Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alenna

Zaczerwienienia po depilacji... pomocy!!!!

Polecane posty

Gość alenna

zawsze po goleniu łydek mam mnóstwo małych czerwonych kropeczek :(:( nie mogą to być wrastające włosy, bo pojawiają się od razu po goleniu... Dodam, że po goleniu ud nic podobnego mi się nie robi :O Niestety inne metody poza zwykłą maszynką odpadają, bo po kremach, woskach czy już nie daj Boże depilatorze moje nogi wołają o pomste do nieba :O Zbliża sie lato, błagam, pomóżcie!!!

Gość i ile czasu
moze to uczulenie na pianke do golenoia?? a sucha skóre masz??

Gość alenna
tak, mam dość suchą skórę, ale ciągle smaruję nogi różnymi kremami silnie nawilżającymi, np garniera czy neutrogeny- smaruję średnio 3-4 razy dziennie, do tego na noc smaruję je olejkiem. Nie może to być raczej uczulenie na piankę, bo używałam już chyba wszystkich możliwych :( Poza tym próbowałam też golić bez użycia pianki tylko np. samego żelu pod prysznic, efekt ten sam.. Czasem, jeśli moje nogi nie są dostatecznie nawilżone to zamiast czerwonych kropek skóra po prostu zaczyna krwawić i robią się strupy :(:(

Gość alenna
kahori, pisałam, że wszystkie inne metody odpadają, po wosku nie mam kropek tylko cała skóra wygląda jak usmażona i potwornie piecze :( A jak ogoliłam kiedyś nogi depilatorem to przez tydzien nie mogłam ich dotknąć i musiałam chodzic w dżinsach mimo iż był środek lata :O

Gość alenna
poza tym nie uważacie, że to dziwne, że takie coś nie pojawia mi się przy goleniu rąk czy ud, tylko łydek i okolic intymnych? Dziwną mam tą skórę :(

Gość i ile czasu
nmozliwe. a te ktostki sie w takie mini strupki nie zamieniaja?/ sammme znikaja?? po jakim czasie. ja tez bym z woskiem sprobowala.

Gość alenna
właściwie to nie znikają wcale, tzn musiałabym nie golić nóg z tydzien, to może by zniknęły :P W strupki nie nie zamieniają. Co do wosku to już pisalam... wiem, ze wyjściem mogłaby być depilacja laserowa, ale na nią mnie niestety nie stać.

Gość i ile czasu
gdyby to w sumie uczulenie na nikiel bylo to by sie ujawnialo nie tylko po goleniu lydek

Gość i ile czasu
ale depilacja laserowa taka strasznie droga nie jest. ja za depilacje bikini 500 zł zaplacilam i mam spokuj

Gość alenna
dodam jeszcze, że jak np siedzę gdzieś w krótkim spodenkach tak jak teraz na fotelu to skóra po goleniu mnie lekko piecze i kropki robią się bardziej widoczne, tak jakby od gorąca, potu?

Gość i ile czasu
tak sobie jeszcze mysle ze to moze zapalenie mieszkow wlosowych ale to by bylo w tych miejscach gdzie wloski wyrastaja

Gość i ile czasu
a jak dokladnie reaguja twoje nogi na inne sposoby depilacji?

Gość alenna
pytałam kiedyś na temat depilacji laserowej, dowiedziałam się, że na łydki jest potrzebnych co najmniej kilka zabiegów po kilkaset zł jeden, a i tak kobiety wypowiadały sie, że niektórym włosy odrastały :( Zresztą nawet 500 zł mi z nieba nie spadnie :P do pracy mam zamiar iść w wakacje, ale muszę zarobić sobie na studia :(

