Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mama

Wysypka na udach 3-latka!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zatroskana mama

Co to może być? Drobne krosteczki,mocno swędzące,krostki takie lekko szpiczaste. Syn cały czas się drapał. Jutro idę do lekarza co to może być?

Gość to takk
myślę że to pewnie jakieś uczulenie, moja córka często ma wysypke, na nogach, udach lub rekach. Jest prawdopodobnie uczulona na cytrusy ale pewności nie mam, u Was też pewnie jest to alergia

Gość to takk
mielismy też podejrzenie atopowego zapalenia skóry

Gość zatroskana mama
może być ,bo mały miał skazę białkową a więc jest narażony na różne inne alergeny. Co stosować na te krostki? Co polecisz? Ta wysypka tak nagle się pojawiła... Ale tylko na udach hmmm dziwne. Czemu akurat tam?

Gość zatroskana mama
a poza tym bardzo swędzi,drapie się cały czas

Gość zatroskana mama
Co polecicie na tę wysypkę?

Gość pudroderm
jw

Gość helenka25
A może ma świerzbowca? wiosna to taka pora kiedy dzieci łapią to świństwo. U małych dzieci lub alergików objawy świerzbu dość łatwo pomylić z objawami alergii. Nietrafne rozpoznanie i leczenie niewłaściwymi środkami sprzyja dalszemu rozwojowi choroby. Dodatkowe działania po wyleczeniu świerzbu to wypranie i wyprasowanie noszonej wcześniej odzieży i bielizny oraz używanej pościeli (po 14 dniach ich nieużywania, gdyż tyle trwa cykl rozwojowy pasożyta).

Gość zatroskana mama
a jakie są objawy świerzbowca???

helenka moze miec racje z tym ze zmiany przy swierzbie pojawiaja sie najczesciej w zgieciach stawow, w faldzie miedzyposladkowym, sprawdza czy tam nie ma zadnych zmian poczytaj tutaj http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awierzb

Gość zatroskana mama
Dziękuję, czytałam ale to nie na zgięciach tylko centralnie na udach ich górnej części i nie plamy swędzące tylko krostki malutkie,dużo ich. Może to znowu skaza się odezwała?

Gość helenka25
Córeczka mojej kolezanki niedawno miala ta chorobe;-( Kolezanka myslala ze to od proszku bo zmienila i tez objawialo sie jako krostki i nie koniecznie na zgieciach. Małą wysypało na udach i brzuszku. Warto jak najszybciej skonsultować to z lekarzem nawet rodzinnym bo jest to zaraźliwe i łatwo przejdzie na ciebie i resztę rodziny. Wiem że leczyła ją taką maścią robioną w aptece strasznie tłustą i smierdzącą.

Gość Aga i Kubuś
Hej.Mam również problem z moim synkiem a dokładnie z jego wysypką..Na udach ma bardzo zsypane nogi.Gdzie nie gdzie ma zsypaną buźkę szczególnie pod noskiem,po kilka krostek na ramionkach.Co mnie jeszcze nie pokoi to czerwone krostki a może plamki na dłoniach na wewnętrznej stronie.Przy tych krosto-plamkach towarzyszy mu też schodząca skóra z opuszków na jego małych paluszkach.Byłam u pediatry to powiedziała że trudno powiedzieć jej co to jest,więc poszłam do dermatologa,przepisała mi jakąś robioną maść i powiedziała że jak do dwóch tygodni to dziecku nie zginie to proszę zgłosić się ponownie.No i już jest tydzień jak dziecku smaruje chorobowo zmienione miejsca a efektu zero.Nie mam pojęcia co to jest jak to leczyć,czym to leczyć bo żaden z lekarzy nie potrafi pomóc mojemu synkowi.A swędzi go to jak cholera.

może liszaj lub atopowe zapalenie skóry, tylk owtedy robia sie takie skupiska krost w jednym miejscu

Gość Judyś
uzyj szybko kremu aktywnego eloderm i obserwuj to. U nas pomaga.