Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darsi

podwyższone OB

Polecane posty

odebrałam właśnie wyniki badania krwi. Morfologia w normie. Zrobiłam też badanie z krwi na reumatyzm i wynik ujemny a poszłam na badanie bo jestem genetycznie obciążona reumatoidalym zapaleniem stawów i czasem na zmianę pogody puchnie mi nadgarstek i bardzo boli. Akurat jak mi spuchło kilka dni temu i bolałą poszłam zrobić to badanie na reumatyzm z krwi i przy okazji OB. Wszystko wyszło dobrze, ale OB 18/43 mam wynik więc sporo podwyższony. Czy może być taki wynik od tej bolącej, spuchniętej ręki??

Gość może być jak również
może być od zepsutego zęba, okresu - jesli robiłas w trakcie jego. OB wskazuje tylko na jakis stan zapalny i podwyższa go dosłowanie wszystko... Skąd u Ciebie wniosek że jesteś genetycznie obciążona RZS? Moja mama też choruje i tez miałam badania w tym kierunku podobne jak Ty, nic nie wykazały. Według mojej wiedzy i tego co czytałam i mówią lekarze nie ma żadnych dowodów na to ze RSZ jest dziedziczne, w ogóle nie ma żadnej pewnej informacji co tę chorobę wywołuje. U mnie w rodzinie nie ma żadnych innych przypadków chorob, ja mam 23 lata i bez objawów, moja siostra 34 lata i też nic

no właśnie moja prababcia, babcia i mama od lat choruje na rzs. Jest na mocnych lekach, raz w roku turnus rehabilitacyjny. Jej lekarz mówi, że w naszym przypadku to jest genetyczne.. dlatego zrobiłam badania jak mi nadgarstek spuchnął i bolało jak diabli. Po paru dniach samo przeszło. Czekałam z badaniem specjalnie aż mnie zacznie boleć ale to na reumatyzm wyszło ujemnie, a ob 18/43 reszta morfologii mieści się w normie. Dlatego pytam czy od tej spuchniętej ręki mogło się OB podwyższyć???

Gość może być jak również
owszem może być od tej ręki, skoro bolało to był stan zapalny jakiś:/ Z tym, że u mojem mamy w takich momentach gdy ją bolało i puchło to OB miała trzycyfrowe gdy nie byla na lekach

Gość sfsfs1
a jakie sie robi badanie z krwi na reumatyzm? co to za badanie?jak sie nazywa to badanie?

chyba latex jak się nie mylę. Nie pamiętam ale chyba tak a nie mam możliwości sprawdzenia teraz bo nie mam wyników przy sobie