Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskaaa

Pneumokoki i rotawitusy-do mam

Polecane posty

Gość mamuskaaa

adarogie mamy,czy zaszczepilyscie swoje maluszki przeciwko pneumokokom i rotawirusom?? slyszalam ze te szczepionki sa dosc drogie i napewno nie kazdego na nie stac.

Gość zIV
widaćkto tvn ogląda

Gość mamuskaaa
hahaha dobre,wlasnie ze ogladam i dlatego pytam bo to powazna sprawa

hej:)ja szczepiłam fakt szczepionki są drogie ale cena może się rożnic nawet o 50zł. wiem co mówię, w jednej sptece zapłaciłam za szczepionkę p/pneumokokom 289zl, a jak sie przeprowadziłam do innego miasta, płaciłam już 239,99zł:) są drogie, ale da się na tym zaoszczędzić, zależy jak szybko zaczniesz szczepić dziecko.Jeśli od maluszka, to np w pierwszym roku życia masz trzy dawki szczepionki i jedną w drugim roku dziecka. Jeśli zaczniesz szczepić od 7go miesiąca to masz dwie dawki w 1roku i ostatnia w drugim roku. Ja szczepiłam moje dziecko zanim zaczął się ten szał na szczepienia p/pneumokokom i rotawirusom, ale powiem Ci ze szczepionki na rotawirusy też są drogie, a nie jest to choroba nieuleczalna, jednak moja córka dwa dni po szczepieniu zachorowała własnie na rotawirusa, trzy tygodnie wymiotowała i leżała pod kroplówką w szpitalu, nie jadła nie piła, była pół przytomna. Miała wtedy 8,5miesiąca:/ Najgorzej wspominam zmienianie welfronów bo moja mała ma uczulenie na ten materiał a było to nieuniknione, była kuta rano i wieczorem za każdym razem w inne miejsce, przez cąłe trzy tygodnie, bo za każdym razem jej się babrało.Stalam pod drzwiami i tylko słyszałam Mama Mama myślałam że Ona umiera i ze umre ja. to był najgorszy okres mojego zycia.Decyzja należy do Ciebie, jednak porozmawiaj z lekarzem, najlepiej nie jednym, bo ja zrobiłam "wywiad" u róznych pediatrów najpierw i co leklarz to inna opinia:/ Pzdr!

do Miniam>>>>> jakim cudem twoja córka 2 dni po szczepieniu na rotawirusa miała 8,5 miesiaca? Przeciez szczepienie doustne na rotawirusa trzeba zakonczyc przed 24 tygodniem zycia czyli przed ukonczeniem 6 miesiaca Natomiast jezeli chodzi o szczepionki na rotawirusa i Pneumoki i ich ceny, no cóż moze tanie nie są(my za 2 dawki rotawirusa płacilismy w sumie 600zł(300zł 1 dawka), ale chyba lepiej zapobiegac niz leczyc, najlepszym dowodem jest moja znajoma która oczywiscie ze skapstwa nie zaszczepiła dziecka przed pojsciem do przedszkola, w efekcie tego mały co 3 tygodnie lub ogólnie raz w miesiacu jest chory, oczywiscie na lekarstwa które wiadomoze tez nie sa tanie pieniedzy jej nie szkoda, głupota i tyle

do Miniam>>>>> jakim cudem twoja córka 2 dni po szczepieniu na rotawirusa miała 8,5 miesiaca? Przeciez szczepienie doustne na rotawirusa trzeba zakonczyc przed 24 tygodniem zycia czyli przed ukonczeniem 6 miesiaca Natomiast jezeli chodzi o szczepionki na rotawirusa i Pneumoki i ich ceny, no cóż moze tanie nie są(my za 2 dawki rotawirusa płacilismy w sumie 600zł(300zł 1 dawka), ale chyba lepiej zapobiegac niz leczyc, najlepszym dowodem jest moja znajoma która oczywiscie ze skapstwa nie zaszczepiła dziecka przed pojsciem do przedszkola, w efekcie tego mały co 3 tygodnie lub ogólnie raz w miesiacu jest chory, oczywiscie na lekarstwa które wiadomoze tez nie sa tanie pieniedzy jej nie szkoda, głupota i tyle

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie szczep na rotawirusy!!!! mój pediatra mi zabronił bo ta szczepionka daje mnóstwo powikłań i te dzieci które ją teraz dostaja sa jak króliczki doświadczalne do statystyk