Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiedzyMlotemAKowadlem

Jak dać mu do zrozumienia...

Polecane posty

Gość MiedzyMlotemAKowadlem

Witam. Błagam was, temat jest bardzo poważny, bo jestem już załamana. Gdy poznałam mojego faceta, jest rok młodszy, jesteśmy razem rok, bardzo go kocham, ale nie potrafię już z tym wytrzymać. On ma 180 cm wzrostu i waży 125 kg! Naprawde na tyle nie wygląda, mówił, że waży 115, prosiłam błagałam aby coś z tym zrobił, ale on czuje sie dobrze w swojej wadze i ze swoim wyglądem. Już nie chodzi o wygląd, ale o zdrowie. On ma astme i bardzo sie boje że za kilkanaście lat zrobi sie z niego taki tłuścioch co tylko w domu bedzie siedział, pił piwo i oskarżał mnie o zdrady :( ja już chyba ześwirowałam. jesteśmy młodzi, a ja już nie wiem co robić. jak mu wytłumaczyć, że MUSI ze sobą coś zrobić, bo stan sie zacznie tylko pogarszać. Mieszkamy daleko od siebie i czasami naprawde mnie to dobija, jak sie zarzeka że pójdzie na siłownie, a za dwie godziny (np o 23 w nocy) mówi mi że je chamburgera. rece opadają, płakać sie chce, ześwirować idzie, a nie chce go ranić, bo bardzo go Kocham. Dzisiaj był pierwszy raz na siłowni. Dosłownie go tam wygoniłam. Wrócił strasznie zmeczony i tylko narzekał. Od kilku dni rozmawiając przez skypa przez godzine na rowerku jeździliśmy. To ostatnie co mi przyszło do głowy aby go zmotywować do zrzucenia tych kilogramów. Ja też chuda nie jestem, waże 68kg do wzrostu 170 cm ale nie jest ze mną aż tak tragicznie :( Błagam, pomóżcie mi z tym coś zrobić, tu nie chodzi o to że go nie kocham czy nie akceptuje, ale obawiam sie o jego zdrowie... I nie piszcie, że mam go zostawić, bo to nawet w gre nie wchodzi...

Gość Krotochwila
http://dietamm.com/ Facetom ten sposób jedzenia służy-najadają się do syta i chudną. Znam dwóch którzy zrzucili 20 kg przez rok... Niestety przy takiej nadwadze trzeba długo się odchudzać. Możesz też pójść z nim do dietetyka i niech ułoży mu jadłospis...Same ćwieczenia tutaj nie pomogą, musi zmienić styl jedzenia! Powodzenia

Przecież kochasz go takiego jakim jest. Wiem, że martwisz się o jego zdrowie, ale na siłę i tak nic nie wskórasz. Mój mąż pali. Palił od 14 cz 15 roku życia. Nie mogę dotrzeć do niego, żeby rzucił fajki. Po prostu nie chce, bo mówi że lubi palić. Ostatnio rozmawialiśmy o powiększeniu rodziny. Gdy pokazałam mu fragmenty o niekorzystnym wpływie palenia na płód, na ciężarne, na niemowlaka i na jego żołnierzyki, zaczął sie trochę interesować sposobami- co by tu zrobić żeby rzucić. Każdy jest inny i każdy wymaga indywidualnego podejścia. Jakiego? To już Ty sama powinnaś wiedzieć, bo znasz go najlepiej

Gość garść propozycji
Bzdura z tymi dietami. Niech się więcej rusza to spali to co zjada. Innej drogi nie ma.