Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jotka79

Powrot po wychowawczym a druga ciaza

Polecane posty

Mam pytanie. Obecnie przebywam na urlopie wychowawczym. Niedlugo wracam do pracy. Jestem obecnie w drugiej ciazy. Wiem juz, ze musze byc na zwolnieniu lekrskim. Wiec od pierwszego dnia powrotu do pracy bede na zwolnieniu lekarskim. Czy zatem na tym zwolnieniu bede normalnie otrzymywac pensje? Drugie pytanie brzmi: Czy jesli sa zwolnienia grupowe to moga mnie zwolnic czy nie? Prosze bardzo o odpowiedz. Martwie sie bo pracuje w firmie w Katowicach gdzie szykuja sie takie zwolnienia i kilka osob mowilo, ze mimo iz jestem w ciazy moga mnie zwolnic. Ale ja czytalam prawo pracy i wydaje mi sie, ze nie moga.

a w którym jesteś miesiącu? Bo słyszałam ze do 3 mogą jeszcze zwolnic ale potem juz nie.

Gość do 3 ego mieiaca moga cie
zwolnic

Gość przy grupowych mogą

Gość 111111
jeśli firma jest w likwiadacji to mogą zwolnić

Gość niestety ale przy grupowych
zwlonieniach moga cie zwolnic nie tylko do 3 mc, ale i cala ciaze, bo mimo, ze ciezarna jest ogolnie chroniona prawem to w sytuacji zwolnien grupowych, a wiec udokumentowanych problemow finansowych firmy grozacych bankructwem takie prawo ciezarnej nie obowiazuje...

Gość no tak zgadza sie
przy likwidacji fimy nie ma bata

To nie jest likwidacja firmy. Ale do 3 miesiaca moga chyba zwolnic tylko jesli umowa jest na czas okreslony?

Gość no tak zgadza sie
nie moja droga, juz nie kombinuj. Jak szykuja sie zwolnienia i to grupowe, to ciebie to obejmie w pierwszej kolejnosci, Umowa nawet na czas nieokreslony cie nie uratuje,

Gość 111111
ale kasę i tak dostaniesz z zusu do konca ciąży