Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaszlotka lotka

czy są tu mamy które urodziły w 8 miesiącu?

Polecane posty

Gość kaszlotka lotka

Słyszałam że w 8 to najgorzej urodzic? Czy rzeczywiściie wasze maluchy miały jakieś kłopoty?

Gość doihbvvhjvj
mnie to tez interesuje, choc ja bede miec cesarke 2 dnia 9 miesiaca... co z dzieckiem wtedy? moze miec problemy? jestem dopiero w 2 miesiacu ale sie martwie...

moja mama mnie/nas urodziła w 8 mc e mną było trochę problemów (miałam 5pkt apgar) ale jak widać wzystko jest okej:P

Gość doihbvvhjvj
a tgakie dziecko musi zostac w szpitalu dzluzej? czy jesli jest wszyko ok to je puszczaja do domu?

ja ok mc w szpitalach (kilku) leżałam siostra już po kilku dniach wrocila z mama do domu.

Gość doihbvvhjvj
aha czyli bbede koczowac w szpitalu miesiac... ehhh ... mam nadzieje ze z dziecxkiem bedzie wszytko ok...dobrze ze wiem od lat ze bede miec cesarke i w 8 miesiacu moge sie przygotowac...

niekoniecznie. nie każdy wcześniak jest chory. ja mialam zapalenie pluc, rozczeienie podniebenia ktore i tak samo sie zroslo i kilka innych mniejszych ,,spraw'' ale bylo ok. a siostra jak ryba zdrowa:)

Gość doihbvvhjvj
aha, jezu zaczynam sie bac, a wyboru nie mam, 8 miesiecy io cc... juz zaplanowane... matko...

Gość Marta1979....
Ja urodzilam w 31 tyg i musialam byc z dzieckiem w szpitalu ok 3 tyg dopóki waga syna nie doszla do 2 kg.

Gość doihbvvhjvj
no ja nie bede karmic piersia wogole, odrazu idzie na butle... ale troche sie boje to mije 1 dziecko, mam 2 dzieci meza 8 i 9 lat z 1 malzenstwa i caly dom jest na mojej glowie, a jak sie na miesiac wylacze z obiegu to nie wiem jak oni sobie poradza sami, maz od rana do nocy w pracy... ja nie moge prowadzic samochodu... boze zeby nas szybko puscili i zeby bylo dobrze... do tego nie moge berac malego dziecka na rece, wiec bede misaial miec duzo pomocy, jak my sie wyrobimy...

ja urodzilam chlopca w 8 miesiacu , jedyne co mial to zoltaczke i tydzien lezal w inkubatorze , nic poza tym , zaraz skonczy 2 latka i rozwija sie normalnie

Gość
ja się urodziłam w 8 mc i ważyłam 2800 nie musiałam być ani w inkubatorze ani dłużej w szpitalu, problemów później też żadnych zdrowotnych nie miałam także spokojnie.....:):):):)

Gość Marta1979....
To byl 30|31 tydz ciazy dziecko wzylo 1800 .

Gość oliwia.78
ja urodzilam synka w 8 mies. wazyl 1200g i dostal 7 apgar , musieli szybko wykonywac cesarskie ciecie , bo grozila mu zamartwica , a scislej dusil sie ! byl niedotleniony , z wczesniacza wada serca , oczka jeszcze byly nie do konca rozwiniete , jak sie urodzil to przyszla lekarka i powiedziala , ze na pewno umrze !!! ale maly jest skubany silny ... teraz ma 3 latka . ponad miesiac przebywal w inkubatorze na intensywnej terapii , jeszcze chodzimy na rehabilitacje , bo mial obnizone napiecie miesniowe , ale dawno juz biega , na pewno bedzie mial jakas wade wzroku , a poza tym to wymaga wiekszej pracy i troski jeszcze niz inne dzieci , ale caly czas do przodu , nie wszystkie wczesniaki z 8 mies. maja tyle problrmow, to zalezy w jakim stanie sie urodzi , nie ma co sie martwic na zapas

Gość doihbvvhjvj
no ja bede miec cesarke ze wzgeldu na oj stan zdrowia, dziecko nrozwija sie normalnie jak narzie lakarz powiedzial ze nic mu nie grozi i bedzie dobrze, to ciacko jest wiekszym zagrozeniem dla mnie ale ok, maz bardzo chce dzieci jeszcze 2 i ja tez...

Gość Marta1979....
Mi powiedzieli ze jak dziecko przezyje 7 dni to bedzie ok ,kurde ta niepewnosc jutra to jest najgorsze.... Moj ma teraz 12 lat i nie widac ,ze to wczesniak ,ze urodzil sie taki malutki.Do roku wszystko nadrobil.

ja urodzilam w 8 miesiacu bo maly juz sie pchal na swiat mialam wywolywane skurcze urodzilam synka w 15 minut z waga 2900 i 53 cm wzrostu dostal 10 punktów lezalam z nim 2 tygodnie w szpitalu bo mial silna zoltaczke a ogolnie wszystko bylo oki teraz ma juz 2 miesiace.pamietaj nie wszystkie dzieci maja jakies komplikacje jak sie ten miesiac wczesniej urodza tez sie panicznie balam .wiec cie rozumiem

Gość doihbvvhjvj
no to sie nastawiam na pobyt dluzszy juz

te lezenie najgorsze zanudzic sie idzie bynajmniej u mnie w miescie w szpitalu jeszcze jak z dzieckiem to inaczej ja zanim urodzilam to lezalam poltora tygodnia bo mysleli ze mi potrzymaja ciaze do konca wiec w sumie razem lezalam prawie miesiac masakra szpital to omijam tera z daleka :)

Gość kaszlotka lotka
oliwia.78 a dlaczeog tak się stało z Tobą? Jest jakieś wytłumaczenie?

Gość Marta1979....
Wiesz Ty mozesz wyjsc i dziecko zostanie w szpitalu,ale ja wolalam byc caly czas z dzieckiem i sciagac mleczko.

Gość doihbvvhjvj
ja tez bym chiala z dzieckiem byc ale mam jeszcze 2 na glowie, caly dom, maz i ja mamy wylaczna opieke nad jego dziecmi, jak maz tylko zpytal o pozwolenie na urlop to go zjechali z gory na dlol grozac zwolneiniem, no a dziecko z butli bedzie karmione, jesli sie da postaram sie byc z nim za dnia aloe od 5 musze sie zajac przeciez i reszta... pomoc dziecikom w lekcjach itp... maz wraca zawsze kolo 8 wiec jest wykonczony, sprobuje jeszcze rodzicow poprosic, ale no nje wiem czy przyleca z polski na x czasu.... ehhh

Gość doihbvvhjvj
gdybym miala typlko 1 dziecko na glowie to mysle ze bym zostala ,a le mam obowiazek wobec tamtych dzieci tez... skomplikowane