Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani jadza z warzywniaka

To całe BMI to jedna wielka BZDURA

Polecane posty

Mam 160 cm i wagę 50 kg. Mój BMI wynosi 19.5. Czyli waga prawidłowa, no ok zgadzam się. Ale niżej pisze: Granice wagowe według BMI dla podanego wzrostu: Waga prawidłowa: od 49.9 kg do 63.7 kg No przecież jakbym ważyła 13.7 kg więcej byłabym zwyczajnie gruba, no tłusta wręcz! Moim zdaniem granice "waga prawidłowa" dla mojego wzrostu to 48 - 54 kg!!! A to bmi to jakieś mydlenie oczu.

Gość chcę zapytać
170 cm i waga 60 kilogramów. Czy to za dużo?

Gość chyba oszalałaś
48 kg dla jakiejkolwiek wielkości to już anoraktyczna waga! Uważam że ty przesadzasz nie bmi! Szkieletor :/

tutaj sobie możesz to obliczyć "mam pytanie" http://bmi.pasiasty.pl/ Ja na tej stronce to obliczyłam. Wcale nie jestem chuda! Mogłbym być chudsza i w sumie do tego dążę a wg tego jestem na granicy wagi prawidłowej i niegowagi! Bzdura.

Gość a co Ty gadasz
przecież jak ktoś ma 158 cm to 48 kg to waga normalna jest!!! Może dla 170 cm to anoreksja.

'chce zapytać' zamiast 'mam pytanie' :) sory!

Gość chyba oszalałaś
Głupie baby! Komu wy sie chcecie podobać, facetom czy sobie tylko? 48 kg przy 158 cm to dużo za mało. Same kości. Ty się szkieletorem nie czujesz ale wszyscy na około tak o tobie myślą.

Gość a co Ty gadasz
Toż od dawna wiadomo, że idealna kobieca waga to wzrost minus 110, a męska (z racji mniejszej ilości tkanki tłuszczowej) wzrost minus 100. Sama mam wagę wzrost minus 3 i jestem trochę za okrągła w paru miejscach ;)

Gość a co Ty gadasz
wzrost minus 103 miało być

Gość jasne jak nikt inny
no kurna mozna miec mocne kosci, troche miesni i byc w normie bmi pokazuje norme, czyli wage ktora nie zagraza zdrowiu waga idealna to bmi 21

Gość chyba oszalałaś
Nie chcesz kontynuować bo nie masz argumentów :P

Oczywiscie, ze bzdura, bo kazdy ma inna budowe ciala, inna wage kosci. Ja np. mam 166 i przy 49 kg nadal mam \'nadwage\', poniewaz mam bardzo drobna budowe i leciutkie kosci. Natomiast moja kolezanka, niewiele wyzsza ode mnie miala anoreksje przy 52 kg. Takze nie ma sie co sugerowac jakimis wskaznikami.

No to w sumie pasuje u mnie 160-110 = 50 I czuję się idealnie z tą wagą. Teraz jestem na diecie, chcę sobie schudnąc 2 kg bo za tydzień mam urodziny i zamierzam zjeść cały tort czekoladowy :D Więc 2 kg zapasu akurat się przyda.

Gość taka jedna46
Ja mam 160 wzrostu i ważę 58 kg,jak parę lat temu po odchudzaniu ważylam 52 kg to mówili mi znajomi ze wyglądam okropnie-za chuda,zero cycka,a teraz jest ok.

Ale autorko jestes glupia. Waga to nie tylko tluszcz, ale i miesnie. Widzialas kobiety, ktore uprawiaja rozne dyscypliny sportu/fitness? Czesto waza powyzej 60kg, a w talii po 60cm. Wazny jest procent tluszczu w organizmie, a nie waga. Jesli panna by wazyla 60kg przy wzroscie 160cm, ale mialaby 18% tluszczu w ciele, wygladalaby dalej szczuplo.

Tak tak od razu głupia. No sory ale wszystkie te babki które uparawiają jakies sporty wcale nie wyglądają szupło! Umięsniony człowiek nie wygląda szczupło. Nie ważne czy tłuszcz czy mięśnie objętość zostaje ta sama. 160 cm i 60 kg to nie jest szczupły człowiek i nie pierdol głupot.

Gość te verde unplugged reedition
"Umięsniony człowiek nie wygląda szczupło" na tym mozna zakonczyc dyskusje z ta pania 🖐️

szkoda ze nie mam zdjecia mojej kolezanki z silowni. ja waze 50kg przy 163cm, probuje to zmienic, bo wygladam jak zdechlak. ona - 165cm, 60kg i ma wymiary 90-58-87, wyglada bosko.

oj nieprawda , przez lata uprawiałam gimnastykę artystyczną później aerobik sportowy i nigdy nie wyglądałam jak "umięśniony pan w sukience" :-)

Gość te verde unplugged reedition
najwyrazniej autorka uwaza, ze caly swiat ma taka budowe jak ona, i powinien dostosowac sie do jej wyznacznikow, wiec raczej nie przemowicie jej do rozsadku

No ta dziewczyna na zdjęciu ma mięśnie rozbudowane tak jak ja! Gdzie ty tam widzisz jakieś muskuły?! I na bank jej waga nie przekreacza 55 kg. Mogę się założyć.

I jeśli jest modelką to z pewnością ma więcej niz 165 cm :D A te cyferki w wzięłam z dupy :D Takie bajeczki o grubych kościach to mozecie sobie wciskać nawzajem w dziale "diety" :) 🖐️