Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo żona swego mężą

Sukienka, szukam!!!!

Polecane posty

Szukam i nic. Wszędzie tylko suknie ślubne a ja szukam czegoś na cywilny. Proszę pomóżcie mi coś znaleźć

A bierzesz ślub kościelny później? Czy po prostu zwykłe, ślubne sukienki Ci się nie podobają? Ja mam \"tylko\" cywilny, z weselem, w tą sobotę, szyłam sukienkę u krawcowej- z kremowego atłasu, z kwadratowym dekoltem, na górę naszyta czerwona koronka, pod biustem szeroka czerwona szarfa, z tyłu puszczona do dołu... ale to tylko dlatego że typowe suknie ślubne mi się nie podobają, a taką skromną, bardziej wieczorową, można uszyć za 1/20 ceny z salonu. Za materiał dałam 90 zł. (a i tak sporo zostało), za uszycie długiej sukni z bolerkiem- 60 zł. (nie było to po znajomości, więc wyjątkowo tanio). Szycie sukienki to naprawdę świetna opcja!

tylko cywilny Suknie uważam że pasują tylko do kościelnego w urzędzie czułabym się jak d... w sukni A masz zdjęcie jak ta Twoja wygląda?

niedługo żono swojego męża wybierz to co ci sie podoba i nie zwracaj uwagi ze to USC. wierzmi, te babk juz wszystko widzialy ;))) jak ostatnio bylam na cywilnym to kobieta z pary ktora wchodzila "po" miala taka kreaacje..... uuu...... rozowa..... ;) no. takze kto co lubito tylko jakies 12 minut, oni to maja jak w fabryce niestety, waze zeby dla ciebie bylo git

Też nie wydaje mi się że tylko do kościoła pasują suknie ślubne, te typowe, przecież masz jeszcze wesele, sesję zdjęciową, a to jedyny taki dzień żeby spełnić swoje marzenia co do sukienki :) Ale jeśli chodzi o to że źle byś się czuła to faktycznie, nie ma się co zmuszać. Jak pisałam, ślub biorę w sobotę, wtedy będę mogła zdjęcia wrzucić czy podesłać. Sama decydowałam się na taką bo źle się czuję w jasnych ubraniach, najchętniej w zupełnie czerwonej bym poszła (moja teściowa miała zresztą do swojego ślubu, też cywilnego, czerwoną jedwabną). Ale uznałam że to jedyna okazja żeby coś innego mieć, drugi raz tej sukienki już nie założę. Więc nawet jeśli plątają Ci się po głowie jakieś myśli co do kolorów, fasonów, materiałów, to jednak przekonuję do szycia. Nie tylko jest taniej, ale masz taką jak chciałaś, taki rozmiar. W sklepie- wiadomo, nieraz coś się podoba, ale zamek nie taki, nie taki dekolt, niepotrzebnie coś przyszyte... Co do sukienek Aparta- są dość drogie, ale bardzo ładne. Moja kuzynka szyła taką na wesele swojej siostry i wyglądała świetnie. Chciałam jeszcze dodać że mnie moje siostry koniecznie chciały ubrać do ślubu w krótką, najlepiej rozkloszowaną sukienkę do kolan, \"bo to tylko cywilny\". Myślałam że pogryzę, cywilny- ale tylko taki biorę, dla mnie jedyny i najważniejszy, krótka sukienka dla mnie mało ślubnie i elegancko wygląda. Same ubiorą się na swoje jak im się tylko podoba :)