Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AQUA_22

Czy można jeść zieleninę karmiąc piersią ??

Polecane posty

Rzodkiewka, ogórek, sałaty - które można karmiąc piersią ??? i... czy można jeść surowe jabłko i marchewkę ??? Dziecko ma półtora miesiąca. Proszę o pomoc!

jem wszystko - bez napojów gazowanych no i zwracam uwage na konserwanty (przed ciążą tez zwracałam) tzn nie jem wędlin z maketów, jakis syfów itp.

wiesz co akurat wczoraj w TV oglądałam program , mówili że włąsnie rzodkiewka, sałata, szczypiorek mają najwięcej nawozów, azotany czy coś. I aby dziecim ich nie dawac, ale jak to jest z karmieniem to nie wiem :( Ja w ciąży nie jem tego. Lepiej samemu, nawet na parapecie sobie wyhodowac: szczyporek, rzezuche

Gość masakra znowu
ja jak urodze w lipcu to juz widze... truskawki, czereśnie a ja nie bede mogła jesc :( juz mnie to boli

Gość wiecie co a ja wam powiem tak
Moja polozna mowie, ze w czasie ciazy trzeba jesc wszystko (oprocz surowego miesa typu tatar, bo wiadomo tokso), natomiast podczas karmienia piersia nie powinno sie jesc rzeczy rozdymajacych (typu cebula, kapusta) i ostro przyprawionych, a poza tym mozna wszystko. Ja jestem w ciazy i moja polozna wrecz kaze jesc wszystko (oczywiscie w miare rozsadku i apetytu :) ), bo powiedziala, ze dziecko bedac juz w brzuchu mamy nie tylko musi dostawac odpowiednia porcje naturlanych witamin (takze ona nie poleca zadnych suplementow, oprocz folika przez 1 trymestr), ale tez przyzwyczaia sie to roznych substancji, mineralow i smakow, ktore spozywa mama i jest wtedy mniejsze prawdopodobienstwo na jakiekolwiek alergii pokarmowych (bo dziecko jest po prostu przyzwyczajone do roznorodnosci). Jedyne, z czym kaze mi uwazac to nabial. Oczywiscie powinno sie go jesc, ale tez "normalnie" w "normalnych" ilosciach, bo duza ilosc nabialu spozywana przez ciezarna moze spowodowac skaze bialkowa u dziecka. Takze krotko mowiac: mozna jesc prawie wszystko, ale w normalnych i umiarkowanych ilosciach. Tyle wiem z teorii. Narazie jestem w 25 tc, jem wszystko (oprocz paru rzeczy typu surowe mieso czy ryby)

Gość jakas dziwna ta
twoja polozna, co za bzdura ze od wiekszej ilosci spozywanego nabialu w okresie ciazy dziecko moze miec skaze baiłkową;-) a moze to ty jestes ta polozna;P

Gość wiecie co a ja wam powiem tak
Nie, ja nie jestem polozna, a analitykiem rynkowym, wiec wiem guzik o medycynie :) Ale powaznie tak mowi moja polozna, zreszta jakis miesiac temu byl taki program na TV Polonii o ciazy, rodzicielstwie i takich tam i to samo mowila pediatra. Nie wiem czy to prawda czy nie, bo nie jestem lekarzem, ale tak podobno wskazuja najnowsze badania. Poszukaj w necie jak mi nie wierzysz, moze cos znajdziesz.

Gość dobra zonka258
o tej skazie bialkowej to chyba jest orawda bo moja bratowa bardzo duzo mleka pila jak byla w ciazy i teraz jej synek ma skaze bialkowa. A co do jedzenia ja kiedy karmilam jadlam wszystko !!! nawet cebule i czosnek (oprocz surowego miesa , ryb i fast foodow ). Sposob odkrylam sama , otoz w dzien jadlam mikroskopijna czastke cebuli w jeden dzien , w nastepny znowu to samo tylko troche wiecej itd. Jadlam nawet czeresnie :) Trzeba tak robic bo dziecko potrzebuje wszystkich witamin i mineralow zeby dobrze sie rozwijac. :) Pozdrawiam 🌼

Gość dobra zonka258
jak teraz to czytam to widze ze namieszalam ale ma nadzieje ze rozumiecie o co mi chodzilo - w kazdy nastepny dzien wieksza czesc danego produktu

W Grecji w szpitalu po porodzie kobieta je wszystko, cytrusy i inne owoce,ogórki świeże polane sokiem z cytryny.Lekarze twierdzą,że powinno się jeść to wszystko co się jadło przed ciążą.I dzieciaki tam nie mają kolek bo od pierwszych dni życia jedzą to samo co jadły u mamusi w brzuszku.