Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemam pomysla na nick

komputer-pomoc

Polecane posty

Mam kilka pytan,moze ktos bedzie łaskaw mi odpowiedziec: 1. potrzebuje nagrac na plytke program karaoke. 2. nagrywam go przez nero-wybieram opcje- CD-utworz dysk z danymi-dodaje to,w momencie gdy chce nagrac wysuwa mi sie plytka i pisze,ze wloz plytke bo nośnik jest pusty cos takiego...Poza tym,jak wloze ta plytke to w moj komupter czyta mi ją jako DVD,a to jest CD...Czy takie dane jak program karaoke mam nagrywacna DVD?O co chodzi?:O

Gość pierwsze co się nasuwa
to twoja nagrywarka nie obsługuje tego typu płyt albo masz tą płytke jakoś uszkodzoną

no niech mi ktos pomoże:O Jak nie trzeba to klepiecie jak najęci,ale zeby cos mądrego powiedziec to siedzą cicho...:O

Gość onuca
jaki format ma to karaoke i ile zajmuje MB zawsze możesz spróbowac zapisac dane zapisując je jako obraz płyty....zaznacz opcję image recorder w opcjach poniżej okienka z napedami CD/DVD itd. po stworzeniu obrazu wypal na CD korzystając z opcji obraz płyty i wybierz CD

Jak juz mam nagrac i mam do wyboru nagrywarke to mam takie opcje D:HL-DT-St DVD RAM [CD-R/ RW] a druga opcja to jakies Image ,wiec nie wiem o co kaman:O

Gość onuca
Jednym z podstawowych formatów plików karaoke jest MP3+G. Opiera się on na formacie CD+G, stosowanym w wielu profesjonalnych sprzętowych odtwarzaczach karaoke. Płyty CD+G to dźwiękowe CD z dodatkowymi danymi graficznymi, przechowywanymi w zarezerwowanym obszarze płyty, dzięki czemu można połączyć jakość dźwięku z CD z elementami grafiki wykorzystywanymi przy wyświetlaniu tekstu, a także z prostymi obrazami. Rozdzielczość elementów graficznych to 300x216 pikseli z paletą 4096 kolorów, aczkolwiek tylko 16 z tych kolorów może być wykorzystywanych naraz. Grafika nie jest wykorzystywana jedynie do wyświetlania tekstu utworów - niektóre płyty CD+G wyświetlają również proste obrazy, względnie implementują proste efekty w rodzaju rotacji palety bądź przewijającego się tekstu/obrazów. Płyty CD+G można ripować i przechowywać na twardym dysku w formacie MP3+G, który składa się z dwóch plików: ścieżka audio skompresowana do formatu .mp3 oraz dane graficzne przechowywane w pliku .cdg. Razem mogą być one wykorzystywane przez oprogramowanie odtwarzające karaoke na komputerze, zastępując profesjonalne odtwarzacze CD+G. Skąd wziąć utwory MP3+G Chcąc stworzyć własną kolekcję utworów karaoke, możesz albo kupować płyty CD+G i zgrywać je do formatu MP3+G, albo szukać plików CDG+MP3 na własną rękę w Internecie. Zdecydowanym liderem wśród producentów zarówno profesjonalnych podkładów karaoke oraz płyt CDG (także DVD) jest firma SOUNCHOICE. Firma SOUNCHOICE daje nawet możliwość doboru piosenek na kopowaną płytę, według własnego uznania! Jeżeli twój odtwarzacz CD/DVD obsługuje dyski CD+G, możesz zgrać ścieżki do plików MP3+G, korzystając z jednego z narzędzi do ripowania np. Tricera CDGRipper. W rezultacie otrzymasz plik muzyczny w formacie MP3 oraz plik z danymi graficznymi w formacie CDG i będziesz mógł odtwarzać CDG bezpośrednio z twardego dysku, korzystając z Lyrics4You. Okno z wyświetlaną grafiką CDG można rozciągać w dowolny sposób, a także wyświetlać na pełnym ekranie. jeśli są to tak zrobione pliki karaoke to potrzebna jest specjalna płyta CD+G albo jakiś program do przerabiania nie wypalałem karaoke

Gość ale ona chce nagrać program
jeden pilczek exe jak rozumiem?:o poza tym co za róźnica karaoke czy mp3 jak chciała to nagrać jako dane onuca :P a ty laska nie zracaj na to Image przy wyborze nagrywarek uwagi

Gość onuca
Czego potrzeba? Dzięki KaraFun odtworzysz pliki MP3+G i przygotujesz własne karaoke. Do odtwarzania i zapisywania płyt CD+G niezbędny jest odpowiedni sprzęt. Oczywiście nie musi to być profesjonalne urządzenie karaoke - wystarczy pecetowa nagrywarka obsługująca strumienie zapisane w kanałach R-W. Jak poznać, że napęd przetwarza dane CD+G? Najprostszą metodą jest skorzystanie z przydatnego narzędzia Nero InfoTool instalowanego wraz z Nero (znajdziesz je m.in. pod postacią ikony "Informacja o systemie" w grupie Dodatki okna Nero StartSmart). W wywołanym oknie InfoTool w części Obsługiwane funkcje odczytu odszukaj pozycję CD+G i zobacz, czy jest zaznaczona. Jeśli nie, to masz pecha - tym urządze-niem możesz najwyżej wypalać płyty CD+G (niemal wszystkie nagrywarki mogą zapisywać krążki w trybie RAW DAO/96 potrzebnym do "przemycenia" niestandardowych bitów subkanałowych). Poszukaj nowej nagrywarki z CD+G (patrz test w PCWK 5/06, str. 32) albo poprzestań na korzystaniu z plików BIN, CDG, MP3+G czy MIDI - bądź innych, które sam utworzysz. Jeżeli twój napęd obsługuje CD+G, możesz korzystać z ogólnie dostępnych na rynku płyt karaoke. Krążki z utworami polskich wykonawców znajdziesz w sklepach płytowych, hipermarketach elektronicznych czy na aukcjach internetowych. Wykonawcy zagraniczni pojawiają się zwykle w Sound Choice ( www.soundchoice.com ), Top Tunes ( www.toptuneskaraoke.com ) czy Sunfly ( www.sunflykaraoke.com ). Warto także wpisać w wyszukiwarce nazwę wykonawcy lub utworu wraz ze słowem "karaoke" lub "CD+G", aby uzyskać adresy stron firm zajmujących się wyłącznie dystrybucją krążków i sprzętu karaoke - tam często można natrafić na wyprzedaże i promocje. Płyty kosztują średnio 10-15 dol. Bardzo istotną rzeczą jest natychmiastowe wykonanie kopii krążka CD+G, ponieważ każda rysa na nim oznacza zwykle duże przekłamania w obrazie, w skrajnych przypadkach uniemożliwiające wyświetlanie tekstu. Na sporządzenie kopii z zachowaniem danych CD+G pozwala wiele popularnych narzędzi, m.in. Nero czy Alcohol 120%. Trzeba tylko pamiętać o zaznaczeniu opcji uwzględniania danych subkanałowych bez korekcji. pytałem od początku jaki format:classic_cool: zawsze można spakować rarem albo zipem i wypakić:D:D:D jako zwykłe archiwa

Gość onuca
no chyba ,że chodzi tylko o zwykły program ściągnięty z netu to może płytka jest zwalona... dobrze ,że jest kopiuj wklej:P z własnej głupoty bym sie naprodukował...