Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to mozliwe czy nie

10 DNI PO OKRESIE I ZNOW OKRES ??????????????? TO NORMALNE???????????????

Polecane posty

dZIEWCZYNY UR 16 LUTEGO 08 04 dostalam okres trwal 4 dni i dzis znow mam. Dzwonilam do gin i mowi ze tak sie zdarza ze organizm sie regeneruje i od nowa przestawia na cykl regularny ale czy ktoras tak miala?

Nie, ja tak nie miałam, bo jeszcze nie rodziłam, ale tak jest (bo mam siostry i koleżanki, które rodziły), że z początku cykle są nieregularne przez pewien czas. Nic się nie martw, zaufaj lekarzowi :)

to moja druga ciaza w pierwszej tez mialam cykle nieregularne ale te byly wydlozone a nie co 10 dni. Tamte byly np co 40 a teraz jestem zdziwiona:(

Niemożliwe. Poprzednie krwawienie było śródcyklicznym (towarzyszącym owulacji).Cykl to pełen proces od wzrostu pęcherzyków po owulację i aż do miesiączki, niemożliwy jest cykl trwający 10 dni dlatego tylko powyższa opcja wchodzi w grę (krwawienie śródcykliczne).

a czy te krwawienie srodcykliczne to cos zlego ? Nigdy nie mialam czegos takiego? Nie ma mojego gin wiec moglam tylko zadzwonic do niego

ja tak mialam po 3 porodzie,wczesniej zawsze bylo ok.Tez sie zdziwiliam,gdyz po @ byly 4 dni spokoju i znow @.Polecialam do gin,a ten powoedzial,ze tak moze wystapic i kazala obserwowac nastepny cykl,od tamtego momentu u mnie sie juz nie powtorzylo.Mysle ,ze to zaburzenia hormonalne po porodzie,obserwuj.

no wlaśnie teraz doczytalam że takie krawienie wystepuje gdy np jest brak rownowagi hormonalnej wlasnie po porodach. Jest napisane ze to nic zlego o ile trwa krotko czyli ok 3 do 4 dni. Pisze tez ze nalezy miezyc temp i ze w takim krwawieniue temp bedzie niższa a przy okresie jest wyższa. Troche sie uspokoilam.

Gość saleminka8
ale jeśli lekarz mówi,że jest ok to napewno już miał/miała takie przypadki ;) moja siostra też krwawiła z przerwami i było ok :)

Krwawienie śródcykliczne to nic złego, ot, jajniki uczą się na nowo pracować. wystarczy, że będzie zbyt gwałtowny wyrzut estradiolu i już takie krwawienie gotowe. organizm musi się nauczyć pracy na nowo. Po porodzie często się takie sytuacje zdarzają.