Gość alenna
inne sposoby: krem- parę lat temu kupiłam sobie krem veet- skóra po nim strasznie piekła, pojawiły się podobne czerwone kropki, ale... włosów mi wcale nie usunął.... Mimo to jeszcze próbowałam używać innych kremów, z podobnym skutkiem... depilator- napisałam wcześniej, więc tu tylko w skrócie- sama depilacja była dla mnie okropnym cierpieniem, a po niej wcale nie było lepiej, nogi nie nadawały się w ogóle do pokazania. Mimo to jak minęło lato stwierdziłam, że spróbuje dłuższy czas, może skóra sie przyzwyczai. Nic podobnego, poza tym włosy wrastały :( wosk- przykleiłam plaster, zerwałam... i został mi czerwony, piekący prostokąt, który zniknął dopiero po paru dniach. Też próbowałam jeszcze parę razy, bez zmian... Byłam z tym problemem u dermatologa, kazała mi kupić Neomycine wsprayu. Po spryskaniu tym ogolonych nog myślałam, że sie wścieknę z bólu a plamki stały się jeszcze bardziej widoczne :(:(

Gość i ile czasu
a . no chyba ze tak. ja sporo starsza od ciebie jestem. mialam strasznie geste i ciemne owlosienie i mino depilacji wygladalam jak facet z 1 dniowym zarostem. postanowilam zrobic wszystko zeby sie tego pozbyc. usunelam wloski ( rzeczywiscie to byly dwa dosyc dlugiezabiegi) przy okazji usunelam 2 naczyniaki a gratis dostalam depilacje pach.teraz wybieram sie na depilacje lydek. ud nie golilam nigdy i tam wloski sa delikatne i prawie niewidoczne.

Gość alenna
a jak w ogóle przeprowadza się taki zabieg laserowy? to boli? I czy włoski faktycznie całkowicie przestają rosnąć na zawsze? I jak skóra się prezentuje po takim zabiegu?

Gość i ile czasu
z tego co czytam masz bardzo wrazliwa skore i nad laserem tez bym sie w tym przypadu zastanowila. on mi bardzo podraznil skore . cyba musisz z tym zyc.

Gość i ile czasu
troszke boli. wloski mi juz ponad 3 lata nie rosna. ale skora po zabiegu bardz podrazniona byla.

Gość alenna
myślałam, że laser nie podrażnia skóry, ale to może i lepiej z jednej strony, bo i tak nieprędko byłoby mnie stać na to... Staram się z tym jakoś żyć, wiem, ze nie ludzie mają gorsze choroby/schorzenia, ale jednak wstydzę się w lato wychodzic w krótkich sukienkach czy spodenkach, bo ludzie czasem nawet pytają czy mam jakieś uczulenie :( Aż płakać mi się chce, jak widzę jakie koleżanki mają śliczne, gładziutkie nogi... W dodatku jedna mi powiedziała, że nawet nie nawilża nóg przed depilacją, czasem goli nawet bez pianki, "na szybko" a i tak nie ma żadnych podrażnien :(:(

Gość i ile czasu
wiem wiem. jezeli mas z wybierac zarobic na studia czy laser wybierz studia. a skad jesteś. bo ja z wawy i moge ci polecic bd gabinet medycyny estetycznej a nie zwyklego dermatologa. a jeszce jedno pytanie?? czy ty tych lydek kiuedys mascia sterydową nie smarowałaś??

Gość alenna
tak, jestem z wawy, mozesz podac nazwe tego gabinetu, będę wdzięczna. A drogo tam jest? O maściach sterodowych nic mi nie wiadomo, raczej nigdy czyms takim nóg nie smarowałam. Przeczytałam coś w necie o maści Cicaplast La roche posay, taka maść na podrażnienia twarzy, ale podobno sprawdza się nieźle jako krem na podrażnienia po depilacji...

Gość i ile czasu
centum dermatologii estetycznej estederm w panoramie na witosa. syna tam leczylam. wizyta kosztuje/kosztowala 100 ale warto. napewno ci pomogą.

Gość alenna
dzięki wielkie! mam nadzieje, ze uda mi sie tam jak najszybciej wybrac ;)