Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...taka właśnie jestem ja...

tabletki antykoncepcyjne-kilka pytań

Polecane posty

Gość ...taka właśnie jestem ja...

Witam :) Chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, ale zastanawiam się, czy to jest bezpieczne? Czy jeśli teraz będę brała, to w przyszłości nie będę miała z tego powodu problemu z zajściem w ciążę? i czy to nie spowoduje żadnych wad u dziecka? Słyszałam również, że mo zna duzo przytyc podczas brania tabletek... ;/ i zastanawiam się czy to prawda? i jakie tabletki polecacie? Nigdy wcześniej ich nie brałam. Proszę o pomoc dziewczyny, które biorą/brały i mogą cos na ten temat powiedzieć :) Pozdrawiam :)

Gość gohafiona
kończy mi sie pierwsze opakowanie yaz i jestem zadowolona jak na razie...podobno nie ma problemu z zajsciem w ciąże ale to tez zalezy ile czasu sie je stosuje....

Koleżanka mojej mamy strasznie przytyła no i niestety już nigdy nie powróciła do dawnej figury .

a ja biorę od pół roku i nie przytyłam ani grama :) słyszałam jednak, że można przytyć po rzuceniu tabletek. co do dziecka i ciąży, to nie można sie starać o dzidzię zaraz po odstawieniu pigułek. należy poczekać jakieś dwa miesiące (czy coś koło tego), w innym wypadku dziecko może się urodzić upośledzone..

Gość ja stosuje plastry
Evra, troszkę przytyłam, ale mam okropny styl życia więc i tak źle nie jest. Są to hormony no i trzeba się liczyć z tym, że najbezpieczniejsze to one nie są, a więc jeśli chodzi ci tylko o wygodę to chyba nie warto się truć, ja na razie nie mogę mieć dziecka stąd antykoncepcja hormonalna, ale za ponad rok mam zamiar z niej zrezygnować. A stosuje od lipca. Libido mi nie spadło, nie mam gorszego samopoczucia, a okresy są regularne i znacznie mniej bolesne ;) Na poczatku bolały piersi i się powiększyły, a to drugie akurat mnie cieszy. Co do ciąży to zdania są podzielone. Ale moim zdaniem gdyby faktycznie były z tym aż tak duże problemy, to byloby o tym znacznie głośniej. Prawda jest taka że przed tabletkami nikt Ci testów płodności nie robi, więc nie wiadomo kto jest winny. Na kafe jest wiele kobiet które stosowalky i maja piekne i zdrowe dzieci. Biorąc tabletki czy plastry pamiętaj o kontrolowaniu krzepliwości, poziomu cholesterolu i prób wątrobowych

Gość ja stosuje plastry
o upośledzeniu nie słyszałam, ale słyszałam że zaraz po odstawieniu jest duże ryzyko ciąży mnogiej

Gość hfcjcjcfyhkhg
pewnie dostaniesz yasminelle po nich czułam sie znakomicie, jakbym nic nie brała, nie przytyłam teoretycznie tabletki nie wpływają na płodność po odstawieniu jednak o tym jak hormony działają na organizm można stwierdzić jak sie je zacznie brać. Znam kilka osób, której leczą się na powikłania spowodowane braniem hormonów

Gość gohafiona
teraz weszły nowe yaz jest 28tabletek i nie ma miedzy nimi przerwy...kosztuja kolo 45złoty i lekarze teraz je przepisuja bo to nowość...ale polecam...

Gość ...taka właśnie jestem...
a może lepsze byłyby plastry?

Ja tabletki brałam 9 lat i przytyłam...2 kg...;) Podobno kobiety, które jeszcze nie mają dzieci nie powinny ich zażywać. Zawsze istnieje ryzyko, że po odstawieniu tabletek miesiączka nie wróci...i wtedy może wyniknąć z tego dramat...

Gość kasior
ja yaz -u nie polecam- straszne dziadostwo i na dodatek drogi

Gość page
yaz zły??? czemu? ja biore zero skutkow ubocznych i w stanach polecany...

Gość Magda2212
właśnie - dlaczego nie yaz?? Jestem w trakcie 8 opakowania i wszystko jest ok, teraz trochę przytyłam, ale nie ma co zwalać na tabletki, bo wcześniej też miałam skoki wagi.

Gość Asiskaaaaaa89
stosuje , polecam, nie utylam tylko cycuszki no coż urosly :)

Gość Asiskaaaaaa89
stosuje yasmninelle dla jsnosci :)

Gość jestem za yaz
ja zaczęłam dzisiaj 5 opakowanie Yaz, jestem z niego zadowolona. Może jest dość drogi, ale chyba warty ceny. Nie przytyłam ani grama:) To też moje pierwsze tabletki. Fajne bo nie trzeba pamiętać o 7-dniowej przerwie, bierzesz codziennie. Niektórzy mówią że biorąc tabletki ma się mniej bolesne miesiączki, nie wiem czy to prawda ale u mnie pierwszy dzień był masakrą, ale zmieniło się to właśnie jak zaczęłam brać Yaz. polecam:)

Gość a ja odstawiłam
z powodu zakrzepicy...;( A miało być tak pięknie... Oczywiście wcześniej badania, dobrze dobrane tabletki Ale przytyć to faktycznie nie przytyłam i cera też się poprawiła. Tylko co z tego? Gdybym mogła cofnąć czas...;(

biore cilest od kilku miesiecy, nie przytylam, czuje sie po nich dobrze.mialam piersi duze i jeszcze mi urosly co uwazam za minus. mam wywalone na to czy wplynie to na to czy bede mogla miec kiedys dziecko.