Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehheheheeehe

o jakiego pojsc lekarza??

Polecane posty

Gość ehheheheeehe

mam pytanie do jakiego mam sie zglosic lekarza jezeli mam nadwrazliwos meszkow wlosowych czy cos takiego?? wie ktos?

Gość martulkaaaaa
pewnie do dermatologa :-)

Gość ehheheheeehe
a czy jest tu ktos kto tez ma cos takiego?? badanie hormonow zrobilam ale teraz trzeba kolejny krok zrobic pojsc do lekarza, do kosmetyczki... moze jest ktos kto juz przeszedl ta doge i pomoze, doradzi??

Gość martulkaaaaa
ale o co konkretnie chodzi? nadwrażliwość mieszków włosowych na prawidłowy poziom hormonów? bo jeżeli tak, to proponuję przenieść się do tematu o hirsutyźmie, tam dziewczyny doradzą, bo na codzień walczą z tym problemem a lekarz tu niewiele pomoże niestety, bo nie ma czego leczyć najlepszym rozwiazaniem jest zabieg laserowego pozbycia sie włosów, czyli wizyta u dobrej kosmetyczki ale to drogie a inne sposoby są męczące i bywają nieskuteczne, ale trzeba walczyć ;-) a wszyatkie badania hormonalne masz zrobione? pco wykluczone? tarczyca? hormony płciowe?

Gość ehheheheeehe
tak hormony płciowe sa ok, tarczyca ok. chodzi o to ze mam problem ze skóra, twarz jakby w pryszczach niby nastolatka a nia nie jestem juz. tak sie zastanawiam czy dermatolog mi pomoze. no bo niby na to maja wplyw meskie hormony wiec to moze sugerowac na endokrynologa ale jesli sa w normie to moze dermatolog. soro dermatolog to czy o jakiejs odrebnej specjalizacji?

Gość martulkaaaaa
jak hormony są naprawdę OK, to dermatolog nie o konkretnej specjalizacji, tylko o dobrej reputacji ;-) poszukaj opinii o lekarzach w swojej okolicy zanim któregoś wybierzesz

Gość ehheheheeehe
tak hormony sa ok bo robilam w tym miesiacu badania. a co do lekarza to na pewno sie jakis znajdzie ;) musi sie znalezc bo dluzej juz nie wytrzymam z taka twarza;( dzieki:)))

Gość 3458
ale co ma twoja twarz do nadwrazliwosci mieszkow włosowych??nadwrazliwosc mieszkow to wypadanie włosow, a ty pisze o brzydkiej cerze, co ma wspolnego jedno z drugim?

Gość ehheheheeehe
może to też jest wypadanie włosów. ja mam nadwrażliwośc mieszków na prawidłowy poziom hormonów i objawia się to min. róznymi wypryskami na twarzy nasilające się tuż przed okresem. i z tym chce cos zrobic