Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia18

pomozcie prosze...

Polecane posty

Gość natalia18

hej dziewczyny. nie piszcie mi ze jestem glupia bo doskonale o tym wiem ... jestem zalamana.ale ok na temat. wiec w sobote kochalam sie z chlopakiem .. i od tego momentu(czyli 5 dni) mam jakies zawroty glowy, zoladek mnie boli ze nic przelknac nie moge i w tym miejscu czuje jakies .. takie uczucie jak przed okresem.. wiecie. hmmm okres powinnam dostac 20 .. a dzis juz 23.. wiec sie spoznia.. :( czy jest mozliwosc ze zaszlam w ciaze.. czy to urojona ciaza i poprostu to wszystko z nerwow;( pomozcie bo ja juz nie mam sil:(

Gość natalia18
i dodam ze kochalismy sie metoda przerwana.. boze jaka ja glupia;(;'(

Gość mitkaaaa
ewidentna ciąża, tez tak miałam

Gość natalia18
aha i jeszcze czeste oddawanie moczu..;|

Gość no to będzie tak
dostaniesz okres. To wszystko z nerwów.

Gość dzidka232
zaraz,zaraz,spokojnie...ile wiec dni przed spodziewanym okresem sie kochałas? i jakiew masz cykle-co ile dni,i czy sa regularne?

Gość natalia18
hmm noo okres ogolnie nie mam regularnie .. czasem kilka dni wczesniej czasem pozniej.. ale tak zazwyczaj 20 .. hmm a kochalam sie 2dni przed okresem ...

Gość dzidka232
wiec sie nie schizuj,dziewczyno...nie ma szans,bys była w ciązy to nerwy takie objawy ci daja.. spokojnie

Gość saleminka8
jeśli kochałaś się 5 dni temu a okres miałaś dostać 20 to mało prawdopodnobe,że to ciąża (2 dniprzed okresem są dni niepłodne,bo owulacja występuje około 14 dni przed okresem),ale jeśli nie masz nadal okresu to znaczy,że masz nieregularne cykle i owulacja mogła się przesunąć na późniejszy termin więc tutaj szanse na ciąże są... niestety musisz czekać :) ale jak było zabezpieczenie to bez obaw ;)

Gość natalia18
nie bylo wlasniem... : ( jak sie okaze ze to ciaza to ja nie wytrzymam nerwowo. z domu mnie wyrzuca;(............

Gość natalia18
ze tez czlowiek nie moze cofnac czasu;(

Gość timbim
Po pierwsze spóźnienia okresu do 10 dni uważane są za normalne po drugie skoro kochaliście się tuż przed spodziewanym terminem miesiączki to na pewno byłaś już na długo po owulacji czyli w okresie niepłodnym po trzecie gdy obawiasz się ciąży zawsze możesz kupić test (kosztuje najwyżej 10 zł) po czwarte: znajdz w necie kalkulator dni płodnych i korzystaj z niego, wystarczy wpisać termin ostatniej miesiaczki i średnią długość Twoich cykli, zaznacz potem w kalendarzu swoje dni płodne i jeśli masz wtedy uprawiać seks, zabezpieczaj się http://www.byckobieta.pl/kalkulator-kalendarz-dni-plodnych.html

Gość natalia18
aaa i moze jeszcze dodam ze te czeste oddawanie moczu mam jakos wczesniej niz od czasu kochania sie . hmm z rana juz mialam jakos tak dziwnie. wiec moze cos mam z pecherzem? hmm ... czy to moze przez to nie mam okresu.?

Gość natalia18
dzieki dziewczyny. jestescie naprawde.... dziekuje;(:*

Gość timbim
kobiety gdy uprawiają seks łatwo mogą dostać zapalenia pęcherza, wystarczy lekkie otarcie i to że przeniosą się bakterie z okolic odbytu zapalenie pęcherza często jest nazywane "chorobą miesiaca miodowego" pij dużo wody z sokiem z cytryny( zakwasi to mocz i wypłucze bakterie, bakterie nie rozwijają się w środowisku kwaśnym), możesz też jeść suszoną żurawinę lub pić z niej herbatki, ewentualnie kup w aptece ziołowe tabletki Urosept (około 8 zł) jesli ból i pieczenie nie minie w ciągu kilku dni, trzeba iść do lekarza i zrobić badanie moczu plus ewentualnie posiew, nieleczone infekcje pęcherza mogą doprowadzić do chorób nerek (objawia się to silnym bólem, temperaturą)

Gość natalia18
ale kotek ja sie 1 raz kochalam ... wiec nie ma opcji ze to po kochaniu sie .. hmmm . a tak jak powiedzialam mialam juz tak z rana a kochalam sie wieczorem ..pozatym nie mam wysokiej temperatury ... hmm

Gość timbim
Nie trzeba kochać się dwadzieścia razy by dostać zapalenia pęcherza, wystarczy raz a intensywnie ;-) Nie sugeruję że masz coś z nerkami, tylko piszę jakie objawy mogą Cię zaniepokoić i kiedy mozesz się leczyć sama a kiedy już na pewno musisz iść do lekarza....

Gość natalia18
ale ja sie wczesniej nie kochalam;). hmmm to mowisz ze to ciaza raczej nie bedzie:(.?

Gość timbim
Nie wiem kiedy miałaś ostatnią miesiączkę, więc nie mogę nic obliczyć, nie wiem także czy zawsze masz takie krótkie cykle czy poprzedni był taki krótki.

Gość natalia18
ale tak czy siak 5 dni po sexie to i tak za malo na jakie kolwiek objawy no nie ?. tak mi mowili na innym forum hm

Gość timbim
Jeśli miałaś dostać miesiączkę około 20tego to wynika że ostanią miesiączkę miałaś około 1 kwietnia (zakładając że masz 20 dniowe cykle ?!) Owulacja powinna przypadać gdzieś w połowie cyklu czyli około 10 kwietnia......tak więc 18 kwietnia (zeszła sobota ) przypada już na dni niepłodne no chyba że masz dłuższe cykle i coś źle policzyłam

Gość natalia18
nie no tez mialam jakos 19, 20, 21 kwietnia .. cos kolo tego . .

Gość natalia18
mam nadzieje:(

Gość timbim
O czym Ty piszesz ? pytam Cię nie dzień miesiaca w jakim miewasz miesiaczki ale dzień cyklu ? chyba powinnaś już wiedzieć jak się to oblicza.... pierwszy dzień cyklu to pierwszy dzień miesiączki, ostatni dzień cyklu to dzień poprzedzajacy następne krwawienie miesiaczkowe