Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maryna 27

dziewczyny po ciąży zagrozonej - skrócona szyjka

Polecane posty

moj byl latwy ale to raczej nie ze wzgledu na szyjke bo pierwszy tez byl latwy... u mnie szyjka po zalozeniu pessara sie wyciagnela i jak szlam do porodu byla juz normalnej dlugosci...

bo ja tak sie łudzę że skoro musze cierpiec, męczyc sie, siedziec w domu to chociaż poród mógłby byc szybki w nagrode. Ale widze ze to jednak nie zależy od tego :( szkoda

skracała mi sie szyjka, miałam skurcze od 19 tc, brałam fenoterol a mimo to mój poród trwał 19 godzin :o

maryna nie no nie zalamuj sie... moj porod trwal cale poltorej godziny od 1 skurczu a parcia z tego to bylo jakies 5 minut.... a corka spora bo 4020g wazyla... i zycze ci tak jak ja mialam... szybko i sprawnie... troche bolesnie ale nawet nie zdazylam sie pozadnie zmeczyc wiec jakos dalam rade i z bolem...

mnie najbardziej przeraża to ze zupełnie nie mam kondycji. DO porodu jeszcze 2 miesiące, ale ja cały czas siedze w domu, nie moge nigdzie chodzic, wiec nic sie nie zmieni a nawet zupełnie bede bez formy. Tak załuje że nie moge na szkołe rodzenia chodzic :( wiec sumując nic dziwnego w tym że zapewne poród bede miała ciężki :(

u mnie kondycja nie miała nic do rzeczy... samo parcie trwało pół godziny i mineło jak 5 minut - lekarz chwalił, że ładnie parłam :D najgorsze było 18 godzin 25 minut - tyle trwało zanim moja szyjka sie rozwarła a tu kondycja fizyczna znaczenia nie ma :)

no ale w szkole rodzenia cwiczy sie mieśnie krocza itd. wiec chyba jakis wpływ na poród to też ma

na sam poród tak, ale nie na rozwieranie sie szyjki :) ćwiczenia rozciągliwości krocza są przydatne zebys nie popękala - szyjka rozwiera sie jendak w swoim tempie

e tam moje ćwiczenia w szkole rodzenia nic nie pomogły :( kondycję miałam świetną. w ciąży leżałam tylko 1 miesiąc bo szyjka zaczęła się skracać, ale potem przestała i znów moglam robić to co chciałam. pływałam, chodziłam, ćwiczyłam, w szkole rodzenia ćwiczyłam oddechy, mięśnie krocza uelastyczniałam i inne takie i nic....porod bardzo długi (od pierwszych regularnych skurczy do urodzenia dzidziusia ok 65 godzin, w tym 2 godziny parcia) i bardzo ciężki. na oddziale leżałą ze mną dziewczyna, która całą ciążę leżała ze względu właśnie na skracającą się szyjkę i ona urodziła dosłownie w 2 godziny! nagle dostała skurczy, pojechala na porodówkę i po chwili już miała maleństwo przy sobie! ani jednego szewka jej nie założyli!!! koleżanka miala założony pessar, jak tylko jej lekarka go zdjęła szyjka rozwarła się na 10 cm i po 2 partych urodziła :) cały poród trwł 15 minut!!! dobrze że w szpitalu była :)