Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pointless

różnica wieku przyjaciółek

Polecane posty

czy może istnieć prawdziwa, głęboka przyjaźń między 24letnią dziewczyną a 50 letnią kobietą?

Gość pseudomonas fluorescens
a większych problemów dziecko nie masz:O

Gość pseudomonas fluorescens
btw przyjaźń o wiek nie pyta, co w tym dziwnego widzisz?

Gość halkaaa
moja byla facetka od polskiego przyjkazni sie ze swoja byla nauczycielka wiec jak widac wszystko mozliwe

Gość no jasne
że nie

Gość pytasz ..
Czy może istnieć prawdziwa głęboka przyjaźń między 24-letnią dziewczyną a 50-letnią kobietą. Szczerze mówiąc myślę że nie. Mogą być między nimi ciepłe relacje, owszem, jak najbardziej, mogą być naprawdę fajne, długie rozmowy, ale takie pojęcie jak głęboka przyjaźń to wydaje mi się że opiera się na wzajemnym szacunku i poczuciu równości. Tymczasem 50-letnia kobieta nawet jeśli darzyłaby kogoś takiego szczerą sympatią to nigdy nie będzie młodej dziewczyny traktować jak równej sobie. Zbyt wielka przepaść je dzieli pod względem doświadczenia życiowego. Taka kobieta zawsze bedzie myśleć w kategoriach takich, że ona przeżyła już w życiu bardzo wiele jeśli nie wszystko a młoda dziewczyna ma życie dopiero przed sobą. Chcąc nie chcąc i tak będzie czuła że jest osobą której bardziej należy się respekt niż tej dwa razy młodszej koleżance. Czyli tu wyłazi jednak bardziej relacja coś a'la matka z córką, przełożony z podwładnym. No chyba że jest to jakaś wiekowa acz niepoważna kobieta z duszą szalonej nastolatki to może ale dla mnie ktoś taki i tak jest podejrzany pod względem normalności.

>> pytasz .. - czyli wg niemożliwa jest przyjaźń np między matką a córką?

no nie mogę się zgodzić co do tej równości przyjaźń czasem opiera się o układ uczeń - mistrz, nie ma w tym nic złego jeśli obie strony to akceptują. tym bardziej że czasem te role się odwracają, w różnych dziedzinach życia potrzebna jest inna wiedza i inne doświadczenie

Gość mam przyjaciolke o 20 lat
młodsza i o 20 mniej wiecej lat starszą, obie cenie i sznuje i moge z nimi gadac na wszytkie tematy.