Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lightening

Ekonomia na WSEI-iśc?

Polecane posty

Gość lightening

Stoję przed wyborem studiów, na pewno będą to studia ekonomiczne w trybie zaocznym. Mam już kilka typów uczelni, ale ciągle się waham gdzie będzie najlepiej. Czy ktoś skończył ten kierunek na tej uczelni, nauczę się tam czegoś czy lepiej gdzie indziej składać papiery?

Gość rokko
Jak dla mnie najlepsze wyjście to zaoczne studia i praca. W dobie tego, że musisz mieć " 25 lat i 5 lat praktyki" to ważne jest aby jak najwcześniej zacząć pracę i się szkolić.

Gość manuchao
zgadzam się, a najlepiej jak zaczepisz się w zawodzie związanym z finansami i ekonomią. może jakiś bank. lepiej zacząć teraz pracę, wtedy jak będziesz kończył WSEI, będziesz już dyrektorem :P

Gość nvj
Iść! Organizują sporo różnorakich praktyk, więc nie będziesz taki żółtodziobem jak skończysz studia.

Gość lightening
Ok dzięki za odpowiedzi. No uczelnia robi dobre wrażenie, program sensowny, poziom chyba w takim razie też. To z pewnością do nich złożę papiery myślę nad funduszami unijnymi, na czasie takie.

Gość lulajek
rzeczywiście praktyki mają kozackie.

Gość pingwin_
A jak dokładnie jest z tymi praktykami? Oni mają podpisane umowy z firmami?

Gość kilim
Z tego co wiem to jest kilka dobrych firm z którymi współpracują.

Gość rokko
Ja jestem na 3 roku i jestem zadowolony. Duża baza i sale wykładowe pozwalają na spokojną naukę i czasem zabawę :)

Gość chicho
według mnie na pewno warto iść. mają spoko lokalizację, no i poziom niezły z tego co słyszałem

Gość vfrb
wyższa szkoła ekonomii i innowacji w lbn czy wyższa szkołą ekonomiczno-informatyczna - o czym piszesz??

Gość kleszczu89
No i mają niezłych wykładowców...Także z tego co słyszałem, czesne też jest znośne. A najważniejsze jest to, że nauczają praktycznej wiedzy, a nie jakichś czysto teoretycznych ciekawostek. Sam studiuje na dziennych zupełnie inny kierunek, ale wiem, bo mam dużo kolegów, którzy studiują zaocznie ekonomię na WSEI i są zadowoleni.

Gość kleve
IDŹ nie pożałujesz :) Uczą całkiem nieźle i organizuję praktyki w dużych firmach. Jak się wykażesz to możesz się nawet w nich na dłużej zaczepić. Łączysz przyjemne z pożytecznym :P

Gość madziarr
No warunki są spoko, prowadzący też nie jest źle, ale zwróć uwagę na specjalizacje, które są tu bardzo dobre. Przede wszystkim dlatego, że kończąc dość popularny kierunek masz jakieś wyjątkowe umiejętności, a więc i większe szanse na prace. Moim zdaniem to dobra uczelnia.

Gość macho55
Dokładnie... To jest bardzo ważne wybrać kierunek, który ma przyszłość... A chyba takich na WSEI nie brakuje. I co ważne uczą też języka obcego na wysokim poziomie.

Gość rokko
Fakt języki są na wysokim poziomie. To co mi się podoba w szkole to życzliwi wykładowcy. Zrobiłem licencjat na UW, a tak nikt nigdy nie miał czasu dla nas. Paranoja. Tu wykładowcy są przynajmniej na dyżurach zawsze :)

Gość stearyna
Takie wielkie uczelnie jak UW są mocno przereklamowane. Widzę, że nie jestem jedyną chętną do WSEI:)

Gość kleve
No dyżury to jest dobra rzecz, bo nie tylko można zaliczyć nieobecności :P ale i się zapytać o coś jak się czegoś nie skumało i nie patrzą na ciebie tam jak na idiotę.

Gość rokko
Wiesz, wykładowca na państwowych uczelniach jak ma jeszcze 5 innych uczelni (a to jest bardzo popularne) nie ma czasu się bawić ze studentami, tylko leci gdzie ma hajs. I nas całe szczęście wykładowcy na dyżurach i zajęciach są zawsze.

Gość księgarz
A ja tam lubię u nas bibliotekę :P Jest duża i przyjazna, po za tym jest bardzo dobrze wyposażona. Ostatnio szukałem jakieś książki \"z kosmosu\" i suprise znalazłem ją w bibliotece dzięki pomocy przemiłej Pani bibliotekarki :)

Gość bascatti
Moja siostra jest tam na ekonomii właśnie ale nie pamiętam na jakiej specjalizacji. Mówi, ze spoko i że jakby miała wybierać jeszcze raz to też by tam poszła, więc to chyba najlepsza rekomendacja.

Gość foki
A co skończyłaś i gdzie?

Gość Madlenne
Trochę słychać o tej uczelni, zwłaszcza przy okazji różnych spotkań z tęgimi głowami, jakieś kursy , szkolenia , wykłady. Widać, że wychodzą do ludzi z konkretnymi pomysłami i idą z duchem czasu.

Gość jessie26
dla niezdecydowanych polecam. w tym roku kończę ekonomię i mam już robotę w miejscu zeszłorocznych praktyk.

Gość cats
Oni na okrągło organizują spotkania ze znanymi osobistościami, więc możecie się przejść i zobaczyć od razu jak uczelnia wygląda.

Gość dice
Dobre w tej szkole jest to, że jest aktywna i stara się mieszać, w pozytywnym znaczeniu tego słowa, w różne akcje i programy, za co ja osobiście przyznam jej 10/10 :)

Gość Madlenne
No dokładnie! Dużo się dzieje, można sobie przyjść i dowiedzieć się ciekawych rzeczy i zapoznać się z uczelnią za jednym zamachem:). A w dziekanacie pracują sympatyczne babki co wszystko wyjaśniają, więc bezproblemowo idzie.

Gość cats
Właśnie, bo babki z dziekanatu potrafią zniechęcić:/

Gość dice
No na pewno nie te z WSEI :) Te są spoko! Wystarczy się ładnie uśmiechnąć i poprosić o pomoc. Może taka rzecz wydaje się błaha, ale wierzcie mi jak trzeba coś załatwić no to jest to coś bardzo istotnego. Ogólnie na WSEI wszyscy są pomocni jak było wspomniane nawet wykładowcy mają ludzka twarz :P

Gość ryży1
dzięki nim milion spraw załatwiłem. kwiatki się im należą ;)