Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość furkotka 28

objawy wyrostka

Polecane posty

Gość furkotka 28

ludzie help... Jak najłatwiej bez wizyty u lekarza stwierdzić zapalenie wyrostka? W poniedziałek lekko bolał mnie prawa dolna strona brzucha - ale ok dało się zyc. Wczoraj od południa cały brzuch w dole mnie boli i jest wzdęty :( Wypiłam na noc mięte myślałam ze przejdzie... Dzis jest mi niedobrze brzuch boli jak bolał - ze szczególnym uwzględnieniem prawej strony, jest mi niedobrze, boli mnie głowa i mam dreszcze... To nie jest zatrucie bo nie jadłam nic dziwnego - nie mam jak wyjść z pracy do lekarza, ale zaczyna mnie to martwić..

Gość furkotka 28
:( nikt nie wie??

Gość wsyd by mi było gdyby
połóż się, usiśnij brzuch z prawej strony ręka tak powoli, a potem energicznie i szybko puść, jezeli zaboli to jest to jeden z objawów wyrostka:)

Gość wsyd by mi było gdyby
i jeszcze: Z innych objawów pomocnych przy rozpoznaniu ostrego zapalenia wyrostka są: nasilenie się bólu przy podniesieniu prawej kończyny dolnej do pionu oraz nasilenie się bólu w prawym dole biodrowym przy ucisku okolicy lewego dołu biodrowego.

Gość furkotka 28
dzięki :) najgorsze jest to że to uciskanie sprawia ze odlatuję :( shit chyba będe musiał pójść jutro do lekarza... Wiem że przy zapaleniu wyrostka poziom leukocytów rośnie, moze dziś zrobie badania krwi a jakby co jutro szpital :(

Gość furkotka 28
Dziękuję za pomoc. To było zapalenie wyrostka :( Jestem tydzień po operacji i mam nadzieję, że niebawem wszystko wróci do normy :)