro Ty chcesz slubu i dzieci, albo po prostu len smierdzacy z niego. Wiec moze wez sprawe w swoje rece, szukaj jakiegos mieszkania, zabierz sie za organizacje tego, zobacz jak on na to reaguje, i wyciagnij wnioski.

Gość
Pewnie on myśli podobnie jak TY: że nie zrobi tego sam. Ech...

Moze on jest aki, ze nie umie podjac meskiej decyzji ? Znam wiele takich osob. Zadecyduj za niego :)

Gość franiamajowa
Mowi,ze chce.Jakby powiedzial mi prosto w oczy,ze nie wiaze ze mna przyszlosci to bym poszla szukac szczescia gdzie indziej a on mowi,ze chce a nic nie robi.Dosc mam tego!Nie odwale calej roboty za niego,o nie. Rok temu mialismy razem zamieszkac,to byl nasz wspolny pomysl,ja znalazlam mieszkanko do wynajecia i jak przyszlo co do czego,do ustalania detali,kto sie kiedy wprowadza itd to sie wycofal wymawiajac sie ciezka sytuacja w pracy i problemami z dojazdem... Drugi raz tego przezywac nie chce.

:D dodam tylko ze skoro macie wspolnie kupic mieszkanie to bedzie to wspolwlasnosc - mniej komplikacji jesli wczesniej zmienisz swoje nazwisko na jego lub jesli slub ... woodali - to mozesz pozostac przy swoim. wiaze sie to z dodatkowymi oplatami. masz wiev juz punkt zaczepienia do ustalen uzgodnien od czego zaczac i jakie beda konsekwencje takich i innych wyborow :D

RAZto mogl byc przypadek :D jesli spotka cie to drugi raz to raczej nie mozna juz mowic o przypadku doprowadz do konfrontacji bo szkoda zycia

Gość gość
ptOGVKvNFw7rT71635xerEiE