Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomoc._

pomoc...

Polecane posty

Gość pomoc._

www.pomoc-ja-i-moja-corka.blog.onet.pl

Gość a mnie to oburzyło
nie smutne. a gdzie tato tego dziecka? Co to znaczy ze go nie ma? każde dziecka ma ojca chyba ze on nie żyje Alimenty od państwa dziewczyna napisala wyraznie martka sie wscieka bo panienka nie chce sprzatac mieszkania. Pewnie o to sa wieczne awantury a dziewczyna sobie dorobila ideologie do tego. Pozatym apel o pieniadze- głównie dla siebie, poparła fotkami swojego dziecka! a gdzie jej fotka? skoro jest taka odwazna zeby prosić niech wstawi swoje zdjecie a nie córeczki! Mnie to oburzylo! Ja tez nie mam takiej pracy zeby z niej oplaty porobic wyzywic siebie i dzieci i jeszcze na wlasne mieskzanie odlozyć! Ale mam inna duzo mniej platną i zmiatam do niej kazdego dnia zaciskając zeby! Najprosciej wyciagać reke po gotowe.

Gość wyobraz sobie
ze nie jedna osoba wolała by zyc w biedzie i spokoju niz zycz z alkoholikiem...

Gość wyobraz sobie
ze ona nie chce zyc w biedzie i spokoju bo napisala ze w domu samotnej matki za biednie ejst dla niej. Jakby chcialą uciec od ojca za wszelka cene to juz by dawno byla w domu samotnej matki. Ona sobie wymyslilą ze ktos jej zasponsoruje wynajem wlasnego mieszkania i bedzie za nia placil rachunki i pilnowal dziecka a ona bedzie kursy konczyc. Buhaha to nie bajka. Kazdy by tak chciał. Tez sobie takiego bloga zaloże!

Gość do wyobraz sobie
sory mialo być "do wyobraź sobie"

Gość wyobraz sobie
nie podpisuj sie moim nikiem osobo wyzej, pozatym nie potraficie czytac, wyraznie jest napisane ze dziecko nie ma prawa do rety po ojcu wic chyba oczywiste ze nie zyje jesli macie wyzadzic komus jeszcze wieksza przykrosc to radze komentarze zostawic dla siebie miłego dnia

Gość saleminka8
a mnie to oburzyło pamiętaj,że nie zawsze łatwo pracę znaleźć,w jej historii jest że nie ma renty po ojcu dziecka,czyli chyba nie żyje. szczerze to mnie to też nie przekonało wogóle,wpłaciłam niedawno pieniądze z narzeczonym na pewnego chłopczyka też z kafeterii i nie żałuje,bo wiem na co płaciłam,chłopczyk jest chory a rodzicom już nie starcza pieniędzy.1 % podatku też na niego oddaliśmy,chociaż tyle mogliśmy zrobić. Nie mieliśmy zastrzeżeń,bo rodzice zbierali głównie pieniądze na dziecko,leczenie i leki.Wszystko przedstawili,mają własną stronę,pełno zdjęć i teksty przepełnione miłością do synka. A tu mi wygląda na wymyślną historie. wymyśleć też umie patrzcie Jestem samotną matką,jak rodzice dowiedzieli się o ciąży to wyrzucili mnie z domu,mieszkam u znajomej,nie mam pracy i brakuje mi na wszystko :P jakbym nie miała pieniędzy na utrzymanie to szybko bym zagościła w domu samotnej matki,ojciec alkoholik to nie przykład dla dorastajacego dziecka,awantury też,bo dziecko na dobrego człowieka nie wyrośnie !

Gość saleminka8
"Ciezko mi to pisac, nie lubie o tym rozmawiac, łzy cisna mi sie do oczu, pozatym jest mi wstyd, chodz nie powinno..." mnie by b yło wstyd,ze moj ojciec pije i robi awantury !

