Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

co to oznacza

Polecane posty

Gość edytus

witam mam takie pytanko niedlugo zostane pierwszy raz mama. termin porodu mam za kilka dni. dzisiaj jakos dziwnie sie czuje nie mam jakichs tam skurczy ale strasznie stawia mi sie brzuszek i malenstwo strasznie sie wypycha (jakby chcialo wyjsc). do tego nie moge znalesc sobie miejsca czy to oznacza ze porod tuz tuz??? mialascie tak kiedys????

To są skurcze (stawianie się macicy).Weź ciepłą kąpiel i jeśli po kąpieli nie przejdą - obserwuj co ile są i ile trwają (z zegarkiem w ręku)

Wiesz co mi kilka razy zdarzyły się fałszywe alarmy, głównie w nocy, skurcze i takie uczucie jak Twoje. Zaczęło się kilka tygodni przed porodem (około 3)

Gość edytus
przezylam juz falszywe alarmy i dlatego pisze bo zadnych bolow dzisiaj nie mam ale ten brzuszek dzisiaj caly dzien sie stawia boje sie jezeli pojade do szpitala znowu mnie zostawia a tego nie chce

Jak nic się nie dzieje ( nie sączą się wody, nie plamisz) to tak jak ngLka napisała obserwuj skurczę i czekaj. A wiesz w szpitalu na siłę Cię nie zostawią:) Jak ja pojechałam to usłyszałam że już rodzę ( pomału bo pomału ale to już) i mam się kłaść to pojechałam sobie do domu na herbatkę, film obejrzeć i wziąć torbę... dopiero po paru godzinach pojechałam z powrotem rodzić:)

Gość edytus
heh brzuszek dalej sie stawia oho z tego co piszecie to sie chyba zaczyna ale moze to jeszcze troche potrwac ????

A no może potrwać. Ja miałam nieprzespane noce przed porodem, za dnia tez jakoś dziwnie ale sam dzień porodu to przespałam

Gość wezwijcie lekarza
jakby nie patrzeć przecież to już ten CZAS. :-) POWODZENIA.

Gość edytus
wiecie brzuszek mam nadal twardy i nic sie nie dzieje i niewiem co robic czy czekac dalej czy co????

Gość edytus
prosze odpiszcie cos jeszcze co robic :((((

Gość inez 66
ja bym na twoim miejscu jeszcze zaczekała,po obserwuj czy masz skurcze i jak beda co ok 10 min to wtedy jedz (bynajmniej ja bym tak zrobila)

Gość edytus
nio wzielam skurcze sie nie pojawily tylko ten nieszczesny twardniejacy brzuch

inez 66 ja miałam co 10 minut i to nie było jeszcze to:) Nawet tu kiedyś w nocy pisałam że są co 9-10 minut z zegarkiem w ręku, dziewczyny powiedziały żebym jechała ja czekałam, dwie godziny tak było i minęło:)

Gość edytus
witajci mina dzien noc i brzuszek mam nadal twardy jak kamien i po za tym nic to u mnie jeszcze chcyba nie oznacza porodu czasem mnie zlapie lekki skurcz ale to co godzinke albo dluzej heh dziwne to wszystko jest

Gość edytus
Catrinko77 ile prze porodem twardnial ci brzuszek??? ja mam termin za 5 dni i moj brzuszek teraz chodz na chwile nie robi sie miekki

Gość edytus
tak emilciu tylko ze mi brzuszek tez sie stawial od 6 miesiaca a teraz jest od 2 dni caly czs twardy

Gość ej emilcia79
znow twoje nedzne rady jak wczorajsze o tym mleku krowim

Gość edytus
nio w szpitalu moze i zrobili mi ktg tylko ze musialabym w nim zostac niewiem jak u ws ale u nas szpital jest nedzny

ja jezdzilam normalnie na izbe przyjec i robilam ktg i nikt mnie nie zostawial w szpitalu. polozna robila mi na izbie przyjec ktg i z wynikiem szlam na oddzial do lekarza i sprawdzal jak to wyglada

edytus dokładnie Ci nie powiem bo dawno to było:) Ale ostatni msc był \"to już to?\" Ciągle coś, jak nie skurcze to twardnienia