Gość do wyobraź sobie
nie koniecznie niezyje. Pozatym chyba jesli nawet ojciec niezyje to przyslugują alimenty na dziecko prawda? Wyobraż sobie, ze są ludzie ktorym pomoc jest potrzebna, a ta dziewczyna wiedząc w jakiej jest sytuacji świadomie zaszla w ciaze i urodzila dziecko. Nie rozumiem całego tego apelu o pomoc! Chce się wyrwać z domu bo mama kazala jej sprzatac całe mieszkanie i kazali jej sie dokladać do rachunków. No niesamowite a jej sie wydawalo ze narodzi sobie 5 dzieci a rodzice bedą ich wszystkich utrzymywać? jest temat to komentuje!

Gość do wyobraź sobie
saleminka zgadzam się z tobą. Sama przekazałam 1% na dziecko którego historie przeczytalam na kafe. Biednej rodzinie wyslałam paczkę i wchodze na takie tematy bo nieraz mogę pomóc w miare swoich możliwosci. Ale ta pannica z dzieckiem mnie oburzyla swoją bezczelnoscia i roszczeniową postawą.

Gość wyobraz sobie
a skad wiesz w jakiej była sytuacji zanim zmarł ojciec dziecka podziwiam was bo to wy bez wiedzy dopisujecie niesamowite historie stare nie zawodne kafeterki ktore we wszystkim widza zło skoro wam tak to przeszkadza to omińcie ten temat !! a nie sie wyzywacie na kims o kim wogole nic nie wiecie a gdybac duzo mozna

Gość wymyslacie
naskakujecie na ludzi, ja tez sobie wyobrazam jakie jestescie bogate i przez to chytre zadufane w sobie bo zawsze wszystko miałyscie podane na tacy i nie obchodzi mnie ze tak nie było bo własnie tak było dopisałam sobie do was historie tak jak wy to robicie a ile w tym prawdy miło tak ??

Gość do wyobraź sobie
Na nikim sie nie wyzywam. może tez sobie zaloże bloga na onecie że zbieram na nową toyote, albo żeby mi ktoś zfinansował podyplomowe z księgowosci bo mnie nie stać a 6 tysięcy semestr kosztuje. Chętnie bym sobie postudiowala jeszcze i tez bym miala perspektywy pracy po tym.

Gość do wyobraź sobie
No skoro was poruszyla ta historia to wpłacać dziewczynie pieniadze. Jak dużo wplacicie może jej na wakacje zagraniczne jeszcze starczy :-o

Gość boże.
PRZECIEZ ONA NIE ZBIERA NA MIESZKANIE !! TYLKO NA WYNAJEM NA OKRES KIEDY STANIE NA NOGI !! tez nie polecam samotnej matki sa tam awantury, matki z dziecmi gniezdza sie na sobie w małych pomieszczeniach pozatym standardy higieniczno sanitarne sa okropne a skoro tak gadacie to załuzcie sobie bloga, przeciz nikt wam nie zabrania znieczulica w tym kraju !!

Gość do wyobraź sobie
a wiesz poruszylo mnie Pamietam jak ja "stawałam na nogi" i wynajmowalam mieszkanie. Żeby móc je wynajac i utrzymać (już nie wspomne o tym, ze robilam to z 2 innymi osobami na spółkę) niestety musialam przerwać studia i zacząć prace w fast food po 23 godziny na dobe 5 dni w tygodniu. Spałam na zapleczu trąc pieczarki na zapiekanki! Też bym się cieszyła jakby mi ktoś coś dał za darmo, ale życie to nie bajka!

Gość ja wpłaciłam
ja wpłaciłam, nie duzo ale zawsze to ze nam zyło sie gorzej nie znaczy ze kazdy tak musi... trzeba sobie pomagac te pare groszy nie odcisnie sie na moim budrzecie a komus moze naprawde pomoc pozdrawiam :] 🌼

Gość budżecie a nie
budrzecie autorko wiem, ze czytasz ten temat bo fotki dziecka skasowałaś. A teraz przypuszczam, ze właśnie się w nim wypowiadasz bo te same błędy robisz. Szkoda rozmowy.